БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 065
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 9 496
имам един въпрос-с къкво затискате зелето във бидона?моите зелки постоянно изкачат над водата.

докато става зелето - с нищо. Ние запечатваме бидона и не отваряме 30 дни,  той си се стяга по някое време, но като минат процесите вътре си се отпуска. Тогава е готово. Без претакане.
А когато започнем вече да вадим - една тежка чиния, която просто не позволява на зелките да излизат отгоре.

Слагаме 30 до 32 гр. на  1 л. вода + хрян. Не претакаме  Peace Зелето свършва февруари/март, но чорбата стои до май месец в бидона бистра и готвя разни супи с нея

# 736
  • Мнения: 142
Moже ли идея, за десерт или бисквити с лешников тахан...купих един буркан, но не ми допада за директна консумация newsm78

# 737
  • Мнения: 466
Как правите бутерки без да се разтварят при печенето? Моите винаги "цъфват", въпреки че съм ги затворила по краищата с помощта на вилица. Има някаква тънкост явно... Мерси  Simple Smile

# 738
  • София
  • Мнения: 160
пеп-4o ,
мерси за бързия отговор и аз така ще направя.  bouquet

# 739
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 383
С марципана направих това http://www.bonapeti.bg/recepti/Byal-shokoladov-keyk-s-martsipan/
Стана много хубаво Simple Smile

# 740
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Привет!
Споделете моля някоя рецепта за кекс с тиква. За предпочитане да не се налага да я стържа, защото няма да имам време, а рендето на кухненския ми робот се скапа. Sad

Кекс с тиква и мед

Благодаря!  Hug

# 741
  • София
  • Мнения: 12 260
И понеже Морена нещо се изгуби, пускам си въпросите тук:
Правя за втори път кроасани по нейната рецепта http://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_21.html
Много са вкусни, но винаги отвън остават сухи, хрупкави и ронливи.  Rolling Eyes Искам да са по-мекички и не толкова ронещи се.
Всичко спазвам и рецептата, и техниката.
Моите винаги отгоре се "отварят" и стават по-бухнали, като че ли по-втасали, докато нейните си седят по-сплескани.

Сега даже ги сложих още топли в плик, за да се поовлажнят и поомекнат, но не... отгоре са си пак твърди и хрупкави... защо така?
Да ти кажа , сложни са кроасаните на  Моренка и аз след мнооого опити ги докарах. Не ми стават сухи и не се ронят и отвътре са си прекрасни, даже на места са кухички.  Ето ги и спазвам много точно рецептата ѝ. Ползвам само френското масло. Държиш ли тестото достатъчно в хладилник?? Работят се бързо за да не омеква тестото.
Скрит текст:

# 742
  • София
  • Мнения: 12 260
Как правите бутерки без да се разтварят при печенето? Моите винаги "цъфват", въпреки че съм ги затворила по краищата с помощта на вилица. Има някаква тънкост явно... Мерси  Simple Smile
И тук да се обадя.... Simple Smile не само с вилица затваряш краищата , а ги намазваш и с белтък.

# 743
  • Мнения: X
Пак ще попитам за подправки- слабата ми страна. 
Нуждая се от подходяща подправка за свинско и по- специално свински ребърца! Rolling Eyes Mr. Green

# 744
  • Мнения: X
Пеп-4о,   bouquet! Досега все в апартамент съм правила зеле. Ще видим как ще се получи в къща с мазе. Simple Smile

# 745
  • Мнения: 3 020
Марчева, моите отвътре са си хубави - мекички, маслени, с шоколадова плънка, на места кухички.... Обаче отвън са твърди, хрупкави и ронливи.
Снощи замесих тестото, сутринта ги правих и този път вадих едно по едно триъгълничетата и тогава ги навивах, че наистина много бързо омекват.

Но се чудя как да ги омекотя отвън, че децата не могат да ги ядат така.... Rolling Eyes

# 746
  • София
  • Мнения: 12 260
Марчева, моите отвътре са си хубави - мекички, маслени, с шоколадова плънка, на места кухички.... Обаче отвън са твърди, хрупкави и ронливи.
Снощи замесих тестото, сутринта ги правих и този път вадих едно по едно триъгълничетата и тогава ги навивах, че наистина много бързо омекват.

Но се чудя как да ги омекотя отвън, че децата не могат да ги ядат така.... Rolling Eyes
Ти си ги направила много точно, а отвън винаги са ....пръхкави. То това си му е хубавото на кроасана,  нали си е точно бутер тестото то си е такова. Тези които ги купуваме от магазина са престояли повече на въздух и са омекнали. Не знам повече.  Peace Да се издири Моренка и да дава пояснения!!  Simple Smile

# 747
  • Мнения: 1 415
Кауфланд, Метро, Карфур  и доста квартални супери
в магазините от типа "за 1 лев" - също.

Мерси  Simple Smile

# 748
  • Мнения: 904
Пеп-4о,   bouquet! Досега все в апартамент съм правила зеле. Ще видим как ще се получи в къща с мазе. Simple Smile


Може би по-бавно ще стане ферментацията ,но пък по -дълго време ще го ползваш според мен и няма да стане прекалено кисело като не е толкова топло.

# 749
  • Мнения: 11 607
Марчева, моите отвътре са си хубави - мекички, маслени, с шоколадова плънка, на места кухички.... Обаче отвън са твърди, хрупкави и ронливи.

Да предположа аз за температурата на печене? Да не е ниска?


НОВА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт