Не стига, че

• 40 632
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 300
Ами още по зле.Щото са изтрещяли 5 човека да утрепят бебето.То си е заговор.
Ами да е потърсила помощ.Да е казала на момчето и да избягат.Скоро имаше нещо от сорта за момиче чиито баща и изхвърля бебето ,а тя отива да си го търси и моли да и го върнат ,защото иска да си го гледа.А и е била умствено изостанала.

# 301
Ама в момент вече всички сте на "ако".

ОТ всичко до тук е ясно, че има едно изхвърлено бебе, което не е родено в болница.

# 302
  • София
След отговорите ви, аз се отказвам да пиша в тази тема! За мен това е грешно и това е най- леката дума. Егати. Изхвърлям си бебето в кофата, да го пресира камиона или да го разнасят кучетата и ме оневиняват, щото съм на 15  Shocked Вие на 15 щяхте ли да изхвърлите бебе в контейнера? Дори не вашето? Което и да е бебе? Очевидно е, че трябва да ида, да се прегледам, щото аз не бих. И на 10 не бих  Peace Отписвам се от темата, защото прие гаден вид (поне за мен).

Не само на 15.
И зряла, пълнолетна жена, в момента на раждането или веднага след това се третира по друг начин. Камо ли дете.

И изобщо не става въпрос за това, аз не знам дали бих или не бих, поради простата причина, че на 15 още не съм правила секс, а съм залягала над уроците и освен всичко съм имала родители и изобщо семейство, което бих дефинирала като различно от това, за което говорим, очевидно.
Защото, аз, пък, не мога да си представя да бременея 9 месеца и да родя дете 3800, 53 см и у нас никой нищо да не забележи и да мина с обяснението, че просто съм дебела, а не бременна.

# 303
Ама в момент вече всички сте на "ако".
     Така е.  Peace
     Ясно е също, че в казанлъшката болница лежи едно 15-годишно момиче с усложнения след раждане и тежко психическо състояние. Вярвам на лекарката, която слушах сутринта.
     Дано бебето расте здраво и в добра среда.

# 304
Никаква ли яснота няма по случая?

# 305
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Това, което чета, ме изумява. Хора, вие НАИСТИНА ли смятате, че е нормално да изхвърлиш детето си на боклука?! Ама наистина ли го смятате? Защото, ако да, или аз съм повредена психически, или де да знам, защото за мен това е изключително неприемливо и това е най- слабата дума, която бих използвала! И да се оневини "детето", само защото е на 15 и "Не може да разбере какво е направило"??? Сериозно ли?!

Абе, като  вземете  ей-така  да се изхвърляте, значи...
Никой не е  казал, че това  е  нормално.
Само  че нещата  в живота  не  са черни и бели.Ти, ако  беше  забременяла на  15  и беше родила, ако беше попаднала  в тая  ситуация   очевидно  без  адекватна  подкрепа  на  зрял и  разумен  възрастен  човек, знаеш ли какво  би направила?
Ти  не  си  повредена  психически, споко. Ти  си  безпогрешна, разумна и  хладнокръвна.

# 306
Никаква ли яснота няма по случая?

Има. Имената, снимките на родителите, реакциите на съучениците, коментари за семействата на двамата...
Тази вечер щели да правят ДНК експертиза май. Сигурно малките още отричат, че бебето е тяхно.

Аз друго се чудя. Часове след намирането на бебето се знаеше, че родителите са ученици, че майката е на 15 години, къде работи нейната майка...
А чак на другия ден са викани за разпит и тя влиза в болницата с усложненията. Не че на български журналист може да се има вяра, но все ми се струва, че е имало странични свидетели, които са знаели (или поне подозирали) какво става и така се разплита случаят...  Thinking

# 307
Ти, ако  беше  забременяла на  15  и беше родила, ако беше попаднала  в тая  ситуация   очевидно без  адекватна  подкрепа  на  зрял и  разумен  възрастен  човек, знаеш ли какво  би направила?

Самото момиче на 15 години е зряла  Peace щом е носила бебе 9 месеца в утробата си.
Може да прави секс, а не може да носи отговорност, така ли?
Може да убие човек, а не може да носи отговорност, така ли?

Хайде стига беееееееееееее.

# 308
Друг подобен случай, този път в нашия град. Цитирам от Дарик:

Цитат
Новороденото момиченце, което през август бе открито пред жилищен блок на улица „Васил Левски" в Стара Загора, ще бъде вписано съвсем скоро в списъка за осиновявания...
Детето, което получи името Александрина Божидарова Неделинова бе открито на 9 август тази година, поставено на стар фотьойл, увито в част от калъфка за възглавница и поставено в зелен книжен плик с бял надпис.
То бе намерено от мъж, живеещ на 4-ия етаж в жилищния блок, пред който е изоставено момиченцето.

А може и така...

# 309
Ти, ако  беше  забременяла на  15  и беше родила, ако беше попаднала  в тая  ситуация   очевидно без  адекватна  подкрепа  на  зрял и  разумен  възрастен  човек, знаеш ли какво  би направила?

Самото момиче на 15 години е зряла  Peace щом е носила бебе 9 месеца в утробата си.
Може да прави секс, а не може да носи отговорност, така ли?
Може да убие човек, а не може да носи отговорност, така ли?

Хайде стига беееееееееееее.

В случая, едното  няма нищо общо с  другото.
Плюс това, детето  е живо.
Плюс това, не се нае кой точно  го е изхвърлил.

# 310
Е 8-9 месеца докато беше бременна само туй ли измислиха-да го сложат в контейнера?Тя го носи 9 месеца ,а го ражда за 5-6 часа/да речем/ и е в страшен шок.От раждането ,че я боли -да.От нерви-не мисля.Тя докато го носи 9 месеца и размишлява не беше ли стресирана,не отвори ли интернет или си помисли ,че може да излезе кукла Барби и да я нареди при другите...Имала е 9 месеца да размишлява ,да се съветва с който и да било,да проучи....дори да беше писала в търсачката дали се оставят бебета до контейнер щеше да разбере ,че -не.И все пак 9 месеца са повече от 5-6 часа раждане...

И аз това си мисля. Това не е - щрак с пръсти и айде готово.

Разбира се, че е доказуемо, и разбира се, че е доказано. Ако държиш да цитирам криминологични източници и такива от психология на развитието, с удоволствие, но на ЛС и през уикенда, защото в момента нямам достъп до университетска библиотека онлайн. Ако статия от пресата ти е достатъчна - ето: http://www.theguardian.com/science/2011/dec/13/age-criminal-resp … -brain-scientists. Но е факт - възрастта, след която мозъкът е напълно узрял и развит, е 24 (според последни изследвания, конкретно амигдалата има такава функция и тя се развива до 24 години). Другаде съм чела, че тийнейджърите са емоционално по-нестабилни от децата в предпубертета, заради някакъв конкретен хормон, но трябва да изнамеря статията наново, за да цитирам източник.

А че ССФ е била напълно зряла и нейните деца са много отговорни на 15 спор няма, те са въобще друг биологичен вид.  Crazy
Това означава, че всяка студентка, забременяла до 24-годишна възраст, нищо, че може да е с магистърска степен вече, е със сигурност безотговорна пикла. Което означава, че групата на младите бременеещи недорасли пикли става изключително голяма и тази тука с контейнера съвсем се превръща в изключение.

# 311
Не ме разбирайте  погрешно, но  някои  не  можете  да погледнете  отвъд носовете си. То бива праволинейност  и  безгрешност, но чак толкова  не е   на добре.

# 312
Това означава, че всяка студентка, забременяла до 24-годишна възраст, нищо, че може да е с магистърска степен вече, е със сигурност безотговорна пикла.

Не, по-скоро горното означава, че някои - даже научили се да пишат - не успяват да произведат мисли, струващи си да бъдат записвани.

Ти как си го представяш това с мозъка - че на 24 ти рожден ден ти пораства двойно, примерно?

Ясно е, че на 10 хората са деца, а на 30 са възрастни - но промяната нито става за една нощ, нито върви с еднакъв темп за всички. Затова хората са наблюдавали развитието на децата спрямо очакванията на обществото за ролята на индивида в него и са приели някакви усреднени граници - под 14 се третират по един начин хората, след 16 по друг и т.н. Неслучайно на тая възраст не се гласува, не се кара кола и не можеш да правиш един куп работи без съгласието на родителите си.

Като стане дума за циганки, всички скачате как трябвало бащите на 15-годишните майки да ги съдят за педофилия. Щото 15-годишните са си деца, нали така?

# 313
Да то се няма общо с туй,връзка с онуй ,ама децата се правят като правиш секс...И
като си толкоз сербез да правиш секс после имай и дупе да си гледаш детето.
И понеже гръбничния и мозък няма връзка с главния изхвърли бебето.
И майката си е виновна ,защото тя трябва да си защити детето.

# 314
Това означава, че всяка студентка, забременяла до 24-годишна възраст, нищо, че може да е с магистърска степен вече, е със сигурност безотговорна пикла.

Защо да означава това?  Crazy

ПС - понятието безотговорна пикла никъде не фигурира в академичните статии, това е термин из твоя собствен речник. Говори се за още неформирана амигдала и други конкретни центрове от мозъка, които не помня, защото не ми е това образованието, които довеждат до по-чести случки на неразумно поведение от страна на деца и младежи до 24 години в сравнение с останалата популация и че има биологични причини за това. Коментират се и разни хормони и други подобни, ако те интересува, информация бол. Затова например най-много престъпления се извършват от хора между 12 и 24 годишна възраст, това е рискова възраст за необмислено и неразумно поведение. Не е правило, не значи, че всички хора на тази възраст го правят, сигурна съм, че можеш да разбереш понятието повишен риск.

Общи условия

Активация на акаунт