Професия ИТ специалист

• 206 482
  • 1 612
  •   1
Отговори
# 1 560
Е смешно, това са нормални термини. Проблемът, както казах, беше, че преподаването беше на ниско ниво.

# 1 561
  • Somewhere far away
Имайте малко чувство за хумор. Смешно, не винаги означава подигравателно или негативно.

# 1 562
Еовин, и аз написах същото, но не се хареса Simple Smile Свърши тя, вече първото изискване е висше образование в областта на ИТ, информатика или математика. Вече никой не вярва в самородните таланти без образование в областта. Няма време, няма и нужда фирмите да се превръщат в обучителни центрове.
Относно езиците за програмиране - в момента по проект докарвам отлични пари с COBOL Simple Smile има търсене голямо, заради това че много стари, но работещи и набълбукани с данни на клиенти програми имат нужда от допълнения Simple Smile Да, динозаврите са живи
да . но добре че си я имаш работата, защото в момента за такива мизерни пари се опитват да наемат хора на местата на в пъти повече платени специалисти .

# 1 563
Еовин, и аз написах същото, но не се хареса Simple Smile Свърши тя, вече първото изискване е висше образование в областта на ИТ, информатика или математика. Вече никой не вярва в самородните таланти без образование в областта. Няма време, няма и нужда фирмите да се превръщат в обучителни центрове.
Относно езиците за програмиране - в момента по проект докарвам отлични пари с COBOL Simple Smile има търсене голямо, заради това че много стари, но работещи и набълбукани с данни на клиенти програми имат нужда от допълнения Simple Smile Да, динозаврите са живи
да . но добре че си я имаш работата, защото в момента за такива мизерни пари се опитват да наемат хора на местата на в пъти повече платени специалисти .
Например за какви пари?стана ми интересно .

# 1 564
  • Somewhere far away
Мизерни за едни, добри за други.
И такова словосъчетание като мизерни пари няма в мойта книга. Мизерно е да си без никакви пари.

# 1 565
  • София
Аз като QA ще ти кажа - заплащането е смешно, да не казвам унизително. За automation се търсят предимно хора с вече натрупан опит, такива завършили инженерни специалности с дипломи, математика и подобни. Аутомейшъните са си чисти програмисти в обявите последно време, ако се насочиш натам по-добре с език, а не курс за тестване. За manual борбата е жестока, пазарът се заля жестоко. Аз преди 2г като кандидатствах бяхме по 30-40 човека за място само от нашата академия за някои позиции, защото на пръстите на ръката се брояха обявите за стаж или джуниър позиции. Някои така и не намериха и се отказаха в крайна сметка. Не знам дали си в София или друг град, но ако 1500лв те устройват действай. Това е подигравка на днешните разходи на хората (почти изравнено с минималната ще стане като гледам тенденциите).

Аз съм от QA-и те, които колкото и да харесват работата, ще я сменя сега след майчинството и ще се насоча към друго. Кефа не ми плаща сметките и не ми гледа децата.

# 1 566
  • Somewhere far away
Да, това не е добра заплата, особено ако живееш на кваритра. Ако обаче предлагат хоум офис и remote ме устройва.

# 1 567
Няма да те оставят, защото на всички е ясно, че при това заплащане ще работиш паралелно по допълнително странични проекти и ще допълваш доходите.

# 1 568
  • Somewhere far away
Не  разбрах. Какво няма да ме оставят?
Една фирма или има политика за работа от вкъщи или не.

# 1 569
Щом като те устройва хоум офис и 1500 лв за 8 часа.. аз съм без думи.
ИТ ще стане най-ниско платената инженерна специалност ...от такива  специалисти.
Белла. работа винаги сме имали, но и никога не сме се занимавали с електронни магазинчета и шарени сайтчета, а със специализиран софтуер.

# 1 570
Знам какво пишеш.
Скаридка нея я устройва на принципа - ти ми плащаш колкото да не умра, а аз работим колкото ... и си сяда на ушите и работи паралелно по други проекти ... например под името на партньора си, който може да се е домогнал до по-платена позиция.
Това с ниско платените позиции в един момент излиза не на сметка на фирмите, но го разбират на принципа питай патило , а не учило ... та се научават. В момента обаче са в процес на проба и грешка. Ще отмине този период.

# 1 571
Процесът на проба и грешка отдавна е отминал, тъй като този бизнес не съществува от вчера. Manual QA все още битува из разни евтини дестинации, но AI ще го побутне допълнително към изчезване.

# 1 572
  • Somewhere far away
Щом като те устройва хоум офис и 1500 лв за 8 часа.. аз съм без думи.
ИТ ще стане най-ниско платената инженерна специалност ...от такива  специалисти.
Белла. работа винаги сме имали, но и никога не сме се занимавали с електронни магазинчета и шарени сайтчета, а със специализиран софтуер.
Да, ти като си започнала да не би да си взимала повече ?
Хем ви е страх младите и/или току що завършили и минали разни курсове да не  си поискат високи заплати, хем като се появи всъщност някой който е ок с тази заплата - пак мрънкате. Много интересно!

# 1 573
Не  разбрах. Какво няма да ме оставят?
Една фирма или има политика за работа от вкъщи или не.
Иска да каже, че джуниор рядко се оставя да работи 100% от вкъщи. Обикновено се иска 1 или 2 дена в седмицата от офиса, за да може все пак да се научи на нещо този човек. Най-пълноценно се получава при работа на живо с ментора. В моята фирма също е така.

# 1 574
В университета няма специалност Софтуерно тестване. 😉
Защото (по принцип) за да работиш инженер, тестващ софтуер, трябва да си завършил и да имаш диплома за софтуерен инженер.
И на теория трябва да знаеш всичко, което един програмист знае.

Изключая изключенията, когато фирми събират "по тъча" за без пари необразовани кадри и симулират QA отдел. Никой не си прави илюзии, обаче, че ако вземеш 35г счетоводител или филолог, който няма афинитет и желание (освен парите) ще се квалифицира на работното място и ще стане някакъв експерт.
99% от работата е повторяема и рутинна. Не се учи нищо. Освен ако нямаш желание и не използваш време извън работното. Което, ако до 35 си нямал афинитет и желание, няма как да дойде на тая възраст. Меракът намалява с годините, не приижда.

Общи условия

Активация на акаунт