СЕДМИ КЛАС - тема 57

• 61 211
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Жасмин, пък и всички други приятели , да ходят децата по състезания, после матурите ще им се виждат песен, няма нищо срамно ако не можеш да решиш всичко, аз това го преодолях преди година и повече. За съжаление на СМТ няма как да отидем ,много ни е далеч София, но на Черноризец Храбър задължително

Към Ън, снощи показах на детето правилата , които беше дала за тезата и той ме попита, "мамо тази учителка откъде е , запиши ме при нея на уроци". Естествено ,че няма как да стане, твърде далеч сме.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 16:10 от Pomakova

# 76
Поздравления за състезателите!Видях и една съученичка на моя син в десетката.Браво на децата!Ън,благодаря и аз за алгоритъма.А за родителска среща още чакаме покана.

# 77
  • Варна
Браво на децата!
Ън, алгоритъмът е прочетен и запомнен от детето. Hug Все още никога не са им казвали как се пише теза.

При нас все не остава време за достатъчно упражнения по БЕЛ и математика. Rolling Eyes Уж обеща да се организира девойката, ама...

# 78
  • Варна

При нас все не остава време за достатъчно упражнения по БЕЛ и математика. Rolling Eyes

И у нас е така, надявам се занапред да бъде по-организиран. Grinning

# 79
  • София
Няма начин за нищо допълнително при моя. Пише домашното за курса за 1час в петък вечерта. Всеки ден има огромни домашни и по два разказвателни предмета. Тази година по всички предмети си трябва сериозно учене. Дори и по музика вече не пеят, а искат от тях научени уроците.

Мислех да го запиша за СМТ, обаче не виждам кога ще има време да реши поне една от миналогодишните теми.

# 80

Към Ън, снощи показах на детето правилата , които беше дала за тезата и той ме попита, "мамо тази учителка откъде е , запиши ме при нея на уроци". Естествено ,че няма как да стане, твърде далеч сме.

О, много мило! Simple Smile Радвам се, когато някой оцени усилията ми да направя нещата по-лесни за научаване или разбиране. Поздрави на детето, пожелавам успешна и лека подготовка на него и всички деца в 7-ми клас!

# 81
Жасмин, пък и всички други приятели , да ходят децата по състезания, после матурите ще им се виждат песен, няма нищо срамно ако не можеш да решиш всичко, аз това го преодолях преди година и повече.

Аз не съм обръгнала още, моята миналата година тръгна на състезания, само се ядосвам за глупости.  Grinning

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 21:40 от Анонимен

# 82
  • София
Ън, хиляди благодарности! Помощта ти е неоценима! Ще се радвам да бъдеш с нас през цялата учебна година!

Жасмин, честита победа на математичката! Винаги много съм се радвала на деца-математици. Моето малкото - третокласниче е такова. Ходи на курсове в СМГ и решава задачи за удоволствие. Докато каката седмокласничка не е математическа натура. На друго място и е силата. Наблягаме на учебния материал да покрием изискванията на НВО максимално добре. За първи път отиде миналата година на математическо състезание (на Европейско кенгуру) и се представи горе-долу.

# 83
Моята не е математичка, тя до средата на 5 клас нито беше ходила на школи по математика, нито се беше явявала на състезания. Даже изкарваше тройки на пробните изпити на ПЧМГ в 5 клас. Но в 6 клас тръгна на уроци и понапредна.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 09:00 от Анонимен

# 84
Браво на указанията за писане на теза от страна на Ън. Да, наистина може да се ползва този модел, въпреки че не е съвсем точен, защото звучи доста механично писането на отговора.
И още нещо (извинете, Ън, не искам да се заяждам с Вас!), ако Вие сте учител по БЕЛ, какви са тези грешки в правописа - "потисници" се пише без "д", а правилната форма на думата "святост" е свЕтостта.
Хубав ден на всички!

# 85
  • София
Вчера разбрах, че учителката по математика в училището на моя син е разделила часовете на алгебра и геометрия. Още не са приключили с първия раздел от учебника (алгебра) и са започнали паралелно втория (геометрия). Никак не ми харесва това разкрачено полежение. Струва ми се излишно усложнение за децата, от което те нямат нужда точно тази година.

# 86
  • Пловдив
змия, ние едно време си учихме точно така - 2 часа алгебра на седмица и 2 часа геометрия. Имахме отделни учебници по двата предмета, с отделни оценки. И се работеше паралелно. А сега, докато избутат тежката геометрия и вече са забравили част от алгебрата. После пак ги връщат в алгебричен материал.

djaret, и аз съм с диплома на филолог, но ми се случва да допускам правописни грешки, и на български, и на чуждия език, с който си вадя хляба. Това не прави помощта на Ън по-малко ценна.  Peace Ако вземем да си търсим кусури на правописа във форума, ами то темите трябва да имат по един проверяващ, който постоянно да дърпа ушите на пишещите за липса на пунктуация и за правописни грешки /въпреки, че има проверка на правописа/.

# 87
  • София
Да, Дунди, така беше по наше време. Но сега правилата са други.
Начинът, който е избрала тази учителка, пречи дори на явяванията на пробни изпити, които се готвят за друг вид преподаване.

# 88
  • Пловдив
Да, от гледна точка на пробни изпити си права. Какви са отзивите за тази учителка от предходни випуски?
Защото нашата учителка също понякога има странни хрумвания, но пък отзивите за нея са, че ги подготвя перфектно за матурите и в този смисъл й имам пълно доверие.
Даже с учителката, с която работи детето, се движат паралелно с училищния материал, без да я натоварва с допълнителни домашни. Само проверява дали е усвоено всичко в училище и решават по-трудните задачи от сборника. Сега ще започвам да им давам пробни изпити. Даже днес решават миналогодишния вариант на математическия турнир, че утре ще е първата проверка.
И по БЕЛ към този момент се работи така. Няма смисъл на допълнителните занимания да й преподават предварително това, което ще вършат в училище.

А дали този подход е правилен, ще се види на самите матури.

# 89
  • Пловдив
След снощната родителска среща, на която дойдоха повечето от преподавателите, ни беше казано, че тази година е много важна за децата, че има НВО не само по БЕЛ и математика, а и по останалите предмети. Дисциплината като цяло е лоша, има си хора, които във всеки час пречат. Ама те се знаят кои са още от пети клас, но няма подобрение. Дадохме 30 лв за училищното настоятелство и застраховка, и още 8 лв за сборник по литература. Директорът ни убеждава, колко добре би било да си останат в тяхното училище. Говори за работи, които са се случили преди много години, как били първите в някои отношения и т.н. Лошото е,че оттогава други училища дръпнаха напред, а те лежат на стари лаври.

Общи условия

Активация на акаунт