Как умират темите?

• 8 794
  • 141
  •   1
Отговори
# 60
Ще си я чета, ако има каво, но след около 10 часа. знаеш ли колко дискусии и теми съм пропуснала, а  Crossing Arms. К'во да правиш, часова разлика. Влизам и излизам в най-интересната част, но пък на другия ден се кефя да чета Simple Smile.

# 61
Спи си, бе, тук все някой ще поддържа огъня!  Whistling  Hug

# 62
Е, това беше  bishop

# 63
Една тема може да се скапе-
1.   Ако е зададена немърливо, мързеливо, тенденциозно или неграмотно;
2.   Ако обичайните заподозрени решат да си подобрят рекорда по наддумване и да кажем Андариел си плюе на клавишите дa поства всяко трето мнение, или Мамасита се помъчи да разкаже какво е чела без да e разбрала- и ни измъчи.
3.   Ако се стига до емоционални изстъпления, расистки призиви и въобще, до крайности, с които (повечето?) потребители не искат да се асоциират.

# 64
  • София
И когато Алиса реши да се заяде с мен, Мамасита или друг, който не й ходи по акъла.  hahaha

# 65
Алиса, благодаря ти Simple Smile. Те сега, лошите ме обвиниха, че аз си я убих недоносената тема, а аз за другите исках да злословя.
Не мога да заспя, дайте лек.

# 66
Алиса, благодаря ти Simple Smile. Те сега, лошите ме обвиниха, че аз си я убих недоносената тема, а аз за другите исках да злословя.
Не мога да заспя, дайте лек.

Еми от злоба е, защото ни мислиш за лоши!  JoyПък ние сме шегобийки просто! Заспивай сега спокойно!  Hug

# 67
Никога не съм попадала на неистини, или откровени глупости, написани от Андариел  Crossing Arms Може на някого изложенията ѝ да се струват твърде суховати, академично поднесени и безжизнени, но това не ги прави празни откъм смисъл и аргументи.
Изобщо не могат да бъдат поставени двете на едни везни, толкова са различни като типажи и като поле на размисъл, че според мен единственото, което ги свързва е, че пишат грамотно и на кирилица.

# 68
Ха ха, аз ако ви мисля за лоши, нямаше да съм оцеляла толкова дълго Simple Smile.

# 69
 Като че ли по-често темата ''умира'' не толкова от изчерпването й, колкото от тоталното преместване на предмета й и първоначалния и замисъл. Скролвам и трия, друг начин убедих се, няма. Куриозно обаче се получи с мазохистичното ми желание да проследя темата за близнаците и обърканите им родители - изписани нови 20 страници, прескачам през 2-3 и се дискутира едно към едно написаното от предните страници, че и реакциите същите. Принудих се и от нея се отписах.

Но най-много ме изумява ентусиазмът на опониращите, правят го понякога така, сякаш е въпрос на принципи на живот и смърт.

# 70
Според мен темите умират, защото се изчерпват. Понякога с един - два поста изказваш мнението си и всичко, което имаш да кажеш и край. Понякога някой те предизвиква да отговориш, да се съгласиш или да опонираш или просто някой пост те подсеща да се допълниш, дообясниш и все пак в един момент спираш да пишеш, защото почваш да се повтаряш и да тъпчеш на едно място. Когато темата зацикли, тя избива в съвсем друга от първоначалната насоченост и се започва едно безконечно дъвчене на въпроси принципно предмет на самостоятелна тема и нямащи нищо общо с първоначалния замисъл. В този Форум това не е честа, а задължителна практика просто. Затова е добре първо да прочетеш заглавната страница на темата, а не последната, ако искаш да се включиш адекватно и по първоначално зададеното, защото обикновено последните страници разискват компотите, а първите страници всъщност са за компютрите. Simple Smile А, иначе всяка тема умира след време, но после се ражда друга, къде нова, къде преповтаряща старите теми и така. Simple Smile

# 71
но след намеса на определени потребители те загубиха смисъл. И преди ми се е случвало да се откажа да пиша, поради огромното количество "флууд".

Същото.
Много е неприятно интересни теми да се превръщат в чат или да се променя смисъла на темата т.е да се пита едно, да се коментира съвсем друго.
Масово. : (

Също така има куп интересни теми, които са изместени и позабравени и някой като пише го упрекват, че темата е стара. Примерно.

# 72
  • София
А много често точно отплесването става по-интересно от самата тема.

# 73
  • Ямбол
Между другото много е тъжна липсата на пълна анонимност в нета. Така вместо да се обсъжда мнението и позицията, се обсъжда личността, включително с напълно нерелевантни подробности. И всъщност нищо не се казва по основния въпрос.

Това е вярно. Не може да се излезе от личността и да се обсъжда позиция или аргументи. Обаче в повечето теми, които тук се въртят, нещата са лични и тогава много трудно самият пишещ изключва собствения си опит.

Връщам се да дочета.
И аз се присъединявам към тези мнения. Като ми забият някои каква съм била учителка и как се благославят, че не уча децата им или как може учител да говори това и това и рязко ми спада желанието за дискусия с такъв "умник".
Ето това е грешката и от там темите може да загрубеят, защото аз пък не понасям да ме правят на някаква. Даже си имам няколко преследвача, които не четат изобщо каква е темата, а направо влизат да ми напишат как съсипвам образованието. Рейнбоу2012 е едната. Ужасно неадекватен човек, който добре че другите игнорират.
Друга причина според мен да се съсипват темите, освен тази по-горе, е точно повтарянето на едни и същи неща или обсебването на пост след пост от един и същ потребител. Лигавщините и спамърските изпълнения се поизчистиха с оттеглянето на една лигава група и е доста по-добре така.

# 74
  • Пловдив
Аз лично нямам проблем с отплесването на някоя тема, а със зациклянето и повтарянето на едно и също до полуда.

Общи условия

Активация на акаунт