БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 102
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
cvety26, Labrex
благодаря Ви за отговорите!
Аз дори и името не съм написала правилно Embarassed
Значи може да се добави към разбита сметана...cvety26, ще се възползвам от предложената рецепта. Ако не те затруднява, може и на "лични" да ми я напишеш Hug

За еленско филе: запържва се леко в масло, завива се с подправки във фолио и се пече на лека фурна около 15-20 мин. Задължителен и е "тежък сос" например с вино и портокалов сок.
В западните държави се радват на "розово печено", значи като се резне да изтича сока.
Иначе става на подмедка или варианта е да се готви по-дълго.

дам,това розово изтичащо Rolling Eyes Добре,че винаги питат как го искаме Simple Smile   Ще го направя със сос и отделно ще направя картофи- значи това еленско Simple Smile Гледах и заешко и патешко - там мисля,че ще ми е по-лесно

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 20:23 от red soul

# 61
ето днес попаднах на този блог и има описана и снимана една такава порция http://sunnywanderer.wordpress.com/2014/10/11/swiss-wild-tasty/  сърнешко - пише, че е само запържено.
Линка който ти дадох към моите  сърнешки рецепти има  пържоли (но сърна, не елен) , но съм ги пекла повече - розовото като цвят не мога да преглътна, а соса е гъст и тежък - с ликьор  Mr. Green вино и гъби

# 62
  • София
 В момента погледнах живото предаване на  Вип брадър и видях ,че хапват хлебни пръчици, плоски - дали някой може да ми каже някаква рецепта? Гледах из нета, но намирам кръгли, не такива покрити с брашно и плоски. Hug

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 15:54 от мм

# 63
  • София
В момента погледнах живото предаване на ББ и видях ,че хапват хлебни пръчици, плоски - дали някой може да ми каже някаква рецепта? Гледах из нета, но намирам кръгли, не такива покрити с брашно и плоски. Hug
Какво е ББ? Ако е някакво кулинарно предаване, сигурно ще качат по-късно рецептата в сайта Peace

# 64
  • София
Брадър, ама Вип,грешка,поправих я Simple Smile

# 65
  • София
То и ВБ да беше написала, аз пак щях да реша, че е някое кулинарно предаване  Blush
Нищо не пречи вместо да направиш фитилчета, просто да разточиш тестото и да изрежеш плоски пръчици  Peace

# 66
  • София
В момента погледнах живото предаване на  Вип брадър и видях ,че хапват хлебни пръчици, плоски - дали някой може да ми каже някаква рецепта? Гледах из нета, но намирам кръгли, не такива покрити с брашно и плоски. Hug

Може би нещо такова. Получават се много хрупкави.  Peace

# 67
  • София
Благодаря...  bouquet купих ръжено-пшенично и се захващам Hug

# 68

Не гледам брадърите, но ето още две предложения:

ЧЕСНОВ ХЛЯБ (от Карен Горен)

и ЛАВАШ-КРЕКЕР по  Питър Рейнхарт)

Възможно е и нещо съвсем друго да е било. Peace

# 69
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
За кетеринг- снабдяваш се с коктейлни пръчици. На тях забучваш малки парченца пъпеш, шунка, сирена, маслини, чери доматчета, но най-много по три неща. И винаги започвай с парченце печена филийка. Също така много вървят пържени крилца, пицети с различни плънки,  У дома много вървят гризини и брускети. Различни сосиери . пастети и разядки.
Приятелите на половинът най-се кефят на печен суджук на гребен.
А няма по-хубава от еленска пъстарма или гулаш

# 70
Искам да направя тази торта:

http://chocolatekitchen21.blogspot.com/2014/07/blog-post_31.html

Но тъй като в момента намирането на ягоди е трудно, ако не успея, дали мога да ги заместя с банани например, или с нещо друго (какво?)?  newsm78

# 71
  • София
Можеш, разбира се.... както и с други плодове по избор - ананас, праскова, слива, круша.... каквото харесваш

# 72
Можеш, разбира се.... както и с други плодове по избор - ананас, праскова, слива, круша.... каквото харесваш

Иска ми се да е с ягоди, но в краен случай ще пробвам с банан. Благодаря ти!  Hug

# 73

Иска ми се да е с ягоди, но в краен случай ще пробвам с банан. Благодаря ти!  Hug

Само, ако украсяваш с него, потъмнява. Или го глазирай леко или в последния момент преди поднасяне го подреди, което не е много удобно. Peace

# 74
Да, има го и този проблем. Смятам да украся с филирани бадеми по края и някакъв друг, вероятно готов захарен или бисквитен акцент в средата или отстрани. С банан натюр няма да стане.

Благодаря за подсещанката, labrex  Hug

Общи условия

Активация на акаунт