Номинации - проучване

• 45 638
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 165
  • Ямбол
Извинете за дългия пост. Моля всеки да си избере онези, които иска да бъдат като краен вариант, може и да добави нещо свое или да редактира дуги и после ще видим, кои са най-желаните и да ги пускаме вече.

Предложения за категории

Личен оскар - "Последният император" или "Адмирал" - ново име за неконкурсната категория "Личен Оскар"

Степфордска съпруга -  съфорумките с идеалните семейства, мъже, деца, домове, секс... С две думи - толкова перфектни, че чак нереални.

Драма куин  или Аржентинско танго Емоции, страст и още нещо.  Или "Много шум за нищо" или " Бриджит Джоунс - на ръба на разума"  или От нищо нещо

Мама Песталоци - хумористична номинация за перфектната (или недотам перфектна, зависи от гледната точка) родителка и нейните нестандартни възпитателни методи

Дървен философ на годината
Енциклопедия знание като положителен вариант на дървения философ

Муня на годината - за най-смешната история, разказана най-забавно и с най-голяма доза самоирония и чувство за хумор от темата за Муните. Номинацията да не е за мунщина, а за най-смешен разказ. (Бившето "Златно перо" демек.)
Или "Речта на краля" - за най-речовитите съфорумци, еквивалент на "Перото" от предни години
Или Всемогъщият Брус- за потребител-ветеран, чийто глас още разтърсва форумните дебри
Или "Незабравимата" - незабравим съфорумец
Или Блясъкът на чистия ум- за витиеват стил на изразяване, но и за съдържателни и обогатяващи изказвания
Или "Мис Слънчице" -  за съфорумец, чието прочитане ви кара да пак да повярвате, че светът всъщност не е никак лошо място

Драги ми смехурко или "Реджеп Иведик" - за странно и нестандартно чувство за хумор.
Или Синьо лято - за потребители с приключенски, ведър и младежки дух

Дон Жуан от село Рупча - активно участващите във форума мъже или  Любезният лос или Любимец 13 или "Офицер и джентълмен" - за мъжкото съсловие и любим съфорумец.

Бисер на годината

Белият гълъб - като символ на мира, тази номинация да е за хората, които поддържат умерено присъствие във форума, не се поддават на интриги и всеобщи истерии, дори често успяват да укротят страстите с позитивното си настроение и толерантно отношение към инакомислещите
Или "Опасен чар" - омайващ и баламосващ съфорумците
Или "Най-добрия човек, когото познавам"(неконкурсна) - за съфорумец, за когото знаете, че е направил добро
Или Хрисимата душица - скромен, ненатрапчив, дискретен
"Мълчанието на агнетата" - лаконичен
Или Великодушният профил - толерантен, широкоскроен

Сеирджия на годината -форумен сеирджия, присмехулник и подигравчия. Ама иначе-докачлив...

Тема на годината - Сън в лятна нощ

Най- хлъзгава пързалка на годината
Или Странният случай на Бенджамин Бътън- най-абсурдна тема за последните 12 месеца

Спомени и Усмивки от старите ленти - за припомняне на култови по себе си стари и позабравени теми.
За красота: Тази вечер аз съм хубава или Тя е толкова прекрасна или "Първичен инстинкт" - красива, интелигентна, но манипулативна съфорумка

На всяка манджа мерудия- за тези, които са навсякъде или "Да бъдеш Джон Малкович" - накъдето се обърнеш все (неговата глава     ) неговите постове гледаш.
Или На всеки километър
Или Ниагара - за логорея

Маша и мечока за тези, които се явяват един подир друг по темите се допълват или пък се карат или
Или Танго и Кеш - за двойките, които се гонят от тема в тема
Или "Знам какво направи миналото лято" - за двойките, които си ходят по петите.
По-добре от Пижо и Пенда, Куку и Пипе,

Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо - вечно се оплакват, все нещо ги боли, зимата им пречи и т.н.

Бибрутално - за форумец, който хич не си поплюва като реши да навре някой, където може и да не му е мястото
Или Хистерия - за по-емоционалните съфорумци, които често губят спокойния тон на дебата (пак леко отрицателна)
Или „Джурасик парк " или "Планетата на маймуните" - за всички ония, които не са харесвани или са недолюбвани
Или "Летящи кинжали - за съфорумците, чиито думи свалят душевни стружки от невнимателните пишещи
Или "Десет неща, които мразя у теб" - за отличаване на отявлените хейтъри, и изобщо - за киселици
Или „Едуард с ножиците"/ "Клъцни/Срежи" - за по-хапливите и резки съфорумки
Или "Как да разкараме гаджето за 10 дни" - за "заядливците", които все апострофират някого за нещо
Или "Черният Лебед" - антагонистичната борба между тъмната и светлата страна в съфорумеца

С дъх на канела - за тези, които коледното настроение ги хваща в средата на август

Предизвестена смърт - за тези, които са влезли тази година в дебрите на Клюкарника "съ се касата" с мнение или тема

Или "Среща с непозната" - за впечатляващ форумен дебют
Или "Дневникът на един дръндьо" - за новаците и техните теми

2 милиона бакшиш” - за тези, които толкова много преувеличават, че аха да им повярваш
Или Горделивият паун - самохвалко, говорещ на едро

Безцветният силует  - скучен, постен

Аз, моя милост и Айрийн- шеговита категория за форумен хамелеон
Умирай трудно - съфорумци, които се 'възраждат' периодично, сменяйки никовете си
Или "Мумията се завръща" - възкръснал

Завладяващата уста - интересен, оригинален, ярък
Или Да разлаем кучетата- за остроумно-саркастичен потребител, умеещ да раздвижва ленивите форумни води

Късогледият индивид - тесногръд, с предразсъдъци

Кулинарни: Яж, моли се и обичай - може да категория за отявлени кулинарки от съответният раздел

"Вещиците от Истуик" - за банда на годината

"Работещо момиче" (неконкурсна) - категорията, която по-напред именувах "сръчни ръце". За хора които могат, работят, творят, произвеждат и го правят добре.

Изгубени в превода - за най-неадекватна, погрешно зададена, неразбираема за останалите тема.
 Шепот от отвъдното за онези, на които звездите, Вселената и още доста неща им говорят

Светлините на рампата- за киноман номер 1 на форума

Крадецът на книги- читател на годината

Божествени създания- за естетика на форумната визия

# 166
  • Once there was a Hushpuppy...
Ами защо не си остане Златно перо, вместо това МУНЯ Shocked
Или някакво хумористично заглавие, друго.
Ама това МУНЯ, аз не знам какво точно означава, мисля си че е нещо от сорта на смотльо Rolling Eyes

Също категориите за красота, не трябва ли да се повече от една newsm78
Питам, защото едната категория е просто за най-красива съфорумка/по снимка, не е задължително да знаеш как се изразява и позиционира във форума/
И другата категория, както Лиляна е казала  Първичен инстинкт - красива, интелигентна, но манипулативна съфорумка.

Клъцни/Срежи - 1 глас от мен вместо другото заглавие Peace

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 10:33 от Hushpuppy

# 167
Нарочно, за да се научиш да четеш всичко и с разбиране.  Laughing
Отказахте ли се от определяне първо на категориите, а след това да се търси заглавие?
Защото има много дублиращи се в този списък.

Друго също трябва да се знае - ако ще са заглавия на филми, всички да са такива, а не манджа с грозде.
Плюс това виждам предложения, които отпаднаха или определено бяха бъзик - като любезния лос.

# 168
Тези номинации със заглавията на филми не ми се струват особено удачни. Асоциациите са твърде далеч от онова, за което реално се номинира.
Реджеп Иведик аз лично по-скоро го свързвам с простащина, отколкото с чувство за хумор.
Тоя Дръндьо пък нищичко не ми говори.
"Яж, моли и се и обичай" е прекалено многопластово за кулинарна номинация. Все пак във филма/книгата става въпрос за съвсем различни неща от готварството.

Така формулирани номинациите не звучат еднозначно и ясно.

# 169
Нарочно, за да се научиш да четеш всичко и с разбиране.  :lol:
Отказахте ли се от определяне първо на категориите, а след това да се търси заглавие?
Защото има много дублиращи се в този списък.

Друго също трябва да се знае - ако ще са заглавия на филми, всички да са такива, а не манджа с грозде.
Плюс това виждам предложения, които отпаднаха или определено бяха бъзик - като любезния лос.

За мен ли се отнася? Не те разбирам... Tired

# 170
Ами защо не си остане Златно перо, вместо това МУНЯ Shocked
Или някакво хумористично заглавие, друго.

Или "Речта на краля" - за най-речовитите съфорумци, еквивалент на "Перото" от предни години
Или Блясъкът на чистия ум- за витиеват стил на изразяване, но и за съдържателни и обогатяващи изказвания

# 171
  • Ямбол
Това са абсолютно всички предложения. Няма достатъчно филмови предложения за всички категории. Ако иска някой да даде всички, ако искате да са микс, ако искате да са съвсем други. Ако искате по метода на изключването. Кои да отпаднат още сега?

# 172
Лиляна, дай първо да уточним колко да са категориите, кои да са (хубост, стил, мрънкало и т.н.), после да подберем подходящите за всяка категория предложения и да ги пуснем в анкета с право на толкова гласа, колкото са категориите. 10 категории - 10 гласа. Които спечелят най-много гласове, те да са.
Така ще е най-демократично и няма да има основание да се мрънка много.
Защото иначе ще въртим, ще сучем и по стар форумски обичай пак ще пуснем тези от миналата година.  Laughing

# 173
Защо просто не се сложи някаква категория и описание към нея, които се не са заглавия нито на филми, нито на книги, нито на песни, нито на нищо. Особено трудно се случва това номиниране откакто старите, но абсолютно ясни категории бяха заменени с новите, филмови.

Най-заядлив съфорумец
Най-досаден съфорумец
Най-приятен, мил и доброжелателен
Най-добрият форумски оратор
Най-толерантен

и пр. тинтири-минтири.

а, и по-малко категории, защото писват бързо гласуванията.
И мъжете, съжалявам, но ги пропуснете като отделна графа. Дайте им по един личен Оскар на всички. Просто са малко и от сега зная, че Куркума ще спечели.

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 10:49 от Касита

# 174
Ама, чакай малко Како Сийке!
Това са съвсем различни категории.
Какво ми обясняваш, че чак и пръст ми размахваш да чета с разбиране, наистина не разбирам подобно отношение.
Едното е за забавно разказващ, за най-смешен разказ - ПЪК ДА СЕ КАЗВА КАКТО ЩЕ!
А, другото е за най-речови съфорумци, пък може и да не са смешни...
Нека аз да не разбирам!

Естествено, че Касита е права! Peace

А, не знам за Куркума, аз вече имам впечатления от едни образи в готварския Laughing

# 175
  • Другата България
Това са абсолютно всички предложения. Няма достатъчно филмови предложения за всички категории.
Достатъчни според кого?
Това според мен е по-добрия вариант.
Предлага първо да изясним категориите, а имената им сами ще дойдат.

Но разбира се, ако други имат други предложения, да казват.

П.П. Гледам, и други мислят така. Peace

# 176
От прочетеното досега виждам, че народът много държи да има номинации за:

Новак
Хубост (със снимки)
Стил на писане
Мрънкало или драма куин
Енциклопедист - многознайко
Спамър или на всяко гърне мерудия, демек досадник
Личен любимец - зарежете Мечо Пух, Слънчице и прочие лиготии, защото повечето от любимците хич не са толкова добродушни, колкото го играят
Бисер на годината
Тема на годината

Други?

# 177
  • Ямбол
Добре. Минаваме на определяне на категории. Кои да са?
Моите предложения са:
Чувство за хумор
Добър изказ
Драма
Спомени
Тема
Банда
Знания
Новобранец
Спам
Досадник
Отнесен или говорещ със звездите
Мрънкалник
Хаплив
Възкресение

...
П.П. Гледам, и други мислят така. Peace
Разбирам, но кога го казвате, когато пуснах обобщенията.
Давайте да уточним първо категориите и ще пуснем анкета. Първите десет, ще им натъкмим имена и ги пускаме.

# 178
  • Другата България
Че ти докато не ги пусна, нямаше ясна картинка кой какво предложил.
Така се онагледиха нещата.

Аз държа на номинация за двойки. Sunglasses Flutter
Други претенции нямам. Peace

# 179
Моите предложения са:
Чувство за хумор
Добър изказ
Драма
Спомени
Тема
Банда
Знания
Новобранец
Спам
Досадник
Отнесен или говорещ със звездите
Мрънкалник
Хаплив
Възкресение

Има категории, които се дублират или излишно раздробяват. Всеки като прибави по толкова, накрая ще станат 100.
Драма и мрънкалник могат да се обединят
Спам и досадник - също
Спомени не го разбирам - категория за какво е?
Двойките е добре да ги има - да. Че прекалиха доста някои другарчета.

Общи условия

Активация на акаунт