Подигравка .... :(

• 8 750
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Е то е така бе хора какво ги обвинявам то е така.Григор Димитров е спортист за това е успял това е талант за това не се изискват връзки язък дърта жена глупости говори за(amoruccio)говоря колко прост трябва да си за да си помислиш,че спортист може с врьзки да станеш ? Качества с врьзки не се добиват!За мен успял човек е Бойко Борисов прост човек без икономическо образование и пак умници като тебе гласуват за него.После младите били неграмотни и тъпи и виновни,че неграмотници управляват мутренската ни опростяла страна.Миро от каризма за мен лично не е успял човек мое лично мнение.

# 31
И според теб прост човек като Бойко Борисов е  успял без връзки, ли ?  Laughing

# 32
  • София
"дърта жена" Simple Smile))) Ех, развесели ме!
А Миро, дали го харесваш или не, е успял човек - прави това, което му харесва, изкарва добри доходи, популярен е...кое точно не му е успялото?
А за Григор - да, талант има, но и много работа е необходима, а освен родния си и други езици владее момчето, а не седи да се оплаква на "дъртите жени" в нета. Нали знаеш "на крива ракета - Космосът й е виновен".
А и като не ти харесва страната, политиците, учителите, критериите и т.н., границите са отворени поне вече, никой не те е спрял да идеш, където си пожелаеш, макар че като гледам нивото ти на българския, надали друг език владееш по-добре....

# 33
Еми със сигурност знам Английски на ниво Upper-intermediate ако те интересува мога и сертификат да ти снимам.Няма смисъл да напускам страната защото някак си ме влече,но ако реша да я напусна със сигурност Анг.език няма да ми е проблем не се притеснявай.

# 34
  • София
В Техническия университет има специалност Авиационна техника с английски. Пак ще си до самолетите, пак ще ти бучат двигателите, пък може и да полетиш.

# 35
Докато не спреш да се оправдаваш с връзкари, политици, държавата,глобалното затопляне и т.н. ,никога няма да можеш да постигнеш нещо значимо в живота си независимо дали си в БГ или някъде в чужбина. Иска се много труд, развитие,яко дупе. Нищо не се постига лесно в този живот. Ти си още много млад,животът е пред теб. Взимай се в ръце и се научи,че трябва да разчиташ единствено на себе си. Започни от българския език. Никой няма да наеме неграмотен,независимо колко дипломи и сертификата има. Учителите,независимо дали са на 25 или на 55г, не могат на никой да му налеят знанията с фуния. А що се отнася до 60% неграмотни-помисли си дали искаш да си от стадото на неграмотните или от малкия процент грамотни и интелигентни хора.
Ние "дъртите" от форума сме минали по този път и те съветваме най-добронамерено. Така че,по-добре помисли върху това,което сме писали,вместо да се заяждаш и да обиждаш.

# 36
Никой не обиждам просто явно тази жена amoruccio
 си няма друга работа освен да коментира правописа на другите.В предишните отговори казах,че знам,че не пиша правилно но тя не спря с меко казано подигравките.Явно е перфектна и сега щом е достигнала върхът на развитието си и трябва да го натяква по форумите...Благодаря за отговора yovanka ЕДИН от малкото смислени който получих.

# 37
Не е въпроса в това, че имаш лош правопис, въпроса е, че не ти пука от това. Смяташ, че друг ти е виновен (учителите, другите потребители и т.н.) и не желаеш да направиш дори елементарното усилие да използваш функцията "проверка правопис". Не разбираш, че се държиш неуважително с околните, а искаш уважение. Като малко дете повтаряш "не е честно", ами не е честен живота, време е да го разбереш. В крайна сметка от теб зависи дали цял живот ще повтаряш колко е несправедливо всичко около теб или ще се вземеш в ръце и ще се справиш.
Успех желая ... в избора!

# 38
Браво.Чудесно отношение имаш към по-големите от теб.Вместо да си вземеш бележка,ти най-нагло продължаваш да бълваш.Такива думи,като "дърта",не ти правят особено голяма чест.А я си помисли малко, ако някой сополан малък ,се обърне към майка ти и и каже:   "дърта,изкуфяла и т.н."...Я кажи,ако обичаш,как ще се почувстваш! Очаквам отговор.
И защо говориш глупости? От теб се изисква САМО да бъдеш грамотен ,а ти - не си,изисква се да бъдеш възпитан-след като използваш гореспоменатите епитети-отново -Не си!Много интересно как пък така,останалите хора на твоите години са грамотни(имам преки наблюдения) и видиш ли,не обиждат така просташки,другите хора(особено тези ,по-големи от тях) ?
  Rolling Eyes

# 39
  • Beyond the stars
Не е въпроса в това, че имаш лош правопис, въпроса е, че не ти пука от това. Смяташ, че друг ти е виновен (учителите, другите потребители и т.н.) и не желаеш да направиш дори елементарното усилие да използваш функцията "проверка правопис". Не разбираш, че се държиш неуважително с околните, а искаш уважение. Като малко дете повтаряш "не е честно", ами не е честен живота, време е да го разбереш. В крайна сметка от теб зависи дали цял живот ще повтаряш колко е несправедливо всичко около теб или ще се вземеш в ръце и ще се справиш.
Успех желая ... в избора!

202uu

Димитър Маринов Не знам защо дефинираш Борисов като "прост", не съм му фен, но човекът има защитена дисертация и не съм убедена до колко е "прост" и до колко има хитър PR.

Не се притеснявай - дори неговата дъщеря да беше с далтонизъм, пак пилот нямаше да стане  Peace В някои сфери правилата се спазват все още.

# 40
  • Gotham City
Да но Това е възможно в всички други членки на нато но не и в България...преди 10 мин пратих емайл до USAF и казаха,че зависи от степента на .......... се определя дали може да се практикува пилотаж през нощта или само през деня.Само в България законите са 10г назад... Кой нормален ще остане да работи тук с тези високи изисквания и ниска заплата....
Нашата армия е малобройна и платена, а не донаборна. Това значи, че трябва да влязат най-добрите и най-здравите. Едно време момчетата са се надявали да са далтонисти, за да не служат (не е за хвалба, само като факт го споменавам). САЩ могат да си позволят по един кьорав във всеки взвод да дава акъл, ако поискат, ние тук не можем. Приеми, че все едно са те скъсали на някакъв изпит - пак не си отговорил на някакво изискване.

+1

Значи, да ти кажа само, че ако искаш такава работа, правописа също ще ти е нужен, не само математика и физика. Пишат се тонове доклади и други бумащини, написани по начина, по който ти пишеш, ще бъдат невалидни, по простата причина, че не отговарят на нужните условия. Работата, за която мечтаеш е изключително отговорна, за съжаление с твоя проблем, ти няма да можеш да я вършиш коректно и можеш да костваш най-малкото сериозни финансови загуби на държавата, а да не говорим, че може да костваш човешки животи. Ако теб вземат, нали трябва да допуснат и други неотговарящи на условията? А ако стане така ще имаме армия от хора негодни за военна служба и не дай си Боже стане нещо, няма да имаме и шанс да се борим.

# 41
+1
Да допълня, това, което Димитър нарича подигравка, вероятно е най-обикновена бедност на държавата - старо оборудване, за което цветоусещането има голямо значение.
Разбира се, Димитър има късмет - отворените граници и добрия английски му дават шанс да се реализира в по-модерната армия.

Това, което ме плаши, че поколенията се сменят, но култа към погазване на правилата за личната изгода остава вечен, у нас. Само на мене ли ми се струва, че Димитър не е против връзкарството да има върховенство НАД закона. Димитър се оплаква, че не разполага с връзки, които да го изстрелят над закона.
Да-а, образователната система е осакатила много деца освен по правопис и в още много отношения - например умения за обсъждане, мотивиране, формулиране на теза, спорене, убеждаване и т.н. 

# 42
Да-а, образователната система е осакатила много деца... например умения за обсъждане, мотивиране, формулиране на теза, спорене, убеждаване и т.н.  

Това не е вярно. Не искам да съм груба, но образователната система няма как да осакати интелигентен човек, АКО действително е интелигентен Wink Но виж, доста добре се справя в това да подпомогне някой мързелив и по-глупавичък и да го накара да си мисли, че е нещо изключително чрез нерелевантно поощрение.
За автора... нищо лично, но виждам една продължително възпитавана и подпомагана посредственост - ти си най-добрия, нашето момче, ще успееш... Всичко това без да са отчетени (или може би са нарочно пропуснати) малки, но важни факти. Например това, че е далтонист, не е обсъждано никога като евентуална пречка - ако е от незнание, е разбираемо - много родители имат плашещо малка или никаква представа за живота извън собствената си сфера на дейност. Но е възможно да е и нарочно, да не се скършва хатъра на детето, пък и винаги я има надеждата, че някак ще се прескочат правилата и изискванията... Особено когато не отговаряш на тях. И все пак, дори вкъщи да не сте говорили, е редно да се поинтересуваш сам, което не си направил.
Възпитанието - не знам откъде да започна. Ако беше в казармата, досега да си в карцера на хляб и вода. Момче, ти нямаш никакво чувство за йерархия. Такива в армията не оцеляват. Преди въобще да поемеш към армията, независимо какво смяташ да вършиш там, трябва да разбереш, че ти ще си просто изпълнител и всяко отклонение от дадената заповед означава ограничения и наказателни мерки. Там такъв език като твоя не върви, отговаря се едносрично. С това поведение, което демонстрираш тук, ще изхвърчиш още преди да си видял каквато и да било военна техника.

# 43
Да-а, образователната система е осакатила много деца... например умения за обсъждане, мотивиране, формулиране на теза, спорене, убеждаване и т.н.  

Това не е вярно. Не искам да съм груба, но образователната система няма как да осакати интелигентен човек, АКО действително е интелигентен Wink Но виж, доста добре се справя в това да подпомогне някой мързелив и по-глупавичък и да го накара да си мисли, че е нещо изключително чрез нерелевантно поощрение.
За автора... нищо лично, но виждам една продължително възпитавана и подпомагана посредственост - ти си най-добрия, нашето момче, ще успееш... Всичко това без да са отчетени (или може би са нарочно пропуснати) малки, но важни факти. Например това, че е далтонист, не е обсъждано никога като евентуална пречка - ако е от незнание, е разбираемо - много родители имат плашещо малка или никаква представа за живота извън собствената си сфера на дейност. Но е възможно да е и нарочно, да не се скършва хатъра на детето, пък и винаги я има надеждата, че някак ще се прескочат правилата и изискванията... Особено когато не отговаряш на тях. И все пак, дори вкъщи да не сте говорили, е редно да се поинтересуваш сам, което не си направил.
Възпитанието - не знам откъде да започна. Ако беше в казармата, досега да си в карцера на хляб и вода. Момче, ти нямаш никакво чувство за йерархия. Такива в армията не оцеляват. Преди въобще да поемеш към армията, независимо какво смяташ да вършиш там, трябва да разбереш, че ти ще си просто изпълнител и всяко отклонение от дадената заповед означава ограничения и наказателни мерки. Там такъв език като твоя не върви, отговаря се едносрично. С това поведение, което демонстрираш тук, ще изхвърчиш още преди да си видял каквато и да било военна техника.
Да хубаво значи ти си много интелигентен за мен системата ме лъже,че знам Математика физика и Английски.Трябва да съм си роден интелигентен ?

# 44
Ще се опитам пак да обясня това, което всички тук вкупом ти говорим - ти нямаш никакви умения за изразяване на мисъл, както и за разбиране на такава. Не става дума за това да имаш пълен отличен по български език, а да имаш елементарни умения да съставиш разбираеми изречения и да ги свържеш в обоснован текст. Ти не го можеш. Може да си Господ в математиката и физиката за СОУ, но това няма никакво значение, ако способностите ти да говориш и пишеш на родния си език са като на циганче. Може да не ти искат БЕЛ при кандидатстване, обаче следването и практикуването на инженерна професия не се свежда до писане на цифрички. Трябва и малко текст, а текстът изисква ясна и обоснована мисъл.
Българският език, който учите в училище, не е само предмет, който ви смъква успеха заради пропуснати запетаи, целта му е да развиете ясна мисъл и обоснован изказ, а не да останете на нивото, на което сте били в 1. клас.
Относно английския - не се заблуждавай. Виждам, че си бележкарче - шестицата по английски не доказва, че го знаеш - доказва само, че си преписал зададените думи до откат и си ги зазубрил. Да владееш език, независимо дали роден, или чужд, означава да можеш да изразиш своите знания, умения и мисли на този език така, че да те разберат. Няма как да ти куца родният език, а английският да ти е добър.

Общи условия

Активация на акаунт