Домашни любимци - декоративни зайчета 6

• 39 726
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
За съжаление ги изгубихме Cry Въпреки всичките съвети и разговори с ветеринари ...

# 706
  • Sofia
съжалявам Sad

а как е зайката?дано тя е добре Praynig

# 707
Мисля, че е добре няма нищо необичайно в поведението й. Явно наистина от всяка зайка не става майка  Sad ...Най-странно ми е защо бяха само две зайчета, мислех че ще са повече.

# 708
  • София
Bawsx, остави го да се надивее, малко е и има енергия Simple Smile Не разчитай да спасиш столовете, имат нужда от това, да си точат зъбките, ако можеш начупи ябълкови клонки и му дай да си ръфа. Като поотрасне ще се кротне Simple Smile
Kali_tod, зайчето ти е страхотно, нашият сладур още не е влязъл в пералнята, но предполагам това е защото при нас в коридора е теракот и се пързаля, та не смее много да ходи по него. Иначе котето влезе Wink"

# 709
Bawsx, остави го да се надивее, малко е и има енергия Simple Smile Не разчитай да спасиш столовете, имат нужда от това, да си точат зъбките, ако можеш начупи ябълкови клонки и му дай да си ръфа. Като поотрасне ще се кротне Simple Smile
Kali_tod, зайчето ти е страхотно, нашият сладур още не е влязъл в пералнята, но предполагам това е защото при нас в коридора е теракот и се пързаля, та не смее много да ходи по него. Иначе котето влезе Wink"

Не мисля да го оставя да яде столове Simple Smile Колкото до клонките , пълен е с игрчки с ръбове , все дървени за гризане специално  но не им обръща внимание ... дори ти давам пример ... напада щорите .. и аз се сетих че имам резервни за смяна ... и му хвърлих цял ролка на земята .. подъвка я точно 5 секунди и пак отиде на закачените .. теа хитрини няма да станат Simple Smile
А .. за клонки .. нямам аз от къде да намирам такива коонки от всякакви дървета ,но ще отскоча до зоомагазин и ще купя от всички видове пръчици за гризане да го видя като не иска играчките поне дали ще ръба специално начупените за целта дръвца .. ако и тях не иска .. ще изоиза само под надзор както днес само 2 часа лазих след него "неках" разбира ме и спира без да го докосвам но трябва да ме вижда и чува като казвам ... а исках поне докато съм в нас да търчи . Е няма как да стане тоя филм ..
Ще излиза за по час два и това е , като не идка да гриза нищо купено специално за целта . Вече ми се смеят и ми казват в магазина .. че зайчето било цар и да били и те зайчета хахахах ама наистина изкупих света за него а то иска покъщнина .. еми не съм давал по 200 лв на стол .. да ги яде ... да не говорим че иска да яде и кожени дивани и каквото се сетиш .. дори скочи да яде ръба на телевизора .. и него ли да му оставя . Ще си го обичам и нито ще го стряскам нито викам нито нищо но ще излиза под надзор ! Ако ще да стои после 2 часа с гръб както прави в момента хахаха ако се мръдна ме чува , вкарва поглед и пакнсе обръщанведнага все едно не ме е гледал хахаха направо е супер умен и хитър хахахах хич не е тъп Simple Smile

# 710
  • София
Ами както си прецениш, иначе за щорите ти вярвам и на нас на Банско ни гризна щорите малко, ама какво да се прави, гризач е все пак, иначе сега пазим основно кабелите и книгите. Дай му кутия за обувки, ако имаш непотребна, ама му я направи като къща, под формата на латинско v , при нас беше голяма занимавка, много обичат да ръфат картон. Ние така на терасата го оставяхме лятото и с един парцал от чаршаф, ако знаеш какво подреждане падаше... Grinning
А че не е тъп съм сигурна Laughing

# 711
  • София
Мисля, че е добре няма нищо необичайно в поведението й. Явно наистина от всяка зайка не става майка  Sad ...Най-странно ми е защо бяха само две зайчета, мислех че ще са повече.

А вие по време на бременността какво направихте, за да я подготвите?

# 712
  • Sofia
те не са знаели...изненада е било миналата сутрин

# 713
  • София
те не са знаели...изненада е било миналата сутрин
Водиш зайката си на мъжки и после е изненада бременността? Аз ли не виждам логиката в това или?

Изненада е , когато баба ми изцепва "ами аз май преди месец ви изтървах зайците заедно" точно в момента, в който зайката ражда. Но някак си да си заведа заека целенасочено и после да се изненадвам от резултата ми е малко странно.

# 714
Чета редовно темата, но пиша много рядко. Имам заек, с който се гледаме успешно повече от година. Ще си позволя да изкажа мнението си, предполагам, че ще предизвикам и доста негативни коментари, но все пак искам да споделя това, което наблюдавам напоследък.
Зайо не пишка където трябва, гризе мебелите, не иска да го гушкам, бяга от мен и т.н.
Хора в крайна сметка сте си взели живо същество и то с характер, а не плюшена играчка, за да прави каквото искате, когато искате и както искате.
Отглеждането на заек е постоянно взаимно напасване на характери и научаване на нови неща от зайко кротко и полека без да се бърза.
За протокола да отбележа, че никога не съм учила моя зайко да пишка в този ъгъла в клетка, който аз съм избрала. Оставих го сам да си избере. След 3-4 дена чудене и пишкане на различни места си хареса едно местенце и си пишка само там.
Навън не ми пишка и не пуска барабонки, колкото и да стои извън клетката. Но дори и да го прави не е болка за умиране. Винаги може да се купи и постеле там където зайко щъка найлон и отгоре стари черги или одеяла, за да не ви прави бели.
За гризането на моя зайко му взимам дървени играчки за гризане и ги закрепвам стабилно по решетката, за да има опора като ги гризе. Забелязала съм, че гриза и плюва. Не яде стърготините.
Ако не иска да гризе дървените играчки, пускайте зайковците в коридора. Там има по-малко неща за гризане. Само прибирайте обувките. Чувала съм, че и те могат да пострадат.
За гушкането и моя шемет не иска да се гушка и да се гали.  В повечето случаи като е пуснат идва души ме от там, от тук и продължава да си бръмчи напред назад. Много рядко се е случвало да седне до мен да го галя. Ама според мен това специално си е до характер на самото зайче и не може да се промени. Така, както при хората не всеки обича да показва емоции, така и при зайковците не всеки обича да го гушкат.
Това е от мен. Извинявам се, ако съм засегнала някой с дългия си пост. Опитах се да покажа, че има ли достатъчно желание и търпение винаги ще се намери начин и вие да сте доволни и зайко, няма ли желание, причини ще се намерят, колкото искате.

# 715
  • ES
Аз все се каня да пиша и все не ми остава време. Димчо се оправи, още същата вечер взе да хапва и пийва водичка. Но с това пишкане, не знам какво да правя. Пишка само в клетката, в единия ъгъл и ....на дивана. Пускаме го на терасата през деня, но там яде малко или почти нищо, а купичката с водата с яд я хваща със зъбите си и я обръща. На терасата вече почти не ака и пишка, чака да го приберем в клетката. Пуснем ли го извън клетката веднага се качва на дивана, минира го обилно с акита и не мирясва докато не се изпиша. Слагам едно старо одеало, поне на него да е, рови го и пак на дивана свършва работата. Мъжът ми вика да намажа с оцет местата, където е пишкал да не му мирише и пак там да търси да пишка. Но пък после няма ли да мирише из къщи на оцет?!
Иначе е много гальовен, като го погалиш по гръбче то и кляка и застива, оставя да го галиш. Взема ли го на себе си и се кротва, но не притваря очи. Научил се е да ме ближе като кученце, по ръцете, по лицето, въобще търси контакти с нас, не бяга като диваче.

# 716
  • Варна
...а купичката с водата с яд я хваща със зъбите си и я обръща.

Купи му поилка. Всички зайци обръщат купичките с вода.

# 717
Момичета , жени , мъже и всички собственици на зайчета Simple Smile искам да попитам следното Simple Smile
Понеже зайчето ми е на 37 дена  и както казах е мега игриво едно от нещата за гризне което му поръчах е едно трупче пълно с разни нещица .. ще пратя линк Simple Smile Идеята е като се изяде вътрешноста трупчето остава закачено и може да го гризе за чесане ако иска а и мисля че ще се получи понеже ще е свикнало да го души и гризе докато излапа всичко от него . Въпроса ми е обаче .. да не би да му стане нещо от съдържанието на храната в трупчето ?
Ето за какво става въпрос : http://m.zooplus.bg/detailsInfo/shop/malki_jivotni/snaksove_hran … 01550#description

За който не иска да отваря и гледа накратко ще кажа хранителнито съдържание на продукта : твърда дървесина, стебла от магданоз 33%, нишесте, червено просо, жълто просо, царевични люспи, цветове от невен 2,6%, цветове от роза.

# 718
  • ES
Има поилка в клетката, на терасата му слагам купичка с вода.

# 719
Здравей, Bawsx Simple Smile

Това е хранителна добавка специално за гризачи, така че няма как на зайчето ти да му стане нещо. Все пак целта на подобни храни е да се харесат на потребителите или с други думи на гризльовци  Mr. Green. Едва ли ще им направят нещо, което ще е вредно.

Тъй като аз ползвам много от продуктите на JR Farm и специално и сайта, който си посочил, смея да твърдя от опит, че JR Farm правят най-хубавите лакомства за гризачи. Моят хамстер, заека ми и този, който гледах временно преди няколко месеца, ги обожават. Просто ги опоскват за отрицателно време. А, вярвай ми, аз съм им купувала какво ли не и то много скъпи неща, на най-различни марки.

За чесането не знам - те си хапват и после дървото за нищо не го броят  Laughing моят заек специално не ги и подушва веднъж щом не пускат магическия пълнеж  Joy, но твоят пък може да е различен.

А и да добавя, че моят зайко го взех бебок на месец и от самото начало съм го хранила с всичко - зеленината му беше по 2-3 стръка на ден, но му се даваше зелено (плюс зеленчуци по малко), сено неограничено и храна за бебета, пак на марката горе. После с времето му увеличих дажбите. Сега е почти на 8 месеца - много здрав е, якичък даже, и никога не е имал проблеми, да чукна на дърво, нито с изхождане, нито с ядене, нито с пиене, нито с козина - с нищо.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 19:20 от *AlInA*

Общи условия

Активация на акаунт