Епилепсия - ТЕМА 21

• 106 946
  • 717
  •   1
Отговори
# 15
Романол, имам някакво чувство, че малката по принцип не е съвсем стабилна и извън залитането, права ли съм

# 16
  • Ямбол
Привет, смели и борбени мами  Hug
Рядко пиша, но ви чета редовно  Hug Дано в новата тема споделяме повече положителни резултати и хубави новини  Heart Eyes
Моята девойка е на 24 години, на приливи и отливи сме  Cry

# 17
  • София, Люлин-8
мама Аби Както ти е писала и a_hamdieva, роландовата епи е с добра прогноза - израства се през пубертета. Колкото до Репитенд не се притеснявай, моята дъщеричка го пие от вече почти 6 месеца и й понася много добре, не съм забелязала странични ефекти като от Конвулекса. Дано следващото ЕЕГ вече е добро, по мои наблюдения комбинацията Конвулекс+Репитенд дава много добри резултати.  Peace

гала ами не мога да преценя, принципно тя е много активна, много тича, често пада и се спъва, целите й крачета са в белези, но не знам докъде това се дължи на пристъпи и дали има някакъв друг проблем с малкия мозък. Като беше малка и имаше пристъпи с изкривяването, имаше преходна за около ден лека хемипареза от дясно и много силна атаксия. Но това беше само при тези пристъпи иначе на неврологичните прегледи после са я писали:б.о.

# 18
  • София, Люлин-8
Ееееииииий ще си скъсам нервичките значи.  #Cussing out

Онея кози от здравната каса са заверили протокола за Репитенда само за 4 месеца вместо за 6 и сега протокола ни изтича на 29.12.2014.  #2gunfire

Как ще заверявам новия посред празниците акълът ми не го ражда.  ooooh!

Взе да ми писва нещо и ще зарежа здравни каси и щуротии и ще си го купувам. Ако трябва ще ги изгладувам тези 45 лв. на месец, но немога да си причинявам преминаването през кошмарната процедура на НЗОК на всеки 4 месеца.  Rolling Eyes

# 19
Романол, излезе ли 5 скенера?

# 20
  • София, Люлин-8
Не д-р Минкин е в командировка. Резултати ще имаме най-рано другата седмица.  Sad

# 21
Здравейте и от мен.РОМАНОЛ благодаря за темичката  bouquet

# 22
Благодаря за отговорите! Само немога да разбера как след 2 grаnd mal пристъпа сега сме с Роландова? Аз не съм забелязала такива потрепервания? Тоест Роландовата винаги ли започва с тежки пристъпи или и при нея има и такива? Също така докторката каза, че няма да прави повече пристъпи със загуба на съзнание но аз след изживяния стрес си имам едно на ум!

# 23
Коя е докторката, която е казала, че няма да има пристъпи със загуба на съзнание?Не бих имала доверие на тази лекарка...Никой не може да знае кога и как ще реагира мозъка на детето.Дори след спиране на лечение и чисто ЕЕГ , години след това пак има вероятност да направи пристъп, какво остава при дете на лекарства... Sad

# 24
Здравейте мили борбени мами! Не знам дали вълненията и въпросите които ще задам са за тази темичка, но тук прочетох някои неща, които ме притесняват. Преди около седмица синът ми , който е на почти 2 г. направи фебрилен гърч/ така го водят, защото температуата беше над 40 градуса/. Като беше бебенце аз забелязвах потрепвания на ръчичките, крачетата и спеше с полуотворени очи. Тогава още прочетох, че са доброкаччествени милконии. Забелязах, че се появяваха, когато е бил нещо изнеревен и когато се успокоеше след няколко дни почти изчезваха. Затова и се успокоих, че явно е свързано с емоционалното му състояние. Но сега след гърча това се възобнови и то доста. Та въпроса ми е тези милкоонии + гърча равно ли е задължително на епилепсия. Ние разбира се ще отидем на невролог тези дни за консултация и ЕЕГ /защото нищо не ни беше направено тук след гърча/, но до тогава сърцето ще ми се пръсне. Чета и за втренчване, че пишете. Моя син и той понякога се вглежда в една точка, това същото ли е? Ох сигурно объркано пиша, но така се и чувствам  Cry

# 25
Ако е фебрилен гърч и миоклонии не е казано, че е епи. Обаче вие не може да прецените тия потрепвания какви са, трябва специалист да каже. Знам, че е трудничко но ги запишете на клип, това е единствения достоверен начин да ги определи специалиста. За втренчванияа, при моето дата казаха, че не са пристъпи, за мен са си чисти. Трябва да се опитате да го побутнете по рамото или да щракате с пръсти пред очите му, да видите дали ще мигне и задължително ЕЕГ.

# 26
Vesta_78, и моето момченце е уж с фебрилни гърчове /два засега/. Не искам да се повтарям и да досаждам на останалите във форума, само ще упомена че при нас тези потрепвания, мърдания, стряскания започнаха след втория гърч. Снимах и показах на невролога - каза "сънни миоклонии". Но не ме успокои. Направихме видео- ЕЕГ в София - физиологични движения, не са епилептоформени и т.н, с препоръка да се спре конвулекса. Е, след 6 месеца на конвулекс в момента сме на спиране заради добрите ЕЕГ. Дали се радвам, дали съм по -спокойна - НЕ. Ако те интересува нещо повече можеш да пишеш и на лични, макар че кореспонденцията във форума би била информативна за нови майчета /дано, дано са по-малко/

Гала, и аз като тебе не вярвам на специалистите. Дори с доброто видео- ЕЕГ не можаха да ме убедят, че на детето нищо му няма. А как искам да им вярвам. Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 07:30 от a_hamdieva

# 27
  • София, Люлин-8
a_hamdieva Знаете, че и на мен ЕЕГ-тата са ми болна тема и затова ще ви кажа дори пресен случай колко е СУБЕКТИВЕН един разчет.
Ние нали също бяхме в Ив.Рилски и ни казаха, че в ЕЕГ-то има изменения, но няма нито фокус, нито нещо друго което би могло да ни насочи, а тези изменения можели да се дължат и на "друго".
Вчера ходих до диспансерната за етапна епикриза защото другия месец пак ни предстои ТЕЛК. И й показах ЕЕГ-то, но без да й давам разчета. Тя го прегледа и дословно повтори това което са видяли и записали в разчета от Иван  Рилски, НО цялостната интерпретация на ЕЕГ-то от нея беше различна. Според нея тези генерализирани пароксизми, които излизат в дясно оформяли огледален фокус (огнище) или че самото огнище се намира от лявата страна, но се вижда отдясно.  Shocked
Като чуя и третото мнение ще преценя къде е истината, стига да съвпадне с някое от първите две, разбира се.  Wink

Истината е че колкото невролози толкова мнения.  Peace

# 28
Пие ли някое детенце oxcarbazepine 1a pharma ?

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 17:44 от Отряден председател

# 29
  • София, Люлин-8
Бърза питанака.  Simple Smile

Някой да е прилагал НООТРОПИЛ сашета или ПИРАЦЕТАМ сашета и доволни ли сте?
И второ в комбинация с какви медикаменти го давахте?

Общи условия

Активация на акаунт