Как умират темите?

• 8 793
  • 141
  •   1
Отговори
# 75
Невинаги имам много време и обикновено се зачитам на случаен принцип в някоя тема, пиша нещо и тя продължава да ми излиза в отговорите, та ги четях, докато се научих да ги отмаркирам, когато ми станат безинтересни. По едно време бях установила, че повечето теми, в които съм взимала участие, са умрели, заключени от Тати.

# 76
  • Другата България
А много често точно отплесването става по-интересно от самата тема.
И тогава идва мод и ти "напомня" да пишеш по темата, че иначе -  ban newsm65.
Сега сериозно - не "умират" теми, които са по актуални и злободневни въпроси, като тази за детето - аутист, или тази за правителството, или тази за захвърленото в контейнер бебе, за еболата....винаги ще има хора, които да се вълнуват от тях, а и знаем, че ССФ е компетентна, високообразована и интелигентна жена и има мнение по всички въпроси. Това не го казвам само с ирония, защото историята доказва, че тук има наистина доста умни и начетени жени, от които много можеш да научиш и които имат доста свободно време, за да четат, да се информират и съответно да информират и останалите. Аз повече чета, и с чиста съвест мога да кажа, че оттук научавам много повече /благодарение и на линкове и статии/, отколкото от новини и преса, за които все не ми остава време. Напоследък и за тук не остава обаче... Confused
Та така, а кои и защо "умират" - провокативните, тези на разните тролове /в които понякога е разтоварващо да се полигавиш/, тези на явна сексуална или подобна тематика /вкл. и расова, дискриминационна или някаква такава, въпреки че предизвикват интерес, определено/, тези, в които определени познати и стари муцуни се възприемат като месии и раздават и въдворяват ред и дисциплина Tired, и тези които са пуснати с явна цел врякане, крякане и нищо съществено.Но винаги една стара тема може да се "събуди", и да предизвика нов, различен интерес, дори и с променен замисъл.Достатъчно е един да напише нещо "не по нея", останалите да "захапят", и току виж станала тема на годината.

# 77
  • Бургас
Темите умират от старост поради изчерпване или преждевременно,когато влязат да пишат "убийците" на теми.

# 78
  • Ямбол
....
Това пък откога не съм го срещала.... Имаш ли някакъв пример? Или се шегуваш? Или бъркаш форумите?

# 79
  • Euskal Herria
Мога да кажа кога за мен една тема става мъртва. Когато след написано мнение или зададен въпрос просто оставам с усещането, че случайно съм попаднала насред приятелски чат. Разменяне на прегръдки между отделни потребители, без изобщо да се отразяват останалите. Или пък се нахвърлят върху някой сравнително нов във форума. Това, че някой рядко пише или дръзва да изкаже мнение, понякога толкова остро или с пренебрежение се посреща, че... Не ми допада и липсата на толерантност. Осмелилият се да пусне тема трябва да очаква от "Осанна" до "Разпни го". И то не изказани коректно. Ако всички, които влагат такива усилия в тези понякога безсмислени спорове, ги насочат към нещо действително полезно, мисля, че ще е много по-добре. Понякога дадена тема се превръща в мерене - мерене на его, на имоти и на какво ли още не. Аз рядко пиша в теми, признавам си, че повече чета, но всичко изброено съвсем ме отказва да взимам отношение.
Съгласна съм с по-голяма част от това, което е написано преди моя пост. Реших да посоча това, което мен ме впечатлява, макар и да знам, че ще бъда обвинена в разводняване на темата.

# 80
Само тази за свекървите няма да умре,  за останалите не съм толкова сигурна.  Simple Smile

Една тема и един форум - това са потребителите,  а те са хора и се изчерпват откъм идеи,  уморяват се да дискутират   или просто не им е приятно вече.  Но принципно темите в живота са си поначало изчерпани и въпреки това никой не се е спрял да твори любовни истории,  коледни песни и шоколадови сладкиши.  По-малко тъпота и повече упоритост е печелившата формула според мен.   Peace

# 81
  • Другата България
Мога да кажа кога за мен една тема става мъртва. Когато след написано мнение или зададен въпрос просто оставам с усещането, че случайно съм попаднала насред приятелски чат. Разменяне на прегръдки между отделни потребители, без изобщо да се отразяват останалите. Или пък се нахвърлят върху някой сравнително нов във форума. Това, че някой рядко пише или дръзва да изкаже мнение, понякога толкова остро или с пренебрежение се посреща, че... Не ми допада и липсата на толерантност. Осмелилият се да пусне тема трябва да очаква от "Осанна" до "Разпни го". И то не изказани коректно. Ако всички, които влагат такива усилия в тези понякога безсмислени спорове, ги насочат към нещо действително полезно, мисля, че ще е много по-добре. Понякога дадена тема се превръща в мерене - мерене на его, на имоти и на какво ли още не. Аз рядко пиша в теми, признавам си, че повече чета, но всичко изброено съвсем ме отказва да взимам отношение.
Съгласна съм с по-голяма част от това, което е написано преди моя пост. Реших да посоча това, което мен ме впечатлява, макар и да знам, че ще бъда обвинена в разводняване на темата.
Много добре казано.
....
Това пък откога не съм го срещала.... Имаш ли някакъв пример? Или се шегуваш? Или бъркаш форумите?

Laughing Ейй, не ме пропусна, не съм влизала от ...чудно време и ме отрази веднага. Hug
И аз се радвам да те видя, сериозно.
Имам Лиле, винаги имам, ама ти все ме подлагаш на съмнение...и нищо не бъркам, въпреки явното ти намигане към другия форум.
Това беше по-скоро шега, сигурна съм, че Анди ме разбра, днес /и вчера/ темата за тайните /която отдавна не е това, което беше, и това е доста явен пример по тази тема, в която пишем - как замисъла се променя, но темата си е вървежна/, та се беше превърнала в "ЗА" и "ПРОТИВ" любовниците. И днес дойде мод и ни скастри, без заплахи за банани и мандарини разбира се.
Та така, надявам се задоволих любопитството ти. Wink

# 82
  • Пловдив
Много сте ми сладки Merri_An и Лилянa Simple Smile

# 83
  • Другата България
 Party Нали? Нямам време да чета, гледам, номинации се готвят, ама една за двойки да има задължително, може да спечелим приза!
Лилето си ме кефи, по свой начин, знае си тя.

# 84
Само тази за свекървите няма да умре,  за останалите не съм толкова сигурна.  Simple Smile

И "Звездните компромати".
По-скоро свекървенската тема ще опустее, отколкото кучетата да спрат да подтичват и да лаят след кервана.  Laughing

ПП В една номинация за двойки Лиляна ще трябва да се врътка като тъкачка-многомашинничка. Толкова много са желаещите да танцуват с нея.  Laughing

# 85
Обич, това ми хареса много, мога ли да го взема за подпис?  Grinning

Цитат
темите в живота са си поначало изчерпани и въпреки това никой не се е спрял да твори любовни истории,  коледни песни и шоколадови сладкиши

# 86
  • Другата България
ПП В една номинация за двойки Лиляна ще трябва да се врътка като тъкачка-многомашинничка. Толкова много са желаещите да танцуват с нея.  Laughing

Значи нейното първо място поне в тази номинация е сигурно. Sunglasses
Викаш, за партньорството ще стане.... bash.

/Е те така се измества темата на темата Embarassed/.

# 87
  • София
Темата за мен така да се кажа умира,когато се изсипе някой,искащ да налови своето мнение,което е и най-правилното.Изважда се от контекста цитат,който обикновено не е по темата и започва да се обсъжда.Една моя тема бе заключена на финала,прераснала в обиди и какво ли не.А и през определен период си се коментират еднакви неща.

# 88
Всяко нещо има край, какво толкова. Всяко чудо за три дни.

Само темите за оплакване и мрънкане имат малко по-дълъг живот Laughing

# 89
  • Ямбол
midnightStar, коя е темата ти?

Общи условия

Активация на акаунт