Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 498
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Да ви кажа, след допълнителното изплакване почти никаква миризма не остава - нито на Омо, нито на омекотител.

Kакво общо има допълнителното изплакване с миризмата на омекотителя?
Някои перални нямат функция Допълнително изплакване и ако при тях се пуска ръчно такова след "омекотяването", то естествено няма да се усеща аромата.

# 226
  • На брега на реката
Извинявам се за въпроса, ама защо ползвате омекотител , след като после изплаквате?  newsm78
Аз не го отплаквам, нали така си пише на опаковките, че се добавя при последното плакнене. Ако ще го отплаквам , по-добре да не го слагам.

# 227
  • София
По принцип зареждам пералнята с прах и омекотител.
Обаче тия дни децата нещо се изприщиха, а и в темата си говорихме, та реших да пусна допълнително изплакване.
Мисля, че все пак остава малко омекотител по дрехите, но не го усещам с ръце, което е добре.
Имам програма за бебета с много плакнене, но тя е ужасно дълга.

# 228
  • София
Е, като ползвате допълнително изплакване, то омекотителят трябва да се слага именно в него. Иначе каква полза от него?
При ръчно пране също недоумявам защо го изплаквате после?...

Напоследък, заразена от манията по прахообразните препарати във форума, прах няколко перални само с прах. Е, всички дрехи излизат по-твърди, независимо какъв омекотител ползвам. Подозирам, че наистина не се изплаква добре. И да, ако ще се пере с прах, май наистина ще се налага допълнително изплакване. Затова - минавам си отново на течни. Simple Smile

# 229
  • София
Старият ми аристон имаше допълнителна функция изплакване, която трябвше да пускам след като приключи програмата, затова, съвсем разбираемо, омекотителят се усещаше много по-слабо. Не я ползвах, беше 40 минути само плакнене!
Новата пералня добавя тази функция автоматично, но подозирам, че също така плакне след като е взела омекотителя, защото парфюмният Ленор и Коколино изобщо, ама изобщо не се долавят дори още като вадя дрехите (за сушилнята казах вече, че и да има  някакъв аромат, го елиминира). Пробвах да слагам пълни капачки - същата работа. Ще ги изразходя и повече няма да купувам, явно не са подходящи.

# 230
  • София
Старият ми аристон имаше допълнителна функция изплакване, която трябвше да пускам след като приключи програмата, затова, съвсем разбираемо, омекотителят се усещаше много по-слабо. Не я ползвах, беше 40 минути само плакнене!
Новата пералня добавя тази функция автоматично, но подозирам, че също така плакне след като е взела омекотителя, защото парфюмният Ленор и Коколино изобщо, ама изобщо не се долавят дори още като вадя дрехите (за сушилнята казах вече, че и да има  някакъв аромат, го елиминира). Пробвах да слагам пълни капачки - същата работа. Ще ги изразходя и повече няма да купувам, явно не са подходящи.

И при мен сушилнята елиминира аромата, но дрехите са мекички, мисля че без омекотител ще са значително по-твърди  newsm78

Да докладвам, че и кауфландското ОМО не се усеща след сушилнята, не знам как но премахва всички аромати напълно  ooooh!

Аз обожавам дрехите ми да миришат на омекотител, свързвам аромата с чистичко.... ще трябва дрехите които искам да миришат да ги вадя от сушилнята  Mr. Green

# 231
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Е аз като слагам Вернел заедно с праха в барабана, защо дрехите си ухаят и са меки след три изплаквания?
Дори ММ категорично ми е забранил на негови дрехи да слагам аромати. Сигурно е прав, защото наистина е много кофти мъжки парфюм, скъп костюм и аромат на омекотител.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 13:20 от pam4i

# 232
  • София
Аз много пъти съм питала ММ дали одобрява аромата на дрехите, защото усещам че е силен.
Той казва, че е ок. Но той не ходи с костюми и парфюми.
Аз съм с парфюмите, но омекотителя не ми пречи.

# 233
  • София
Е аз като слагам Вернел заедно с праха в барабана, защо дрехите си ухаят и са меки след три изплаквания?
Защото зависи от препарата. И при мен - след не знам колко изплаквания и сушилня терминатор на миризми - Ариел капсули ухае, та се къса!
Както писах, Омекотител Сано и Суплайн също се усещат, но разни Ленори и Коколинота - нъц.

# 234
  • София
Аз пробвах всички налични омекотители Суплин, Коколино, Ленор, Семана Бижу(това в старата пералня, миришеше най-силно) заедно с капсули Лриел, Персил, таблетки Персил, кауфландското ОМО, немски Ариел за цветно, немски универсален Персил на гранулки и ефекта е един и също, добре изпрано, меко пране без грам аромат, ще компенсирам с парфюма  Mr. Green

# 235
  • София
Аз пък нещо от ОМО-то не съм доволна.Rolling Eyes Моето е от предишната промоция на Кауфлан - 4,80лв или нещо такова беше. Но го започнах мин. седмица. Ползвам го само за бяло. Покривките ми за хранене са чисто бели и в къщи се ползват бели кърпи за ръце вместо салфетки. Ами ОМО-то не ми ги изпира. Петна от вино и манджи /червени сосове, мазни петна от салата и т.н./ си седят. А персила, бингото и ариела ги изпират без предварително третиране с продукт за петна.
Да допълня, че бялото пера на 60гр. и слагам по 150 - 160 мл ОМО.

# 236
Да споделя, че пуснах няколко перални с лилавото Коколино - супер траен аромат, даже и след изсъхване (простирам на остъклен балкон). Кърпата за ръце ухае даже и когато се бършеш в нея, а я ползваме няколко дена вече  Heart Eyes  Много съм доволна от него и добре се съчета с течният Персил за черни дрехи като аромати  Flutter

Омото не съм го изпробвала още, защото имам течен Персил за бяло, и ще гледам да се снабдя със синьо Коколино за него  Grinning  

Една пералня пуснах с допълнително изплакване и пак се усещаше аромата на Коколиното, но не намерих разлика в прането  newsm78

# 237
Аз си взех един течен Savex summer time,беше на промоция в ДМ за 4,49лв ,не го бях пробвала.На аромат много ми допадна,но до там. Ще се ползва за чаршафи и одеала  Peace

# 238
Като пера с Тема дрехите си излизат меки и затова си я харесвам . С Бинго Сензитив също / на него обаче вече му липсва хубавият аромат на алое ,някакъв уж нов пуснаха .Точно ми хареса и смениха партидата /.

# 239
Голямо разочарование ми е ей това
Скрит текст:

Хубаво пере, но твърдението extra freshness е нагла лъжа. Не мога да разбера защо пускат 100 аромата, като реално няма значение с какво си прал; ароматът е един и същ - никакъв. Ама с омекотител ще си върви де, няма да има борба на аромати.

Общи условия

Активация на акаунт