Тичане (2)

• 42 936
  • 790
  •   1
Отговори
# 750
Някой ходил ли е на тази алея да каже как е за тичане? Има ли коли, връхлитащи велосипедисти, лоши кучета и т.н.?

Преди време бяхме на една официална визита по тая алея и официалните лица казаха, че го ползват предимно тичащи, хора си разхождат кучетата, имало и деца с велосипеди. Така че вероятно си е като всеки друг по-голям парк  Rolling Eyes

# 751
А случвало ли ви се е като тичате ако прекалявате с тичането и тренировките да ви боли леко далака по време на тичане?Не съм сигурна ,че ме е болял далака но от ляво под ребрата предполагам ,че е той Simple Smile
Преди когато тичах много по около 10 км а преди тичането тренирах с гири ме наболяваше.Сега усещам ,че като претренирам пак се случва но гледам да се пазя.Интересно ми е да разбера дали и при вас се е случвало ?

# 752
Благодаря! Сега остана гугълмапс да ме заведе до там и да я пробвам, че ми омръзна нещо този парк Wink

# 753
Болял ме е далака преди, но сега тренирам по-полека и не ми се е случвало скоро. Случвало ми се е да се превивам от болка докато тичам. Мисля, че не е опасно, но намалява удоволствието от тренировката.

# 754
А случвало ли ви се е като тичате ако прекалявате с тичането и тренировките да ви боли леко далака по време на тичане?Не съм сигурна ,че ме е болял далака но от ляво под ребрата предполагам ,че е той Simple Smile
Преди когато тичах много по около 10 км а преди тичането тренирах с гири ме наболяваше.Сега усещам ,че като претренирам пак се случва но гледам да се пазя.Интересно ми е да разбера дали и при вас се е случвало ?
Редовно се случва. Ту далака, ту черния дроб (от дясно), ако тичам дълго и бързо и не съм заредила хубаво с въглехидрати. Хич вече не обръщам внимание. Потичвам още километър -2 и спира да ме боли. Първия път, в който направих 16 км ме заболя далака на 4тия км. Grinning Понапънах се и от 6тия нататък нищо ми нямаше.

online, почини си наистина, нищо, че е разминала болката. Може да си го попретоварила. Ти май тичаше над 50 км на седмица или се бъркам? Това си е бая разстояние и сигурно дава отзвук.  Peace

# 755
Благодаря ви за споделенето бях се наплашила от тази болка .
Въпреки ,че лекарката ми беше обяснила ,че се получава при претрениране заради по голямото количество кръв .А далака е кръвен орган и е възможно да боли .

# 756
Аз днес почти успях да направя 3 км.
Тичам за удоволствие не си давам зор .Правя си и почивки ако се почувствам уморена .Също тичам в двора на училище но за съжаление само събота и неделя мога да ходя там тъй като през седмицата има ученици до късно там.
А днес не успях да направя 3 км защото един откачалник реши да си покаже... и да се задоволява докато аз тичам.Мина ми мерака за всичко.Заради него заобиколих защото беше застанал там от където се промушвам .Ей много луди хора имало идваше ми да  #Cussing out #2gunfire
Иначе темпото което поддържам е бавничко 6-7 км/ч Simple Smile
И аз така,но спрях ,защото ме беше страх от последствията, т.е. да не взема да повърна или припадна. Mr. Green
Скрит текст:
На такива типове (то май е беше един и същ човек) няколко пъти се натъквах в парка. ooooh! Абе гледам зад дървото има нещо,което се движи ,едва след като се загледах ,разбрах на какво съм попаднала.
Щях да питам за йогата,ако някой има наблюдения- по-добре е да се прави преди или след тичане?
blackisback, желая ти скорошно възстановяване! Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 18:52 от cooxixx

# 757
Уча се да тичам с 14 - 14.5 км/ч, но още не мога много. Поддържам 3-4 км и съм дотам засега.

На 5км рън по двойки направих 5 км за 22 мин и 12 сек., което ще рече с 13.64 км/ч. Бях 5та от около 150 жени. Има бая още хляб да изям, докато се науча да държа 14 км/ч за 10 км. Уоу, сметнах - 42 мин. за 10 км.  Crazy Няма стане скоро.

// Еми да де.  Mr. Green Кое му е необективното на мнението ми? И аз казвам, че не мога в училищен двор, а и въобще да направя 10 км за 42 мин. Grinning А на права алея без завои ще разбера в последствие за колко мога да го направя и ще споделя, ако за някой би било от полза.
Хубу де нали си засичала с гпс, пусни разбивката от гпс за всеки километър и ще видим колко са Simple Smile
И пак ти казвам, че на право и хубаво трасе могат да се постигнат от добре тренирана жена, но в училищен двор тцъ Wink.

# 758
cooxixx, благодаря ти  Hug

Иначе мен днес за сефте ме заболя, но от дясно. Не мисля, че е черен дроб, по-ниско беше. За съжаление ме е болял черен дроб, боледувала съм (хепатит) и знам каква е болката  Confused Според мен е мускулен спазъм  Rolling Eyes

# 759
cooxixx, йогата по-добре след тичане. Хем ще си нормализираш сърдечния ритъм, хем ще се поразтегнеш.  Peace Преди тичане мисля, че не е хубаво да има разтягане. Аз само развъртам ставите, но не всеки път. Гледам просто да започвам да тичам много много бавно.
Не знам, ако се правят само дихателни упражнения преди бягане какъв ще е ефекта? При "поздрав към слънцето" няма кой знае какво разтягане и е чудесен начин за събуждане и разведряване сутрин - ако това имаш предвид под йога, може пък да е добре.

# 760
Преди бягане... пуша една цигара  и тогава почвам да бягам  Joy. А след бягане или тренировка се търкалям с това.
http://www.sportsshoes.com/product/liv3/trigger-point-%27grid-2% … 0%27-foam-roller/

# 761
Преди бягане... пуша една цигара  и тогава почвам да бягам  Joy. А след бягане или тренировка се търкалям с това.
http://www.sportsshoes.com/product/liv3/trigger-point-%27grid-2% … 0%27-foam-roller/

Ако това с цигарата е сериозно да се добавя и аз Blush Crazy ММ ме подиграва често по този повод: "хората пият карнитин, протеини, бърнари..., нашата пафка цигара и пали мотора"  Joy И след тичане пак пуша....

# 762
Уча се да тичам с 14 - 14.5 км/ч, но още не мога много. Поддържам 3-4 км и съм дотам засега.

На 5км рън по двойки направих 5 км за 22 мин и 12 сек., което ще рече с 13.64 км/ч. Бях 5та от около 150 жени. Има бая още хляб да изям, докато се науча да държа 14 км/ч за 10 км. Уоу, сметнах - 42 мин. за 10 км.  Crazy Няма стане скоро.

// Еми да де.  Mr. Green Кое му е необективното на мнението ми? И аз казвам, че не мога в училищен двор, а и въобще да направя 10 км за 42 мин. Grinning А на права алея без завои ще разбера в последствие за колко мога да го направя и ще споделя, ако за някой би било от полза.
Хубу де нали си засичала с гпс, пусни разбивката от гпс за всеки километър и ще видим колко са Simple Smile
И пак ти казвам, че на право и хубаво трасе могат да се постигнат от добре тренирана жена, но в училищен двор тцъ Wink.

Аз пак явно не разбирам какво точно те тревожи в цялата работа. Grinning Резултата ми от точно това тичане е 10 км, изтичани със средна скорост 12.25 км/ч. За справка, сложила съм и простичка сметка в предния пост.

Скрит текст:
49 мин. = 0.816 часа

Следователно 10 км / 0.816 часа = 12.25 км/ч.

Ти ми бълнуваш за някакви 14 км/ч от самото начало, за каквито аз въобще не съм отваряла дума или поне не за подобна дистанция.

Ето ти снимка директно от GPS, а не от приложението на едни 14.4 в училищния двор. Разбира се, за много по-кратка дистанция. Както и споменах, все още не съм на ниво 10 км с 14 км/ч, макар че смятам да стана един ден, но всичко с времето си.

Скрит текст:

Разбивка на предното не виждам въобще за какво да пействам като така и така въобще не съм споменавала цифрата 14 км/ч и ще видиш точно това, което така и така си говорим - около 12 км/ч за всеки км.

# 763
Забрави за тия 14 км/ч, просто при тия отсечени прави ъгли много трудно би могла да поддържаш толкова висока скорост, че да пробягаш 10 км за 49 минути! На прав път става, но не и с тези ъгли!

# 764
Забрави за тия 14 км/ч, просто при тия отсечени прави ъгли много трудно би могла да поддържаш толкова висока скорост, че да пробягаш 10 км за 49 минути! На прав път става, но не и с тези ъгли!

newsm78 Отново ще поясня:

1. Аз вече избягах 10 км за 49 мин. точно по тези ъгли. Това показа GPS часовника, купен от Декатлон с куп опции специално за бегачи. Това е 12.25 км/ч. и съвсем не е невъзможно с или без ъгли.

2. Аз не мога да избягам 10 км с 14 км/ч. Това би отнело 42 мин. Не 49. А 42.

Общи условия

Активация на акаунт