Професионални серии за коса - тема 70

• 77 873
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Мagnollia, коя хидратираща серия би препоръчала, мисля да взема Kеrastase Nutritive Nutri-Thermique, има ли по-добра  newsm78

# 406
Magnollia,lunna pateka ,nad-tab   bouquet  bouquet  bouquetблагодаря ви!Като не съм чела тук преди,а съм се доверявала на препоръки на продавачки.......явно ще си допълня балансираната и хидратиращата серия,а за протеинова ще се насоча към Архитекта.Вижте какво ми препоръчаха от ЗР като много добър протеинов шампоан,понеже Архитект-шампоана не беше  наличен в магазина миналата седмица:

http://www.zlatnaribka.com/aphogee/shampoan-za-dalboka-hidratats … sa-aphogee-473-ml
.....но на етикета пише "за дълбока хидратация"???...ако не е протеинов,моля за препоръка за добър протеинов освен Архитекта  bouquet

закупих го заедно с двуминутния реконструктор на марката:
http://www.zlatnaribka.com/aphogee/keratinov-2-minuten-rekonstru … n-2-minute-473-ml
Него мога ли да ползвам след всеки шампоан?

Мисля си,че ако продавачите в такива магазини са дори наполовина запознати с правилните комбинации,щяха да ни спестят една камара пари,да не говорим колко продукти си мислим,че не действат,а те просто не са праилно комбинирани или правилни за косите ни.....още веднъж благодарности към всички,които пишат и споделят в темата.  bouquet

# 407
  • София
Наде, искаш ли проба на маска и шампоан NutrI Termique,  защото това е странен шапоан, както и маска. Добри са,  но са доста силни. И е хубаво да използваш от време на време или при силно изсушаване лятно време за 5-6 поредни измивания. Аз след измиване със серията усещам косата много напоена, дори имам чувството, че мога да я изстискам и от косъма да изтече допълнително вода  Joy /просто усещане/.

Calabria,  шампоана на Афоджи, който си посочила няма никаква възможност да се сравнява с Kérastase Resistance Architecte.  Крайно различни са. Да кажем, че не е чисто хидратиращ, заради наличието на протеини, което най-много да го балансира, но не може да го направи протеинов. Не е лош шампоан от проба съм констатирала, че ми прави приличен обем. В никакъв случай не слушай продавачките /не мога да ги нарека консултантки/ в Златна рибка, особено тези в София. Мили момичета, но нищо не разбират. Също не очаквай да те насочат към правилния за теб продукт. От ЗР или трябва да пазаруваш онлайн, след предварително проучване на продуктите, които искаш да поръчаш, или когато отидеш в магазина да си наясно какво точно искаш да вземеш и да не се оставяш да те объркват със съветите си. Един единствен път съм ги питала за мнение - когато си купувах четка за изсушаване на косата и те взеха та отвориха сайта и започнаха да ми четат характеристики на раьличните четки. Това и аз мога да го направя. Аз ги питах за отзиви на клиентки, за тяхно лично впечатление, а не за нещо, което аз вече съм прочела и знам.

# 408
  • София
Здравейте момичета! Имам едно питане, надявам се ненахално! Имам доста хормонални проблеми вследствие на които косата ми от нормална стана доста мазна в корените и ужасно суха в краищата. Досега не ми се е налагало да използвам много козметика, за да я накарам да изглежда красива (тъмно руса, права и сравнително тъничка е), закупих си Ducray Argeal по съвет на фризьорката ми, но определено той в комбинация с кристали не спасяват положението в краищата. Косата ми е отвратително суха, понякога не мога да я среша чак. Какво мога да използвам за да преодолея проблема? (маски, серуми, специални балсами?)
Благодаря   bouquet

# 409
Magnollia ,  bouquetблагодаря отново!Моля препоръчай ми добра протеинова серия ,днес тр да закупя.Да,абсол. съм съгласна с теб-благодарение на милите 'консултантки" съм напълнила една кошница все хубави ,скъпи продукти,които не мога да съчетавам и нямам нито един протеинов май..Отделно нито една фризьорка не ми каза-виж,косата ти е накъсана и изтъняла,косъмът ти се разтяга като ластик,имаш нужда от хубво напротеинчване и си заслужава да купиш еди какво си ...вече ще ходя с моите продукти на прическа както изглежда:))

# 410
  • Сандански
Момичета, моля, ако някой е ползвал тази пяна, да даде коментар - добра ли е за постигане на обем?
http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/silhouette-pjana-za- … -silna-fiksacija/

Вече съм на тема обем и къдрене, след като си позаздравих косата. Mr. Green Естествено, пак взимам идеи от тук и ако постигна и обем, направо трябва да ви черпя (по един шампоан или балсам май ще е по-добре от бонбони).  Mr. Green

Calabria,  ако имаш възможност, пробвай Redken Extreme. Обожавам тази протеинова серия и поне за мен е по-добра от Архитекта. 

# 411
Calabria
Kérastase Densifique е балансирана серия. Kerastase NutrI Termique е най-силно хидратиращия шампоан на Kerastase. Можеш да пробваш комбинацията, но ще намалиш протеиновата страна на маската. Аз лично никога не ползвам след хидратиращ шампоан друго освен хидратираща ампула или маска. Ако искаш да комбинираш Kerastase NutrI Termique с различна от серията маска, то по-добре е да използваш друга хидратираща маска или най-много Kerastase Discipline,  която също е балансирана, но с превес на хидратиращите съставки.

Ампулата можеш да я съчетаваш с различни маски - протеинови,  баласирани, хидратиращи. Пробвай и резултата е различен с всяка.

Благодаря ти Magnollia

# 412
Вместо запис моля споделете :
1. Направете сравнение между две серии от една или от различни марки , като опишете най-успешната и най - несполучливата за вашата коса.
KOLORANE
Ревитализиращ шампоан с хинин и витамин В комплекс - уникален освен, че ми спря косопада след 2-3 измивания самата коса става по твърда и се омазнява една идея по-бавно
Успокояващ шампоан с екстракт от божур за чувствителен скалп - не само, че не ми успокоява кожата ами получавам и бонус косата ми е като мазна 3-4 часа след измиването, сушеното и дори лак за коса не я спасява

2. Кой е най-новият продукт,който сте си купили и доволни ли сте ?
OSIS+ upload volume cream - за обем не съм впечатлена въобще нито на влажна нито на суха коса, но ако се изсуша без него и после сложа не ми стои хвърчаща и краищата та не са изпръхнали

3.Какви продукти използвате в ден, в който не си миете косата ?
Единственото, което спасява моята коса е тупиране и лак за коса

Сега си поръчах Osis+ Dust it пудра и Matrix Total Results Amplify шампоан за обем Simple Smile ще дам отзиви след 2-3 ползвания .... От пудрата в салона останах следващите 2 дни много доволна.

Дами,
Имам един въпрос към вас какъв шампоан да си взема, за да ми стои косата лъскава, плътна и да пада тежко все едно си я мил при фризьора  newsm78

П.С. Косата ми е тънка без обем с мазни корени, но чувствителен скалп ... Естествения ми цвят е от повече от година ... поостригвам през месец и даже сега от една педя под раменете я направих на късо каре за разнообразие и като ме изми фризьора само с шампоан и издуха косата стоеше жилава, а аз като я измих след 2 дни и изсуших със същите продукти краищата изпърхавяха и не падат остро  Crossing Arms единствената разлика е шампоана  Naughty, а не обърнах внимание и ми е неудобно да звъня да питам  Embarassed

# 413
  • Бургас / София
При посещението ми при фр косата ми издържа цели три дни, но беше доста суха в краищата и заплетена. Мислих да я измия с Митик Ойл, но пък в скалпа си беше мазна и пак заложих на Денсифик. В краищата си усетих супер много сухота и реших да сложа маската на Алтерна Рипейър и получих УАУ ефект. Косата е плътна и обемна, маската на Алтерна е добре да се комбинира с шампоан които изсушава, такъв като Денсифик примерно с шампоанът Рипейър ми утежни, но шампоанът самостоятелно е бижу. Heart Eyes . Момичета, които имат косопад през есента, да не слагат много пяни и стилизанти.

# 414
  • София
Мagnollia, благодаря за разяснението и предложението. Една мила съфорумка ми писа да ми изпрати NutrI Termique, ако не стане ще ти пиша  Hug

Искам да споделя скромния си опит с обратното миене.
В петък преди Хелуин, бях толкова уморена от работа, че от вратата директо влязох във ванната, коста си я бях мила предишния ден сутринта, но след вана, няма как да не я измия. Намокрих леко косата с ръце и намазах обилно с балсам  Redken Body Full, постоях 20ина минути във ваната и отмих с шампоана от серията. Косата изобщо не стоеше мръсна, както някой спомена при подобно миене, а почти скърцаше Simple Smile
Сложих в корена, ампула и мус Денсифик, от бамбуковата термозащита по дължините, напръсках обилно със спрея за къдрици на Лейбъл М и изсуших, надолу с дифузер.

Заприличах, както Мацата се изрази на лъвче, косата стана огромна, но и мнооооооооооого суха. Никога през живота ми, косата ми не е била суха, за първи път ми се случва. Изобщо не е приятно... от тук почнах да слагам нещо което поне малко да я слегне и приведе в приличен вид, напръсках с бохо спрея на Алтерна, той пооправи нещата, но на следващата сутрим косата ми пак беше много суха, сложиш митично олио в краищата, косата буквално го изпи...

Днес сутринта, косата ми която се омазнява на втория ден си беше още суха  Joy Joy Joy

Измих пак на обратно но с овлажняващата хайверна серия на Алтерна, сложих Лис серума, денсифик в корена, напръсках със серум за бързо изсушаване, той има термозащита и изсуших само с четка и сешоар. Резултата е коренно различен, гладка, блестяща коса, не толкова гладка и блестяща като след преса, но все пак в приличен вид  Laughing

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 11:25 от nad_tab

# 415
Много ми хареса 2 минутния реконструктор на Афоджии. Днес пристигна и веднага беше изпробван.
Само веднъж в седмицата ли може да се ползва? Щях до питам слагате ли маска след него, но май няма нужда. Косата ми стана мнооого мекичка, но не клепнала като когато е измита с нещо силно хидратиращо, а една такава с обем. Страхотен продукт. Добре, че взех 400те милилитра. Heart Eyes

# 416
Да страхотен!!!След всеки  вид  шампоан ли може да се ползва ? Thinking

# 417
Здравейте момичета,искам да питам и аз нещо дано не е глупав въпрос. Взех си Денсифик шампоан и не знам, мога ли да го използвам на всяко миене? Логично е, ако ще сгъстява косата да може, обаче действа като дълбоко почистващ т.е косата ми става ужасно суха и оплетена. А нали дълбоко почистващите  не се ползват ежедневно. От него и косата ми се омазнява по-бързо от обикновено. Косата ми е нормална, редичка, леко изтощена в края от изправянето с преса. Извинявам се, ако сте го коментирали, разгледах няколко теми назад, но не се ориентирах.

# 418
2 минутния реконструктор на Афоджи е като маска, ползва се самостоятелно, толкова пъти в седмицата колкото сметнете за добре. Внимавайте обаче, защото както е по-балансиран и не толкова втвърдяващ, изведнъж може да се прекали и косата да се усети суха, твърда.  Peace

Milito, като не ти харесва как ти се отразява шампоана няма смисъл да го ползваш всеки път  Peace
Един шампоан сам по себе си няма как да помогне за сгъстяването на косата! Ползвай маски/балсами с хидратиращ или балансиран състав за дължините и краищата.

# 419
Благодаря за отговора. Маски и балсами ползвам на всяко измиване. А за шампоана знам, че няма да ми сгъсти косата Simple Smile ,но отзивите тук бяха много добри и не се сдържах да си го взема.Сега обмислям да взема ампулите Денсифик дано не се разочаровам и от тях.

Общи условия

Активация на акаунт