Прощавали ли сте изневяра?

• 61 273
  • 824
  •   1
Отговори
# 600
И аз съм го правила, споко. Човещинка.  Laughing

Иначе наистина повечето хора дето изневеряват, на думи са много против това.
Аз се скъсвам да защитавам изневеряващите, пък още не съм изневерила на моя /само в мислите си, ма нали казахте, че не се брои  Laughing/, 5 години съм само с един мъж. Кво да се прави.  Laughing
А има много хора дето хем изневеряват, хем против изневеряващите говорят. Много мразя такива двуличници. Все едно сами себе си осъждат, а може би се ненавиждат заради това, не знам.  newsm78

# 601
  • София
Ми не. Това отне около 2 седмици, докато успея реално и официално да се разделя с тогавашния ми приятел (по причини не зависещи от мен). И с ММ правихме секс за пръв път доста след като се разделихме с бившия. То стана бързо. Вече не ни вървяха добре отношенията с бившия, харесах си новия, зарязах бившия. Без да изневерявам.  Peace Камо ли да седна да се крия наляво надясно и да лъжа, да мажа, да обяснявам колко си обичам половинката, ама се обадило животинското в мен.  Laughing Това, което се обади тогава, си беше съвсем човешко - влюбих се в друг човек.
Добре представи си ,че с бившия имате деца ,общо жилище ,ипотека , кредити . Какво правиш?

# 602
По цял свят това "имате деца ,общо жилище ,ипотека , кредити" не е пречка, когато двама вече не се разбират, но у нас винаги е голям проблем...

# 603
Аз знам за едно семейство не в България,  мъжа си живееше на втория етаж в къщата им с любовницата а жена му с децата на първия и никога не съм ги виждала да се карат

# 604
Тук парите са проблем, затова двойките са заедно не защото се обичат, а защото нямат финансова възможност да се разделят. Тъпо.  Tired
Обикновено на мъжете не им дреме, те се оправят, но за жените е по-сложно, особено ако вземат и децата...
Повечето хора не са заедно, защото се обичат, а от няма как.  Laughing

# 605
Повечето хора не са заедно, защото се обичат, а от няма как.  Laughing

Не знам дали са повечето, но си е нещо често срещано. Иначе какво пък, постоянно раздели, нови любови и т.н., то енергия и ресурси изисква това нещо, я стой кротко, да ти е мирно на главицата.  Laughing

# 606
  • SF
И аз съм го правила, споко. Човещинка.  Laughing

Иначе наистина повечето хора дето изневеряват, на думи са много против това.
Аз се скъсвам да защитавам изневеряващите, пък още не съм изневерила на моя /само в мислите си, ма нали казахте, че не се брои  Laughing/, 5 години съм само с един мъж. Кво да се прави.  Laughing
А има много хора дето хем изневеряват, хем против изневеряващите говорят. Много мразя такива двуличници. Все едно сами себе си осъждат, а може би се ненавиждат заради това, не знам.  newsm78

Виж... да имаш мнение, не те прави точно двуличник. Така както тези, които пушат, знаят, че това им вреди, че цигарите не са хубаво нещо по принцип. Пиещите знаят, че като се напият, не са готини, но се напиват. После съжаляват или пък не съжаляват. Организират поредната запивка с приятели или роднини. Така, както и дебелите хора знаят, че не изглеждат добре, че слабите са по-хубави... Аз знам, че не е хубаво да се тъпча с шоколад, но харесва ми - правя го.
Сега.... като кажа на някое дете да не налита на шоколадите, щото зъбите, пъпките, теглото... това двуличник ли ме прави. Като не ги съветвам да започват цигарите, а самата аз пуша, това двуличник ли ме прави?

# 607
Едно е да говориш против цигарите, за това че са вредни, съвсем друго - против пушачите. Все едно дебелите хора да почнат да се подиграват и отвращават от другите дебели хора. Не знам, вижда ми се нередно да съдиш в другите това, което си ти самият. Но много хора го правят, обаче обикновено се изкарват света вода ненапита. Има един лаф "Крадеца вика: дръжте крадеца", та тия хора ме отвращават, дето се изкарват светци без да са такива и осъждат у другите собствените си недостатъци, ама изкарвайки, че те самите ги нямат. Щото ти като пушиш може да си против пушенето, ама всички те знаят, че пушиш. А съвсем друго, примерно, тайно да пушиш, но да си пребиваш децата задето пушат.

# 608
  • SF
Ох, много преекспонираш нещата. Да се карам и да не позволявам е едно, а да пребивам някого е друго. Да не подкрепям приятел да изневерява е едно, а да го пребия или издам - съвсем друго. И да, крила съм се, че съм пушила. Но не от двуличие, а за да си спестя някои обяснения, да не губя време, свое и на другите, да не ги притеснявам и да не ги одимявам. Това не е характеристика на двуличен човек. А на човек, който знае, че пушенето не е хубаво нещо. Не е и не иска да твърди пред другите, че е. Естествено, ако не пребие някое дете, затова, че е опитало цигарите, също не го прави двуличен.
Не може ли човек да се поучи от собствените си грешки и да сподели с приятели, да не правят това вкъщи?

# 609
Говорим и разбираме по различен начин нещата, които сме писали. Т.е., пишем за различни неща.
Но дори и да казваш на някого, че нещо не е хубаво, докато той лично не се убеди, няма да те разбере или докато неговата истина не съвпадне с твоята /може и да не се случи никога/. А за един дадено нещо може да не е хубаво, а за друг да е много хубаво. Това са... индивидуални истини, всеки си има свое усещане. Моето обикновено е доста по-различно от това на останалите.
Аз мисля, че ако нещо те кара да се чувстваш добре, то е добро за теб.

# 610
  • SF
Именно. Затова реагирах на думата "пребиване".
И обяснявах, че не е редно всичко да се етикетира като "двуличие". Защото нещо днес може да те кара да се чувстваш добре, а утре да те дразни и да ти е писнало жестоко и то вече да не е част от твоя филм.

# 611
Но е било част от твоя филм. И не е редно да оплюваш някой, който в момента го гледа този филм, само защото ти си излязъл от него. Мисля, че това имаше предвид EXIT_HUMANITY.

# 612
Мда. Повечето хора не излизат от филма, но плюят по всички, които го играят заедно с тях. Това имах предвид, че ме отвращава.

# 613
Е, това е повече от ясно (и за съжаление често срещано). Но мен ако питаш, дори и да не го играеш вече, е по-редно да замълчиш, а да не нападаш. Имам доста възрастна съседка (почти на 80), която яко е кръшкала, носят се легенди за подвизите й. Веднъж се изказа за друга жена "тая каква е **успия". Така се смяхме. Дето се вика - присмял се хърбел на щърбел.

# 614
Ми не. Това отне около 2 седмици, докато успея реално и официално да се разделя с тогавашния ми приятел (по причини не зависещи от мен). И с ММ правихме секс за пръв път доста след като се разделихме с бившия. То стана бързо. Вече не ни вървяха добре отношенията с бившия, харесах си новия, зарязах бившия. Без да изневерявам.  Peace Камо ли да седна да се крия наляво надясно и да лъжа, да мажа, да обяснявам колко си обичам половинката, ама се обадило животинското в мен.  Laughing Това, което се обади тогава, си беше съвсем човешко - влюбих се в друг човек.
Добре представи си ,че с бившия имате деца ,общо жилище ,ипотека , кредити . Какво правиш?

Седя си на задника.  Mr. Green Буквално. Никой няма да ми е виновен, че съм се омъжвала без да мисля камо ли момчето или децата, че да правя такъв тип идиотщини (като изневяра). С въпросния бивш не си се представях в брак и семейство. Хем бях влюбена, хем не стъпихме никога на ниво обич. Може би, защото никога не станахме приятели. Едва ли има значение де. Винаги съм знаела, че ще се омъжа за някого, с когото усещам, че ще бъда щастлива да прекарам живота си и избора няма да ми тежи. Тогава няма и да попадам в подобна ситуация, каквато си описала. А ако попадна, ще гледам да огранича максимално допирните точки с човека, който е способен с присъствието си да ми съсипе брака. За мен това обвързване не е нещо преходно и маловажно. Човек каже ли: "Еми това е, този е човека, ето имаме къща, деца, семейство с всички екстри." трябва да го мисли сериозно и да гледа да се грижи за тази връзка.

Общи условия

Активация на акаунт