Не стига, че

• 40 124
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 645
Аз не видях и някой да твърди, че пуберите трябва да бъдат оставени на самотек. Комичното и подлежащо на сериозно оспорване в случая е, че едва ли не можеш да ги предпазиш от почти всичко с минимални усилия. Каква ли пък толкова философия е, видиш ли...
Ще му вземеш айфона, джобните, дънките...
Пълен смях, драги зрители, най-много тийнът/тийнката да си вдигне чукалата и да трепериш къде ще го намерят разфасован.
Като не дадеш ключовете, на някой друг френд бате ще му ги даде, ако не, ще си откраднат, примерно.

Та гаранция-Франция, драги самодоволни дами. Концентрирайте се в отправянето на молитви. Sunglasses

+1 Peace

Аз бях много кротка, никакъв пубертет нямах, наваксах като студентка. Sunglasses
Детето ми засега също върви в правия път, но не мога да съм толкова самонадеяна , че мога да предвидя и усетя всички опастности. Peace

# 646
Като не дадеш ключовете, на някой друг френд бате ще му ги даде, ако не, ще си откраднат, примерно.

Дори и под такава заплаха няма да ги дам. Просто няма сила която да ме накара на неправоспособен келеш да дам ключове, щото видиш ли щял да се качи някъде другаде.
В крайна сметка това се казва и съвест. И разум.

# 647
  • София
Изхвърленото бебе вероятно е част от тази култура на безнаказаност и липса на модели на поведение.

По-скоро е част от културата като си призная какви съм ги натворила, вместо да ми помогне, мама ще ми вземе джобните и ключовете за колата, така че я да се оправям както си знам.

# 648
мъжа до тях за финансова и друга подкрепа за един доста дълъг период след раждането

Това се нарича "семейство", нали?

И има голяма разлика дали ще направиш беля на 30 или на 15. След 30 всичко е нормално до чудесно, но на 15 е ужас с бодли.

Ако тийнът покаже, че е лош шофьор, няма да види кола с над 60 к. с. БМВ в никакъв случай.
Няма техническа разлика, ако сама не можеш да се справиш, а трябва някой друг да ти помогне. Това явно е принципът - като правиш грешка, да има кой да ти оправи бакиите. При тях очевидно, че има проблем със семейството, липса на подкрепа, а и момчето е твърде младо, но това не прави самото непланирано забременяване по-тежка грешка, отколкото твоето. Вече за самото изхвърляне на боклука - има и възрастни родилки, постъпвали по подобен начин. Не е от възрастта, а от това колко отчаян и неподкрепен се чувстваш. Казвам го от позицията на човек,ц който е започнал полов живот преди 18 и никога не е забременявал случайно, не е правил аборт и пр., т.е. трудно мога да се поставя на мястото на момичето, но знам какво е да чувстваш, че няма на кого да се опреш.

# 649
  • София
Изхвърленото бебе вероятно е част от тази култура на безнаказаност и липса на модели на поведение.

По-скоро е част от културата като си призная какви съм ги натворила, вместо да ми помогне, мама ще ми вземе джобните и ключовете за колата, така че я да се оправям както си знам.

Плюс едно, както и под последния пост на Елица. Блажени са вярващите!

# 650

+1

# 651
  • София

Дори и под такава заплаха няма да ги дам. Просто няма сила която да ме накара на неправоспособен келеш да дам ключове, щото видиш ли щял да се качи някъде другаде.
Естествено, че няма да ги дадеш, просто тук се лансира идеята, че като не ги дадеш и проблеми няма.

# 652
А не е ли по-добре вместо да му вземеш ключовете от автомобила, да му помогнеш да се научи да шофира?
Ако не се научи да шофира, ще се повози при някой друг,  на него повече доверие ли имаш?

# 653
Кукумицинка, знам, че твоето дете ще е 100% планирано и никой няма да ти помага дори да ти донесе чаша вода:) защото силните и независими жени така правят, нали?

Освен това на практика няма жена над 22, която истински да забременява "непланирано".

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 16:45 от Mamacita Bandida

# 654
Да не се качва в колата при пияни. Съгласна, и аз това ще пея.

Moята майка, която никога през животът си не е пила алкохол и баща ми, които пие колкото типичен балкански мъж, цял живот са ми повтаряли това. Никога не съм виждала баща ми да кара, консумирал алкохол. Аз знам, че не трябва да се качвам при пияни хора. Е, качих се като тийн. Аз не бях пила, на трезва глава се качих. През деня. И колата летеше буквално 10 минути. В тези 10 мин само съм се молила да оживея и да не страда майка ми за мен! 10 минути, в които знаех, че ако се убия, това е равно на убийство на майка ми!
Слязох жива, никога не ѝ казах, но не от страх за мен, а от притеснение за нея. И никога повече не съм се качвала при човек, консумирал дори 0,00000001 мл алкохол!

Урок ли е било не знам, но си взех поуката!
Да можеше да съм мъртва, така е!

Нашите и до ден днешен ми повтарят. - внимавай по пътя, внимавай как караш, нали знаеш...

# 655

Естествено, че няма да ги дадеш, просто тук се лансира идеята, че като не ги дадеш и проблеми няма.
Проблеми винаги може да има. Може да му падне тухла на главата. р

Ето опит за анализ по темата, но като че нищо ново не ни казва:

http://www.mediapool.bg/novorodeniyat-dimitar-bokluk-proizveden- … e-news226397.html

# 656
  • София
Моята майка също не близва алкохол, баща ми пиеше вечер със салатката. Пиян, или дори пийнал никога не е шофирал.

Аз не шофирам изобщо. Качвала съм се безброй пъти при пияни приятели. За късмет, никога не е имало проблем.

Единствената катастрофа, която съм преживяла, и която ми остави трайни последици, беше години след като станах ''нормална''. Посред бял ден, с човек, който караше внимателно, трезвен, супер съвестен и т.н. Удариха ни, едни французи, мамка им.

Та така. Човек никога не знае.

# 657
Кукумицинка, знам, че твоето дете ще е 100% планирано и никой няма да ти помага дори да ти донесе чаша вода:) защото силните и независими жени така правят, нали?

Планът е да е планирано, да, пък иначе божа работа кога точно ще стане. Като човек, справил се с достатъчно тежки неща, предпочитам да знам, че мога и сама да отгледам дете, за да се застраховам от по-лошите варианти, дори и да имам грижовен мъж до себе си. За собствено успокоение. А и финансовата независимост ми позволява да не правя сметкаджийски (най-вече) компромиси при избора на партньор. А и нямам дете, че да се налага да му търся отзчаяно баща.

# 658
По случая - ново двайсе...

Нов  обрат получава случая с изхвърленото в контейнер за боклук новородено бебе в Казанлък.
Има сведения, че първоначално бебето, което е било завито с мъжки пуловер и сложено в скъп сак е подхвърлено на втория етаж в кооперация на казанлъшка улица „Кадемлия“ до апартамента на бивш директор на дирекция ГРАО към общината, Петър Пъдарски. Предполага се, че именно той е оставил бебето до контейнера, но не на улицата на която е кооперацията, а на съседна улица. Едната от съседките пожелала анонимност разказа за случая. Съседи помислили първоначално, че става дума за изхвърлени мръсни дрехи и може би домашно животинче.

Видео

# 659
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Проблеми винаги може да има. Може да му падне тухла на главата. р

Ето опит за анализ по темата, но като че нищо ново не ни казва:

http://www.mediapool.bg/novorodeniyat-dimitar-bokluk-proizveden- … e-news226397.html

Анализът  напълно  съвпада  с моите виждания  по  темата Peace

Общи условия

Активация на акаунт