Смяна на име на бебе

• 21 858
  • 131
  •   1
Отговори
# 120
Ами аз исках да го кръстя друго яче, но още при споменаването на тази опция бях заплашена от мъжа ми, цитирам, че "ще бъда лишена от много неща",  та дори не сме обсъждали друга опция. Но сега сме разделени със съпруга ми, с родителя му, на който е кръстено детето не се понасяме, няма смисъл да е кръстено така вече.... бях изнудена и искам да променя това сега.
Не си била изнудена..Продала си се..Има голяма разлика

# 121
  • София
Подай молба, но не сменяй цялото име, а само добави Владимир към него и детето ще се казва Иван-Владимир, т.е, ще носи две имена. Така хем ти ще си доволна, хем мъжа ти Wink

# 122
А Иван-Владимир дали ще е доволен след години? Wink

# 123
  • София
Защо да не е доволен, двете имена си подхождат, а той като порасне сам ще реши как иска да му казват - Иван, или Владимир. А майка му като иска да си му казва Влади Simple Smile

# 124
Преди години съм срещала съфорумка, чието дете се казваше Павел-Виктор (дядото е Павел, а Виктор си го прибавила от нея). Така че, защо не.

# 125
  • София
Боже, Боже, гледам и не вярвам на ушите си. Как е възможно това???
Баба ми, обикновена селска жена казваше: Ако сакаш и гЪрне ми викай, но немой ме рита, да ме трошиш. Трънски диалект, западно наречие. hahaha Превеждам: Ако искаш и гърне ме наричай, но недей ме рита, да ме чупиш.Т.е. името няма значение. И още нещо. Не името прави човека, а човека прави името. Какви ли комбинации не съм срещала, само и само да се угоди на двете роди. Какво ще кажете за Певелин, а за Розицвета, а за Морена? А за вицовете по този случай? Joy
Как се казва внучката ти? Ами КУрнелия. Нали аз съм Нели, а сватята е от бранша...
Пред родилния дом. Мъжът вика под прозорците: Жена, кръсти го Иван на баща ми. А тя му отговаря: Не те чувам. Той пак й казва: Иван на баща ми... А тя му отговаря:Добре, добре, ще го кръстя Йордан на баща ми...
Съветвам авторката ако има излишно време да се захване с нещо по-полезно. Напр. да чете книги, да решава Судоку, да шие гоблен, или да фъка ковьорчета.( килимчета), а фъкането е вид технология за изработване на килимчета и възглавници, раздвижващи интериора на къщите от преди 60-70 години Simple Smile
Да е жив и здрав Иван, да расте умен и разумен, за разлика от родителите си. newsm10
Ние пишем ли, пишем, а авторката никаква я няма. Я да вземе да народи още дечица, та да има и да ги нарече на всички първи любови ( от яслата, от детската градина, от прогимназията и от горния курс, а може би и от полувисшето и от висшОто ) Ако се потрудят с мъжО, ще има да нарече и на своите родители. Тъй де...

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 23:43 от Flo 51

# 126
И моето дете носи името на свекървата,  с която не се търпим, но това не ми пречи.  Име като име,  важното детето да е живо и здраво... Ако авторката се развежда с мъжа си, по-логично е да смени фамилията си. Мисля,  че може да смени фамилията и на детето си, но ако бащата не го припознава и не се интересува от него.. Просто да се консултира с адвокат... Но не смятам, че това е най-важно в случая.. А и съм чувала, че смяната на името носи нещастие,  дали е истина не знам.... newsm78

# 127
Имам трима сина и тримата са кръстени на свекъра и свекървата
разведох се  с помощта на майка ми ги изгледахме
те бяха и са всичко за мен изобщо не съм се замисляла за имената беше ми мъчно но подчинение и любов
а любовта на сърцето ми се ожени и пак кръстиха децата на тях newsm78
минали работи

На това му се вика липса на въображение. Толкова па да не се сещат за други имена.

# 128
те бяха и са всичко за мен изобщо не съм се замисляла за имената беше ми мъчно но подчинение и любов
минали работи

На това му се вика липса на въображение. Толкова па да не се сещат за други имена.
Извинявай въображение имам  в излишък, Laughing
имената са чудесни и се моля
 Бог да благославя децата ни да им даде мъдрост ,разум и любов

# 129
  • София
минали работи

Извинявай въображение имам  в излишък, Laughing
имената са чудесни и се моля
 Бог да благославя децата ни да им даде мъдрост ,разум и любов

Хахо според мен имаше предвид таткото - нали после пак са кръстили децата така

# 130
Да, това имах предвид, благодаря за превода.  Grinning

# 131
Привет,
не съм чела горните мнения, но имам познат, който е записан в акта за раждане да кажем Петко. Но когато отишли да му правят кръщане - кръстникът му казал на попа, че детето се кръщава Гошо и той сега се казва Гошо и по лична карта.
Не знам сега как действа законодателството, но тогава преди 40, когато се е родил си е останал и до днес Гошо, е било така.
Ако върви този вариант е доста безболезен и лесен, пък и много хубав повод за положителни емоции в размирни времена.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт