Всеки може да изкаже мнение, но аз се чувствам обидена от това

• 10 585
  • 127
  •   1
Отговори
# 60
"Кой Някой" сме аз и бащата на децата ми, първото от които издържа без никакъв проблем тестът с един от най-високи резултати за годината, в която кандидатства.
Същата съдба застигна и единият син на братовчедите ни. За другия- нъцки.

# 61
Естествено, че има много деца, които съвсем честно са си изкарали тестовете за училището. Сигурно и детето на Симо е сред тях. Най-вероятно е минал успешно изпита, защото  майка му се е доверявал на системата в детската градина, за да го подготви добре Grinning

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 16:45 от valerie

# 62
"Кой Някой" сме аз и бащата на децата ми, първото от които издържа без никакъв проблем тестът с един от най-високи резултати за годината, в която кандидатства.
Същата съдба застигна и единият син на братовчедите ни. За другия- нъцки.
Ама Касита-аз отдавна знам, че твоите деца са едни от най-добрите и влизат навсякъде само със знания.
Ама са да не си крИвим душата-то и дупетат за да си пак много знания се изискват....

Отдавна знам че в Лицея са най-добрите от най-добрите.. Grinning

# 63
Най-вероятно е минал успешно изпита, защото  майка му се е доверявал на системата в детската градина, за да го подготви добре Grinning

Да, в детската градина на самия лицей  Grinning

# 64
На мен пък са ми интересни историите за "хилиардери", които обаче записват безценното детенце в държавна градина и после предявяват претенции. Ми за пет лева толкоз!

Съгласна....който иска повече, детето и в частно училище. Изпита и готово. Иначе само непокрити изисквания

# 65
  • Sofia
Цитат
Изпита и готово. Иначе само непокрити изисквания
Това не го разбрах. Какъв изпит и, как точно трябва да се покрият едни изисквания newsm78

# 66
Цитат
Изпита и готово. Иначе само непокрити изисквания
Това не го разбрах. Какъв изпит и, как точно трябва да се покрият едни изисквания newsm78
За частните училища, има такива с изпит и ако детето е покрило/покрива определени изисквания е безплатно.
Ако смятам, че детето ми е много специално, бих отишла в такова училище.

# 67
Ама Касита-аз отдавна знам, че твоите деца са едни от най-добрите и влизат навсякъде само със знания.
Ама са да не си крИвим душата-то и дупетат за да си пак много знания се изискват....

Отдавна знам че в Лицея са най-добрите от най-добрите.. Grinning

Освен че натвори едно заяждане, какво всъщност каза? Нищо! Едно голямо Нищо както и предишното ти мнение.

# 68
Доколкото разбирам, но е възможно и да греша, саламите и кренвиршите са забранени в детските заведения и училищата само до 7-годишна възраст. След това не са.

# 69
Най-вероятно е минал успешно изпита, защото  майка му се е доверявал на системата в детската градина, за да го подготви добре Grinning

Да, в детската градина на самия лицей  Grinning
Бях забравила, че и градина има Grinning
Иначе статията или мнението звучи като писано сякаш елегантният Симо всяка сутрин пътува в градския транспорт и в студа на късната есен среща някоя кукавела, която си наглася венеца от цветя на главата и припява Summertime на Джанис Джоплин, стрелка надменно с очи Laughing и попържа министрите на образованието в пет обикновени и три служебни кабинета, задето осемкилограмовата раница на гърба й с по десет помагала по предмет закрива мешката с хипарския знак. Освен това Симо всяка сутрин се реди на опашка за купони, а пред него все се улучва една друга, дето черпи с бонбони от сушени плодове готвачката в стола, докато жената приготвя кренвирши по БДС на пара за закуска. На връщане Симо се вози замислено в тролея и погледът му разсеяно се плъзга по две редици претенциозни майки, които си уплътняват времето, плетейки чорапи от био вълна за децата. Някъде от задните седалки се носи дискретен аромат на горели листа, а към прихлупеното от тежки облаци октомврийско небе се извисява глас "Let the sunshine in"....

# 70
За Италианския лицей- нямам отношение към това училище, защото не живея в София, но когато предстоеше детето ми да тръгне в първи клас на училище, следях темата тук с интерес.Писах си и с някои от майките на лични, поради интереса на моето дете към математика и логически задачи.

Впечатленията ми са, че децата които влизат там са наистина мотивирани и с добра подготовка, което няма никакво отношение към професиите и общественото положение на родителите им.

Мисля, че за всеки един град, особено от по-големите е добре да има едно такова училище и съжалявам, че в нашия град няма. Много по-недостойно ми се струва да се влезе в  добро училище с обявен регламент "който свари, той превари" или с почина "Имам да сменям адресна регистрация"

И да, наистина има деца по-мотивирани, по-успешни, по- знаещи от нашите,казвам го с пълното съзнание, че моето дете не е точно от тях.Но не е зле да го приемем.

Статията - тъпня, какво да кажа друго.Поредното пръскане на слюнки и обобщение на едро.

# 71
Какви са тези мотивирани първокласници да ви питам пък аз. Какъв е този изпит за първолаци, чрез който можеш да избереш най-доброто от най-доброто? Изпитите са хубаво нещо според мен и най-точен начин да отсееш децата, но дайте първо да има на какво да ги изпитваме Simple Smile
Никога не бих пратила детето си на изпит за първи клас, независимо колко гениално ми се струва. То ако е толкова гениално, в следващите години ще го покаже и ще се премести, там където му е мястото. Но и докато учи в непретенциозно училище, ще се опитвам с каквото мога да подобря условията за учениците. Ще участвам в училищното настоятелство, ще се интересувам какво се продава в лавката и дали децата се наказват с бой и дърпане на уши, ще настоявам да се проветрява редовно. И такива тъпи изказвания "каквото за другите, това и за твоето" въобще не ми минават, защото искам и за другите същото, каквото и за моето, да не говорим, че обикновено нещата не е трудно да се случат, малко натиск трябва само. И това явно убягва на влюбените в сосбственото си дете родители.

# 72
Какви са тези мотивирани първокласници да ви питам пък аз. Какъв е този изпит за първолаци, чрез който можеш да избереш най-доброто от най-доброто? Изпитите са хубаво нещо според мен и най-точен начин да отсееш децата, но дайте първо да има на какво да ги изпитваме Simple Smile

Доколкото си спомням от темата, не ставаше въпрос точно за изпит, а нещо като тест, в който се отличават уменията на децата да мислят, да съобразяват.

Запознатите, които имат кандидатствали деца, могат да обяснят.

# 73
Какви са тези мотивирани първокласници да ви питам пък аз. Какъв е този изпит за първолаци, чрез който можеш да избереш най-доброто от най-доброто?
На целия елит от министри до дупетати децата са там. Как се случиха пък всички издържаха теста и сите от най-гениалните. А като ги видим татковците им как ни управляват......гениалност се иска, наистина.. Stop

# 74
И такива тъпи изказвания "каквото за другите, това и за твоето" въобще не ми минават, защото искам и за другите същото, каквото и за моето, да не говорим, че обикновено нещата не е трудно да се случат, малко натиск трябва само. И това явно убягва на влюбените в сосбственото си дете родители.

Подкрепям целия пост на Янечек, но се хващам за това изречение, защото съдържа една много голяма истина.
Неведнъж ми се е случвало учители или директорка да ми казват по някакъв повод: "Пробваме от години, имаме желание, но не ни разрешават; организирайте се родителите, вдигнете шум, подкрепете ни, ще го направим, просто ако излезе от вас, може да има повече ефект!". Не искам да навлизам в конкретика, но доста неща се подобряват, когато има адекватни действия.

За мотивираните първокласници и ползата от елитарността в детската градина и началното училище, ще замълча дискретно и многозначително, че ще скочат силно чувстителните майки на гении, и темата ще стане отчетна на Несравними Постижения  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт