БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 106
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 10 825

Благодаря ти, че сподели Simple Smile Ще ги пробвам в къщи. А според теб ако заедно с канелената работа се поръсят и смлени орехи, дали ще е вкусно?  newsm78
Ооо, със сигурност! Heart Eyes

# 661
  • Мнения: X
Какво точно е /са  нори  newsm78
 Как процедирате при правене на сладкиш със замразени плодове ? Например стават ли за плодова пита ? Трябва да се сварят или да се пуснат в желе  newsm78
  Сега пека един сладкиш със замразени праскови , карамелизирах захар ,отгоре разтопих краве масло ,сложих натрошени орехови ядки и подредих прасковите ,леко отпуснати /неизцяло размразени /и после кексовото тесто . За пръв път правя така и ми е чудно дали ще е вкусно ,дали ще се изпече добре блата  newsm78
 В Лидл има замразени пакети с микс плодове ,сина ми има на 29 -ти този месец рожден ден и се чудя дали ще са подходящи за плодова пита .
  Моля някой ,който е ползвал такива да сподели опит Simple Smile

# 662
  • София
  • Мнения: 10 825
Какво точно е /са  нори  newsm78
 
Листове от сушени водорасли. Използват се най-вече за правене на суши, но натрошени се слагат и в някои други японски ястия.

# 663
  • Berlin
  • Мнения: 13 040
Можеш, но по-добре го нарежи на пръчици или резенчета, ако са едри корените, ако не - и цял става. Peace
Благодаря, бутнах го. Simple Smile

# 664
  • София
  • Мнения: 12 260
Какво точно е /са  нори  newsm78
 Как процедирате при правене на сладкиш със замразени плодове ? Например стават ли за плодова пита ? Трябва да се сварят или да се пуснат в желе  newsm78
  Сега пека един сладкиш със замразени праскови , карамелизирах захар ,отгоре разтопих краве масло ,сложих натрошени орехови ядки и подредих прасковите ,леко отпуснати /неизцяло размразени /и после кексовото тесто . За пръв път правя така и ми е чудно дали ще е вкусно ,дали ще се изпече добре блата  newsm78
 В Лидл има замразени пакети с микс плодове ,сина ми има на 29 -ти този месец рожден ден и се чудя дали ще са подходящи за плодова пита .
  Моля някой ,който е ползвал такива да сподели опит Simple Smile
Да ти кажа честно, че точно тези не съм ползвала, но всяка година замразявам плодове най-различни и после правя с тях пай, най-различни сладкиши. Никога не ги размразявам , а направо  ги посипвам/полагам  в/у тестото  и печа.  По този начин правя и Вишнев маслен пай, и  тарти с плодове и никога не съм имала проблеми. Давай смело!

# 665
  • Мнения: X
То и моите праскови сега са домашно  замразени.
 Такъв сет за суши имаше доскоро в Лидл и отделно водораслите /от азиатска седмица останали / .Даже ориз имаше специален.
 А в сета и приспособлението да навиване на сушито / името не помня /

# 666
  • Мнения: 2 816
Замразени плодове слагам в мъфини, резен слива, 1-2 малини, парчета ягоди.
Опича се - няма проблем.
Но в плодова пита няма да стои красиво, чисто визуално според мен.....ако си представяме едно и също, де  Laughing.
Ако си представяш  нещо такова , не- няма да се получи със замразени  Peace

# 667
  • София
  • Мнения: 12 260
.....................
Ако си представяш   нещо такова , не- няма да се получи със замразени  Peace
Тук са пресни плодовете, поне така виждам , а ето Вишнев маслен пай със замразени вишни
Скрит текст:
[/spoiler]

# 668
  • Мнения: 2 816
Да, пресни са, снимката е моя....но аз това си представям като чуя плодова пита....еле пък за рожден ден...някак не си представям пай от този тип или сладкиш тип "обърнат"
Затова и написах....
Цитат
Но в плодова пита няма да стои красиво, чисто визуално според мен.....ако си представяме едно и също, де  Laughing.:

# 669
  • Мнения: 399
Когато правя пай със замразени плодове,първо слагам за няколко минути плодовете на котлона и течността,която пущат размивам с малко нишесте.Така се получава по гъст сос и тестото при изпичане не ми става глетаво.

# 670
  • Мнения: 496
Това чудо отгледа мъжът ми в килера. Мицелът уж бил от легално място, но все нещо ме чопли ядлива ли е тази гъба?



# 671
  • Мнения: X
Правила съм миналата година сос с замразени череши -  първо слагам на котлона със захар и започва да се сгъстява като сладко пуска си и сосче ,сложих нишесте /натурално /и боя хранителна -защото соса не се оцвети в хубав цвят и черешите станаха кафеникави. Стана много ефектно .
 Та затова си представям и плодовете за плодова пита - но със желатинов сос. Ще направя проба веднъж и ще видя какво ще стане.
 Плодова пита и аз си я представям точно така ,но искам с горски плодове да пробвам.

# 672
  • Мнения: 1 244
Да попитам...може ли да се замразяват катми във фризер?

 Направих преди малко сериозно количество катми и въпреки че изядох 6 бр.  Embarassed (божествени бяха и не устоях) доста ми останаха, а май вече хич не ми се ядат  Laughing...та ако някой е пробвал замразяване във фризера, да сподели дали стават за нещо след размразяване Simple Smile

# 673
  • Мнения: 7 779
Да попитам...може ли да се замразяват катми във фризер?
след като се продават замразени в магазините защо да не може да се замразяват и у дома   newsm78
вярно е ,че там пише палачинки , но не е голяма разликата с катмите.

# 674
  • Мнения: 1 244
Вярно, че в Метро съм виждала замразени палачинки, но не съм взимала никога и нямам идея дали са хубави след размразяване. Абе каквито, такива- мятам ги да се замразят и толкова Simple Smile Няма да ги хвърля в никакъв случай, при положение, че 2 часа висях на печката  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт