Пълна или спинална упойка при секцио???

• 22 527
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
трябва да си с желязна психика да те режат в пълно съзнание
Моята психика изобщо не е желязна, ами си е от спагети, при това преварени  Crazy Crazy и нямах никакви проблеми с рязането на будно. А за очите- с лещи съм и с операция за попълване на дупки в ретината и не съм имала проблеми след спиналната...  Whistling

# 16
  • Бургас
A защо не епидурална при секцио, аз сякаш така предпочитам, естествено ще се консултирам с анестезиолога Simple Smile

# 17
По време на операцията няма разлика в усещанията между епидурална и спинална упойка. Епидурален катетър се слага, ако искаш да те обезболяват с епидурална упойка след това.

# 18
Често пъти онова, което си представяме, е много по-страшно от реалността.
Също толкова често се случва и обратното.  Peace

А това какво общо има с темата? Нали авторката все по някакъв начин трябва да роди?

Мисля, че е релевантно мнението на хората, които имат опит с двата вида упойки, а не на онези, които си представят колко ужасно било едното или другото.

Има точно толкова общо, колкото твоето мнение, че това, което си представяме е по-страшно от реалността.
Впрочем какво те кара да си мислиш, че си единствената с такъв опит? И че твоето мнение е единствено правилното?

# 19
О, я стига глупости.

# 20
  • Бургас
По време на операцията няма разлика в усещанията между епидурална и спинална упойка. Епидурален катетър се слага, ако искаш да те обезболяват с епидурална упойка след това.
На много места съм чела, че при спиналната упойка си напълно обездвижен от гърдите надолу, а при епидурална, не си напълно обездвижен и отново не боли, разбира се. Като още едно предимство на епидуралната е дозирането (т.е. може да се "предвиди" и да не те държи дълго). Лично аз изпитвам страх от усещането за пълното обездвижване...

# 21
Как ще те оперират, без да си неподвижна?

# 22
Не се сърди, човече, ако идеята ти е да разказаваме страшни случки с упойки, и аз имам две-три, но не виждам това по какъв начин ще помогне на жената...

Отговорих на: "Често пъти онова, което си представяме, е много по-страшно от реалността."
Казвам само, че не става дума за нещо, което си представям, измислям.

sunny91, обездвижена си и при двете. Но при едната се слага една доза и край. Другата е с катетър, през него подават и повече дози постеоенно. Ползва се при вагинално, защото при него не се знае колко време ще продължи и като ги поотпусне, подават следващата доза.

# 23
Изобщо не е страшно, аз предупредих лекарите, на излизане да не ми забравят краката на масата, и ако ги забравят, после ще си ги прибера  Joy Joy

# 24
Нямам проблеми със зрението, имам резус конфликт и наличие на антитела, просто няма как да бъде нормално раждане...

# 25
  • Бургас
Как ще те оперират, без да си неподвижна?
Може да си мръднеш леко краката например..Преди няколко седмици посветих 2часа да търся за упойките и на много места го прочетох

# 26
Ами, не знам, не бих искала да си мърдам краката по време на коремна операция. Между другото, първото ми секцио беше с епидурален катетър и със сигурност не можех да мърдам нищо.

# 27
Аз не говоря от опит и не знам дали съм права, но доколкото разбрах епидуралната упойка намаля болката, действа по-скоро като обезболяващо, но не си безчувствен както при спиналната, т.е. не може да се извърши операция с нея или може ?

# 28
  • София
Спинална, разбира се... Иска ли питане?!?

# 29
Аз бях с пълна упойка:) Не ми се щеше да съм в съзнание,просто така прецених!Няма как пълната да е вредна  за детето!В момента в който те приспят вече са започнали да режат,а това става за няколко минути.Упойката няма време да стигне до бебето;) Пък и не боли глава след като те пусне тази упойка;)

Общи условия

Активация на акаунт