За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 691
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, аз искам да споделя един извод, до който стигнах след двете ми бременности /сигурно няма да съм го открила само аз, но в темата срещнах мнение, в което пишещата споделя обратното/ - имам по няколко по-големи косъма около зърната на двете гърди, които махам с пинсета, но забелязах, че когато забременях, родих и кърмих /а аз се притеснявах, как детето ще суче, въпреки че ги махах/ те си изчезнаха, не съм забелязала да падат, просто се "изпариха". След като спрях да кърмя, пак се появиха. Когато забременях втори път, пак изчезнаха, дали има връзка с увеличаването на някой хормон и ако е така, защо при някои става обратното /както писаха по-горе/? Любопитно ми е, защо така си противоречат нещата?

ПП: Понеже, по-горе се предложи да се пише за начини на премахването на косми, може да не пиша, точно по-темата, за което моля да ме извините, но все пак има връзка с космите.

# 151
Здравейте, аз искам да споделя един извод, до който стигнах след двете ми бременности /сигурно няма да съм го открила само аз, но в темата срещнах мнение, в което пишещата споделя обратното/ - имам по няколко по-големи косъма около зърната на двете гърди, които махам с пинсета, но забелязах, че когато забременях, родих и кърмих /а аз се притеснявах, как детето ще суче, въпреки че ги махах/ те си изчезнаха, не съм забелязала да падат, просто се "изпариха". След като спрях да кърмя, пак се появиха. Когато забременях втори път, пак изчезнаха, дали има връзка с увеличаването на някой хормон и ако е така, защо при някои става обратното /както писаха по-горе/? Любопитно ми е, защо така си противоречат нещата?

ПП: Понеже, по-горе се предложи да се пише за начини на премахването на косми, може да не пиша, точно по-темата, за което моля да ме извините, но все пак има връзка с космите.
Има,когато бях бременна ,определено космите ми растяха много бавно и по-тънки.Сега пак са си както винаги. Twisted Evil

# 152

Търся сродни души по темата!Момичета,моля ви,ПОМАГАЙТЕ!

Според мен е добре да те прегледа добър гинеколог.
              Аз и сега съм си окосмена повечко по ръцете например.Но като бях малка на около 10 години майка ми по съвет на лекари ми направи пълни гинекологични и хормонални изследвания.Тогава ме прегледа доктор Щерев / сега е депутат от НДСВ/ и не зная дали практикува.При мен се оказа генетично, но от престоя си тогава в болницата зная,че може да се дължи на специфичен проблем с яйчниците.Заболяването тогава се лекуваше оперативно и възстановяваше възможността жената да има деца.
              Дано при теб да се дължи просто на " по-космати гени"!

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 16:05 от karat

# 153
  .......... може да се дължи на специфичен проблем с яйчниците.Заболяването тогава се лекуваше оперативно и възстановяваше възможността жената да има деца.
Предполагам става въпрос за кистозните яйчници,
навремето лекарите много обичаха да "белят" яйчници и момичетата подплашени от това, че кистите препятстват забременяването бързо бързо се съгласяваха с операцията, която и тогава по ония времена още е можела да се избегне с няколко инжекции.........

# 154
Предполагам става въпрос за кистозните яйчници,
навремето лекарите много обичаха да "белят" яйчници и момичетата подплашени от това, че кистите препятстват забременяването бързо бързо се съгласяваха с операцията, която и тогава по ония времена още е можела да се избегне с няколко инжекции.........
            Сигурно си права,аз не претендирам да съм капацитет по темата,само споделих лични впечатления.Може и да са се престаравали или презастраховали лекарите.
            Тогава не ми се наложи да се подложа на подобни манипулации и затова не съм се интересувала каква диагноза е била поставена на другите, а и много малка съм била по онова време.

# 155
извинявам се , че повечето коментари не ги прочетох, но нямах време  Confused та аз се чудя , някои казват ,че тея проблеми са им се появили на ~16 годишна възраст . . . еми аз съм на 14 и тъй да се каже вече съм си доста окосмена  Embarassed и почвам да се плаша като стана на 16 на какво ли ще приличам ... а и тези осиновявания, глупости  Cry Cry мисля си скоро да отида на изследвания , пък да видим какво ще стане ..  Sad Sad

# 156
И аз като всички вас сам така,но по лицето от страни и по брадичката.Появиха ми се в пубертета и аз започнах да ги махам с кола маска........не биаха толково много, но вече са.Много пъти съм ходила на гинеколог за да ми назначи лечение,след като разбирасе сам си направила хормоналните изследваниа които ми е казал....но все нищо нестава. SadВ момента се лекувам отново под наблюдението на един доктор,но още незнам какав ще е резултата.Каза да си изследвам,PROLAKTIN,LH,FSH,ESTRADIOL,DHEA-S,4 ANDROSTENDION,всичко това ми излезе към100лв.Мъжкиая хормон ми излизи малко завишен,но пролактина 3 пъти над стойностите си.Затова сега пия парлодел за да нормализирам пролактина.Доктора ми каза че като ми се нормализира този хормон,може да се нормализират и другите и да намали окосмиаването.Ако ли не ще триабва да пия дияне35,6 или 9 ....непомна ...месеца..........пауза и пак още толко.И ако нищо нестане ще триабва да опра до козметиците CryЩе вида какво ще стане,но след доста време.Чух добри отзиви за фотоепилациата,и смятям да пробвам.А от вас чух запарви пат за тези обезцветиаващи кремове. WinkКаде се продават,добри ли са? newsm78

# 157
Аз бях на ехографист по повод на проблем с бъбреците и споделих на лекаря, че имам повече окосмяване и не можаха да ми помогнат много негови колеги и той ми даде чай от хмел да пия по една схема и ми обясни, че той преди години бил публикувал статия за това какво съдържа растението. Въпросът е, че помогна. Лекарят е ехографист в МЦ Лора- д-р Данов и съм му много благодарна. Малко е странен, но прави впечатление, че доста чете и е компетентен.

# 158
той ми даде чай от хмел да пия по една схема и ми обясни, че той преди години бил публикувал статия за това какво съдържа растението

Аз пия чай от хмел заради болезнената менструация,но не забелязвам такъв ефект.Би ли споделила по каква точно схема ти го пиеш....така и така ще си го пия,може да ми помогне и за това

# 159
той ми даде чай от хмел да пия по една схема и ми обясни, че той преди години бил публикувал статия за това какво съдържа растението

Аз пия чай от хмел заради болезнената менструация,но не забелязвам такъв ефект.Би ли споделила по каква точно схема ти го пиеш....така и така ще си го пия,може да ми помогне и за това

И мен ме интересува това за хмела. Ако може да споделиш за схемата за чая от хмел и как точно ти е помогнало.

# 160
А какво казва твоя странен ехоизографист за биричката?! newsm62

# 161
Лекарят ми обясни, че в хмела има фитоестрогени, които са аналог на нормалните хормони на жената и имат отношение към окосмяването. Аз бях при личния си лекар преди това и после в ИСУЛ. Там ми направиха изследване на хормони и се оказа, че имам високи нива на кортизол и това е причина за окосмяването и теглото. В ИСУЛ обаче ми казаха, че просто трудно ще забременея и това било- никой не пожела да се занимава с мен повече. Пия хмела сутрин, защото сутрешните нива на кортизола са най-високи при мен. Но ако не пия кафе малко ми се доспива.
А по въпроса за бирата може би Мила трябва да потърси някой, който се занимава с лечение на алкохолизъм.  Joy

# 162
Ами аз си мислех,4е само аз имам тоя гаден проблем,но не било така.Имам от гадните  косми по корема,над горната устна,на бради4ката  и мъх по гърдите EmbarassedИмам ги от 15 годишна. EmbarassedПримирих се с тях и на лекар не ходих.След като родих само на корема станаха малко по-дълги ина4е на другите места няма промяна.А това за забременяването според мен е пълна глупост аз си имам едно прекрасно беб4е ни6то,4е съм косматка. Simple Smile

# 163
А за изрусяването незнам  Thinking аз съм с по-тъмна кожа и незнам какво 6те се полу4и,ако някоя от вас е пробвала  Praynig моля , да каже резултата.Предварително благодаря

# 164
А по въпроса за бирата може би Мила трябва да потърси някой, който се занимава с лечение на алкохолизъм.  Joy
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт