Епилепсия - ТЕМА 21

• 106 929
  • 717
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Благодаря за отговора, romanol! Не искам да ти се бъркам, но това лекарство се използва само за допълваща терапия. Не знам дали лекарите са ти го казали. Може би затова няма особен ефект.

# 46
  • София, Люлин-8
Знам, но мен "уж ме лекуват" по програма (сиреч един вид експеримент) и затова съм на монотерапия. Пробват дали ще стане. Е според мен ефекта е нулев.

# 47
  • гр.Гоце Делчев
Вероника моята дъщеря пие от 3 години Вимпат в началото пристъпите спряха за 6 месеца,но после пак започнаха ,в момента сме на още един медикамент по експериментална програма,но не знам как се казва и очакваме да има подобрение.Все пак медикаментите действат различно на всеки,може при теб да има по-голям ефект.Ако имаш нужда от опаковка Вимпат пиши ми на лични имам няколко в повече. Някой ако има нужда от депакин хроно ,тъй като на нас ни е спрян и имаме още няколко опаковки да пише на лични.

# 48
  • София
pepi1963, писах ти на лични. Не съм сигурна дали съобщението се изпрати, защото ми блокира нета. Ако не си го получила, пиши ми, ако обичаш. Хубав ден на всички!  Simple Smile

# 49
  • гр.Гоце Делчев
Вероника отговорих ти на лични.

# 50
  • Добрич
Здравейте момичета!   bouquet И аз се записвам за новата тема!
romanol по ЗК ли правихте ПЕТ скенера? Ние януари или февруари тр да правим ЯМР, но се чудя дали да не е ПЕТ скенер...  newsm78 Иначе е добре моята маймунка, като изключим, че я боли честичко главата. Викито сега на каква терапия е? Извинявай ако си писала скоро, но понеже нямам мн време и съм пропуснала последните постове.  Hug

# 51
Момичета, направила съм нещо много тъпо... Не знам къде съм забутала дисковете с ЯМР на детето. Правихме го в СВ. Иван Рилски в София... Дали там пазят файловете на архив, за да евентуално да си платя и да ми го запишат пак? Уф, каква съм блейка; и това, при положение че беше такава епопея с изследването, пък искане до Касата, пък упойки...

# 52
Момичета ,здравейте!Отдавна не съм влизала в сайта ,просто нямам сили ,но искам да попитам ако звънна в края на месеца на Божинова за преглед при нея кога горе-долу ще ми даде час  ,за да мога да съгласувам пътуване  и еег и преглед в един ден!И ако знае някой актуален телефон за свръзка с Божинова ще съм много благодарна!!На всички пожелавам здраве  и щастие  на цялото семейство!

# 53
Това е телефона на който успявам да се свържа директно с професор Божинова
0889802282

# 54
  • София, Люлин-8
Petinka211 здравей миличка, тамън наскоро се бях сетила за вас.  Hug
ПЕТ-скенера го правихме по каса, д-р Минкин ни даде направлението. Това изследване беше ад под небето за нас. Първа всичките приготовления за него, второ 2 пъти я приспаха, 1-вия за да сложат абуката, а вторият за самото изследване. Между двете упойки направи силен пристъп. Изследването ни беше на 30-ти октомври, а все още нямам резултатите от него.  Sad
Още септември когато лежахме в Ив.Рилски за 24-часовото ЕЕГ ни намалиха Конвулекса наполовина, но преди 2 седмици малката много се влоши. Имаше толкова много пристъпи, че на моменти не можеше да ходи, освен това и нови се появиха и аз на своя глава започнах да си го връщам наобратно. Сега вече е малко по-добре, поне вече не ми прави такива серии от по час - час и половина с почти постоянни пристъпи.
Към момента пие Конвулекс 3+3 и Репитенд 2+2,5. На 27-ми имаме час при проф. Божинова да види резултатите и ще го мислим за оттук нататък, че аз искам да включиме и ГАБА или НООТРОПИЛ да засилим когнитивните възможности на детето, защо и там имаме проблеми. Тя вече е на 3 г. и 4 месеца, а почти нищо не й се разбира от това което приказва.  Cry

*Мириам* Нищо не пречи да опиташ, ако имат архив ще може да си го вземеш.  Peace

kiti001 Аз също съм звъняла на телефона който ти е написала пламена84. Но сега за часа си го записах през техническия секретар в отделението. Звънях на 30-ти октомври на обад към 13 ч. след като се прибрахме от скенера и вече почти бяха запълнени часовете за месеца имаше само за 27-ми и 28-ми.  Shocked

# 55
  • Ямбол
Здрзвейте! Отдавна не сме писали, но при нас нещата са си все така зле  ooooh! . Нищо не се е променило към пристъпи, но малкия си расте и хубавее. Сменят ни само терапията и има чувството че изпихме цялата химия която е достъпна за децата ни и ефект нулев. Временно намаляне на пристъпите и до там, като привикне с лекарствата и отново силни пристъпи. В момента сме на терапия- ламиктал , кепра, топилекс и най - ново включеното е нитразепам/ ние за сега пием могадон, след това минаваме на церсон/. Преди 3 седмици се разболяхме от някакъв вирус, и като заспа малкия и не можах да го събудя , че виках линейка и се оказахме в болницата. Аз свързвам това успиване с появата на нитразепама, но според проф. Божинова това не е от лекраството, понеже той ни беше въведен като медикамент през август месец по схема.  и до ден днешен си му се спи на  милото през целия ден. Но основния ми проблем е много по сложен от това. От топилекса си лепнахме един сложен запек , но досега със клизмите на релаксит се оправяхме и му беше добре. Но след болницата до сега е някакъв ад със запека, нищо не се повлиява даже и клизмите не помагат.  А малкия не може да яде плодове , плодови пюрета, боб, леща, спанак, лапад,тиква ........ от всичко това повръща.  и аз се видях в чудо, не мога да се справя по никакъв начин. Аз свързвам тези неразположения с новото лекарство. Ако някой може да ми помоогне с проблема и ли да ми сподели как се справя със своето детенце нека ми пиши на лични. Благодаря предварително!

# 56
  • София, Люлин-8
liduna Фрутилакс - за запека  Peace

# 57
  • Ямбол
Здравейте! Романол , този сироп го пием от сряда и никакви резултати нямаме, даже и газове няма душичката, никакви напъни, нищо. Днес му дадох и Дулкулакс една доза. Говорих с педиатърката и тя ми каза , че всичко идва от мозъчето, то хубаво ама нали все по - някакъв начин трябва да му се помогне на детенцето да се изходи. Хапва си сладко , но нищо  не излиза от другата страна. Утре запазих час за хирург, дано той да му помогне. Моля майките , които имат проблеми със запека , в последствия от антиконвулсантите да ми пишат. Всеки съвет ми е от полза. Благодаря ви!  Hug

# 58
 liduna Щом не му действа добре на детенцето, не е ли по-добре да се замени с друго лекарство. Ние имахме проблеми с Ламиктала. Имаше го точно това успиване, от 24 часа в денонощието , тя спеше по 18-20 , едвам успявах да я държа будна повече от час. Заедно с това се появиха и много други странични ефекти, всичките които са описани в листовката + още няколко. За капак и почна да прави и petit mal . След консултация с лекуващата спряхме лекарството и след малко повече от седмица всичко изчезна.

# 59
Лиде, защо не направиш консултация и с друг лекар, щом Божинова отказва да го смени? Ти си познаваш най-добре детето и си видяла как му действа новото лекарство.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт