Домашни любимци - декоративни зайчета 6

• 39 726
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря за отговора Simple Smile опасението ми беше именно защото е още много малък .
Иначе искам да попитам , от 2-3 дена ходя и "некам " зад гърба му да не гризе маси и столове Simple Smile и ме разбира без да го крещя нито да го пипам . Днес за пръв път казах 2-3 пъти не но той така се беше загризал ,че не му пукаше но съм сигурен ,че ме чуваше Simple Smile Репи просто да не му дреме и аз го хванах той много риткаше но аз без да го стискам го занесах и пуснах в клетката . Сега е там точно в секундата в която реши да не ме чува като казвам не . Та има ли шанс да разбере защо е наказан ако сега 2 дена не го пусна или поне до утре . В смисъл ако пак реши да не ме чува и пак направя така , има ли шанс все някой ден да разбере че ако не гризе там където казвам НЕ , ще е по много повече време свободен да си бяга където иска ? Има ли някой на който "наказанието " - прибиране в клетка след пакост е донесло резултат  ? Simple Smile

# 721
При моя дългоушко нямаше никакъв резултат. Знае много добре защо му казвам "не", знае, че го прибирам след това, но изобщо не му пука. Явно е по-силно от него - като види свобода не му се тича или лежи, просто се насочва към първия предмет, който не е мой (диван, шкаф, тапети) и ръфането започва. Пердетата, които са мои, не ги закача...пълен шашо.

Предпоследното му прибиране беше точно 2 минути след като го пуснах и загриза дивана на хазяйката Crazy Приказвах си "не, недей", даже го хванах - толкова беше залисан, че ми позволи да го вдигна малко, държейки се здраво със зъбите за дивана през това време. Пускам го пак ден-два след това, уж под зорко наблюдение, нямаше и минута и вече беше залепнал да си гризе Simple Smile) Никакво спасение. Аз поне съм го пускала много пъти и съм му приказвала, прибирала съм го  - просто си му се гризка и то забранени неща, не примерно неговите си блокчета, дървении, играчки и каквото още си има.

# 722
Като се замисля и аз прибирах Бамби след като направи някоя поразия, но не за толкова дълго за 15, 20 минути после го изваждах и ако пак направи беля в клетката и май има резултат. Така, че те го затваряй за толкова дълго.

# 723
Ха , за кучета и котки има такива спрейове "репелент" дето миришели на цитруси на хората а на котките и кучетата им миришело гадно и докато подушат и изчезват ... няма ли и за зайци отблъскваща миризма дето хората да не я усещат ,че да напръскам /намажа - местата където искам като подуши да подминава Simple Smile ?
Не намирам аз Sad  гледам в най различни магазини и имаше само за кучета и котки  такива разработени Sad
Това ще е най якото да напръскам краката на столовете и масите и щорите и край ще може зайко да е пуснат дори когато ме няма в нас хахах Sad
Ако някой случайно попадне на линк за подобно нещо  моля да ми прати Simple Smile ще съм много благодарен както и "Хепи" ще бъде много щастлив Simple Smile

# 724
  • София
Повечето от тия спрейове не действат Wink Говоря тия за кучетата и за котките

# 725
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1294JPGlNZqTol.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1301JPGb4cLrfu.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1304JPGgOQJsBC.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1317dEuFmZo.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1318B0YMfbk.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1319cICzdEB.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1320zudlYTG.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/68/IMG_1321eIkIRnX.jpg

Извинявам се за качеството .. ама Хепи е много крейзи и ако се приближа да го снимам се смущава за това снимките освен с телефон са и зумнати  ,че или почва да скача високо на място или прави резки движения ако се приближа хахах или идва да ме души и е абсурд да го хвана в кадър

От както махнах конопените стелки и стои на голо , ходи да пиша САМО в ъгъла в тоалета където има пелети хахахах Simple Smile а преди това като беше меко опикаваше където иска Simple Smile Аз махнах и не ми останаха резерви и викам ще изкара 1 ден без докато му взема а то ... ЧИСТОТА хахаха само барабонки и сено по пластмасата а в тоалета раздробени пелетки от пишото хахаха Simple Smile  Joy Hug

Роден  е на 17.02.2015 и тежи 215 грама Simple Smile Яде като разпран , направо налита на ръката като му давам а не расте Simple Smile хахахх ма то от толкова мятане и блъскане в клетката + постоянни скоци от терасата на покрива на къщата ... не се спира , а като излезе тогава се спира и иска да ЯДЕ  покъщнина Simple Smile Сладур е голям а е най смешен стой до мене и както седи без да бяга прави скок на място 190 градуса и пак така , съвсем на място си подскача и се врътка хахахахаха

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 13:53 от Bawsx

# 726
  • Sofia
Много е хубав Hug

и нашата зайка беше така щурава като малка,но сега/2,7год./е "по-улегнала",нещо я домързява да тича много

# 727
Много е хубав Хепи, точно като нашата зайка е, като изключим една бяла лентичка между ушите Heart Eyes .

# 728
Здравейте момчета и момичета Simple Smile
От известно време следя форума и реших да споделя това, което научих последната една година и малко. От толкова време с нас е Бисквитка (галено е Шушка)- около 2.9 годишна разбойничка с лично мнение. Когато я взехме, Шушка нямаше никакво намерение да излезе от клетката си въпреки отворената врата и махнати решетки. На третия ден не издържах и я изхвърлих насила от нея. След няколко часа криене под едно легло реши, че вече може да се покаже и да опознае новата си територия. Хареса си две места в хола и декларира, че това е Тоалетната! Реших да не споря с нея и сложих на същите места два легена с талаш. На нея й хареса и това реши проблема с естествените нужди. От тогава не желае да има и да ползва тоалетна в клетката си, което мен леко ме изнервя, особено когато е затворена по 7 - 8 часа. Когата ми я дадоха ми казаха, че яде само жито и сено. Аз не мисля, че бих издържала години наред с една храна и изрових всички сайтове, които намерих за отглеждане на декоративни зайчета. Сега храната й е: гранули с ядки и сено от DM, прясни зелени листа (мента, босилек, маруля, магданоз, листа от репи и др.) сушена трева ,пак от DM, сено и вода в неограничени количества. Глезла обича и: ябълки, банани, пъпеш, краставици, домати, чушки, моркови, ядки (семки, фъстъци, бадеми). Мрази тиквички.
Навиците с които частично се справих: две от стените до средата са без тапети, свалени от нея и после от мен. Ядене на всяка естествени материя, която докопа - няма спасение! Ровене и късане на възглавниците на канапето -  това се контролира със сода за хляб (сода бикарбонат). Зайците мразят аромата на сода и бягат от мястото на което е. Ръся канапето за една нощ, минавам с прахосмукачка на следващия ден и си осигурявам няколко дни спокойствие от зъби и нокти. Друго което научих, прикриване на миризмата им с ябълков оцет. Ако е пишнала някъде мия с вода  и оцет, ефектът е че повече не ходи там да върши глупости.
Любимото занимание е късане на кашони. Има поне три и все едни от тях го отнася. Други играчки не признава. Освен мен.
Толкова с романа от мен и Шушка и поздрави на всички пухкави сладурчета и човеците им Simple Smile

# 729
Bawsx, прекрасен е Хепи  Hug Hug Hug

# 730
  • ES
Да, голям е сладун това Хепи, прилича на катеричка.  Heart Eyes
Koisi, после не мирише ли дивана на оцет?

# 731
Върху дивана съм опитвала само със сода.
Ябълков оцет само разреден във вода за пода, в клетката и тоалетните й. Мирише на оцет, но е за кратко.

# 732
Мерси мерси Simple Smile и аз много си го харесвам Simple Smile днес не е гризнал нищо и му направих от един кашон 2 изхода и един прозорец и не спира да влиза и излиза и да скача около него дори не е гризнал каквото и да било хахаха Simple Smile Много му се радвам вече Simple Smile ама той така почва да ме радва ,че незнам скоро как ще имам сърце да му се карам хахаха ,че са подли зайчетата амааа типични момиченца Simple Smile възползват се те много хитро от това ,че са така сладички Simple Smile хахаха

# 733
  • София
Хепи наистина е разкошен сладур, да ти е жив и здрав и много да те радва Simple Smile

# 734
Моя бандит дава да го дигам,гушкам и галя колкото искам, даже сам идва и ляга до мен по корем, но пък е пакостлив доста. Аз имам малко въпроси, понеже идва лятото а зайците не обичат топло и нямам опит с гледането му през лятото, до какви градуси им е добре г/д? Знам, че не обичали над 20 градуса, както и знам, че ако е много топло може да се слага шише с лед или пък да му се мокрят ушите малко, но след какви градуси това да става? Вие как ги гледате лятото? И другото което ме вълнува, понеже пътувам често и той е винаги с мен понеже няма кой да го гледа, как стой въпроса? Климатика ще се пусне и ще гледам до колкото е възможно да е най-далече от струята въздух, но как да знам, че все пак не му е топло?

Общи условия

Активация на акаунт