Ето есента дойде, а Февруарчето расте, расте!!!

• 42 849
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Последния път точно попитах за шофирането и моето АГ ми каза ,че мога да си карам (аз съм със серклаж),но по-бавно и да избягвам стресови ситуации,че те били по-опасни .

# 571
vivi_88 Честит Рожден Ден! Много здраве, щастие и късмет.   bouquet

До всички мамчета от София:
Имате ли желание за среща? Да си спретнем такава или  този или следващият уикент.
Скоро не сме се виждали, а и Декември е пълен с празници, което го прави още по-труден за срещи.         

# 572
Аз имам желание. Дори бях пуснала анкета във фейсбук. Единствената ми молба е да не е в Хепи,  беше ужасно задушно.

# 573
  • София
И аз искам, но и този уикенд не зная дали ще смогна.

# 574
И аз искам. Моля само да не е ИКЕА Simple Smile

# 575
момичета... колко от вас се разхождат всекидневно по 30-60 мин? ...
е не може да ме накарат да излезна ,самичка да меря улиците ,в тоя студ.... а все ми се повтаря,че трябва да се разхождам...
Аз имам желание да се разхождам,но вече по-рядко излизам,защото много ми тежи,таза много ме боли и корема ми не спира да се втвърдява  #2gunfire  #2gunfire #2gunfire Излизам предимно с колата,за да пазарувам или ходя до някой от кварталните магазини като съм пеш.

# 576
  • София
През по голямата част от времето съм с колата . Винаги когато мога се разхождам пеш или си намирам повод да отида до някой магазин .

Вчера примерно като съм излязла в 7 сутринта се прибрах в 7 вечерта . Козлодуй - Плевен - Ловеч - Троян  Crazy Mr. Green къде с кола , къде пеш по улиците - нищо не ме е боляло , явно на бебка и се отразява добре .

# 577
Здравейте

Вчера бяхме на преглед и с малкия всичко е наред, но ми каза, че имам леко скъсяване на шийката на матката  newsm78 и ще трябва да почна редовно да си пия магнезия да не се притеснявам било нормално понякога се случвало.  newsm78 аз естествено се притесних  ooooh! някой имал ли е подобен проблем ?

# 578
  • София
Да се похваля и тук, слава Богу, отдъхнах си! Simple Smile Бебо е с главата надолу вече; вече сериозно бях започнала да се притеснявам, не за раждането, а да не се е заплело нещо. Нощно време е бокс в корема ми, онази нощ половин час ритници, накрая станах и успях да си легна и заспя в 2.30, вчера ходех като болна. Ни наляво да спя, ни надясно, пробвах по гръб, от там болки в кръста... Много съм доволна и от отношението на лекаря, огледа всичко обстойно, като му казах, че се притеснявам, че е доста неспокойно бебето и не мога да спя, гледа кръвотока в пъпната връв, няма оплитания, плацента, води, всичко е о.к. Тежи 1200 гр (27 седмици съм), аз съм +9кг, +2 в сравнение с миналия път, акушерката каза добре е, аз малко се притеснявам, щото реално имам още 3 месеца близо и с батковците си растях и качвах до последно, внимавам с хапването, пък колкото-толкова; дано повечето са по бебо и корема, та да имам малко за сваляне.

За раждането обаче, като му показах бележката от очната, каза, че остана ли с тази диагноза, никой няма да ме пусне да раждам нормално. Но не го мисля вече това (след като си поревах преди месец след очния преглед), ще отида пак в 9-тия месец + на 2ро мнение и каквото кажат.

Юхуу, вече все разкрачена сядам, хич не ми е комфортно, ама щом трябва. Simple Smile

Premier_Jour, съболезнования!  Sad

За разходките - сутрин като оставя момчетата на у-ще се прибирам пеш (ок. 30 мин), освен ако нещо не ми е зле или кръста да ме боли много. Сега като е студено е всъщност доста приятно, рано сутрин няма и много хора. Вечер съм на лекции, мъжа ми ме чака обикновено и правим една кратка разходка с кучето. Не мисля, че е достатъчно, ама нещо не се организирам за повече, през деня да се завъртя да сготвя или се замотам (или спя  Mr. Green) и станало време да излизам за лекции.

Kraskas, за скъсяване не знам, но аз си пия магнезий от доста време (ест. лекарят ми го предписа), с първата бременност също бях така, за втората не помня, може и да съм пила, щото ме наболваше корема. Писала съм, накрая родих на термин по 4 кила бебета, тъй че не го мисли.

# 579
  • София
Браво на всички за хубавите резултати на прегледите!  Hug

Искам или не искам, всеки ден водя и взимам дъщеря ми от градина, пеш, често имам ходения до магазина, отделно нямаме асансьор в момента (и дългосрочно  Tired ), та се качвам и слизам поне по 2-3 пъти на ден, вкъщи правя упражнения с домакинска работа. Даже ми се иска да съм в полегнало положение по-често.  Crazy Миналата бременност и аз правех леки упражнения, тип йога и пилатес, за бременни, но сега не ми се занимава, а и като цяло физически се чувствам по-добре.

# 580
Моята бебка да я похваля доста е послушна и не ме притеснява много Simple Smile Усещам я как се върти и шава, но не ме е ритала почти. Само когато е малко по-шумно около мен или дори просто да се говори по-високо, и започва да беснее. Мъжът ми твърди, че това не било хубаво, защото щяла да бъде така и след като се роди и да се събужда от най-малкия шум. И искам да питам вече раждалите мами забелязвали ли сте подобна тенденция? Запазват ли бебетата "навиците" си отпреди раждането? На мен като бебе никога не ми е пазена тишина и сега съответно мога да заспя абсолютно навсякъде, което ми се вижда доста полезно и бих искала така да отгледам и малката. Но ако съдя по поведението й от сега, при най-малкия шум ще скача и ще се разплаква. Изобщо има ли нещо вярно в това, че каквото е бебето в корема, такова ще е и извън него?

# 581
  • София
Ами не знам и аз. Определено всяко бебе си е с темперамент. Предните 2 бременности сякаш ми бяха еднакви (само дето с 2-рата ми беше по-напрегнато ежедневието, работата ми беше натоварена, с малко дете, детска градина). Т.е. горе-долу еднакви, но бебетата различни. Simple Smile Малкият имаше колики, поплакваше си, по-привързан е към мен. И сега като характери са много различни, големият е аналитик, малкият творец. С мъжа ми се чудим сега мъника с какъв характер ще е.

Абсолютна тишина на никое от 3те бебета досега (+ приемното) не сме пазили. В стаята, в която спи, е тихо, ако се наложи някой да влезе, тихичко, но в другата стая си говорим, готвя, гледаме ТВ. Т.е. нито съм привърженик на това да му се пуска радио и тв на главата, да свиквало, нито пък да се ходи на пръсти в къщи.

Според мен ще си запази темперамента и ще си имаш кротичко бебенце, дано не ви хванат много коликите, но много зависи и от навиците, които ще му създадете.

# 582
Според мен ще си запази темперамента и ще си имаш кротичко бебенце, дано не ви хванат много коликите, но много зависи и от навиците, които ще му създадете.

И спред мен ще е кротка, въпреки че мъжът ми упорства, че щяла да е кривотия, особено ако се метне на моя род (много странно, че в моето семейство наистина момичетата приличаме едно към едно на майките си - и външно, и по темперамент) Laughing

# 583
Благодаря ви за пожеланията  Hug
Сега като позахладня не мога да кажа, че се разхождам много. Може да ида евентуално до магазина, който ми е на 2-3 мин. пеша и това е. В къщи обаче върша доста физическа работа, даже на моменти усещам лека болка долу ниско в корема.
Аничка и моето бебенце е кротко за сега. Не буиства много много, даже и нощно време спинка. Чак по някога се притеснявам, че може нещо да не е наред, но гледам бързо да се отърва от тази мисъл. Сега на 10-ти ще ходя на ФМ при д-р Стратиева и се надявам пак всичко да е наред с бебо.

# 584
Мацки,

В Неделя между 11-11,30 в Центъра. И аз мисля, че Икеа и Хепи трябва да отпаднат като варианти. Обаче аз не съм много наясно със заведенията и възможностите, които предлагат в центъра. За това може да обсъдим няколко предложения и да решим за мястото.

Общи условия

Активация на акаунт