Епилепсия - ТЕМА 21

• 106 958
  • 717
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ти за бързият отговор.

# 76
Здравейте. момичета ! Пише ви майка на детенце с ЕП ,преди време на сина ми му изписаха Frizium 10mg, в клиника в Турция. Известно време го пиеше но не му спряха пристъпите и  отидохме на преглед в Св.Наум там му  откриха и друго заболяване  и го смениха с друго . Frizium 10 mg.го взимахме от Германия но като го спряха  ми остана доста от него .Тогава взимахме за няколко месеца за да стигне. Извинявам се че бягам от темата но няма към кого друг да се обърна освен към вас мили майчета . Моля ви за помощ няма смисъл да стои ако някои го пие може да ми пише. Благодаря предварително и отново се извинявам!  Simple Smile

# 77
Дами   bouquet
Днес сестрата при личния лекар много ме изненада с изказването си, че след като детето се води на диспансер при детски невролог, джи пи-то няма право да ми даде талон за друг невролог. Въпросният талон ми трябваше за визита при проф. Божинова. Отговаря ли това на истината?

# 78
Дами   bouquet
Днес сестрата при личния лекар много ме изненада с изказването си, че след като детето се води на диспансер при детски невролог, джи пи-то няма право да ми даде талон за друг невролог. Въпросният талон ми трябваше за визита при проф. Божинова. Отговаря ли това на истината?
Да отговаря на истината, щом е само за консултация.

# 79
Благодаря. Ами, явно, освен ЕЕГ-то, ще се плаща и консултацията

# 80
  • Ямбол
Здравей Мириам, можеш да се уговориш с проф. Божинова за ден за прием в болницата, след това си взимаш от джипито талон за хоспитализация, ще ти пуснат най- малката клинична пътека от 3 дни и ще ти направят ЕЕГ и консултация по клинична пътека. Малкият е диспансеризиран при невролог в града ни и аз така процедирам всеки път. Ние сме от Ямбол, искали сме да правим само ЕЕГ без да оставяме в болницата , но винаги са ни отказвали,не можело без да постъпим в болницата. Успех  Hug

# 81
Благодаря ти  Simple Smile Но детето е добре, само за консултация сме, наистина е по-добре да не лежим. При теб е друго, щом сте чак от Ямбол

# 82
  • София, Люлин-8
...... след като детето се води на диспансер при детски невролог, джи пи-то няма право да ми даде талон за друг невролог

Не е вярно!

До Джи-пи си е винаги може да завърти нещата, ако иска.
Виктория е диспансерна от година и половина и през това време съм взимала направления с код 54. Даже сега в четвъртък сме на преглед при Божинова и сме с направление.  Peace

То това ми се струва абсурдно като твърдение нали в крайна сметка ако решиш да си смениш диспансерния ти трябва направление с код 54 за да можеш да го направиш.  newsm78

Щом се запъват за това може да пуснеш направлението с код.17 (детски болести) и с него може само питай преди това техническата секретарка дали Божинова работи и с този код. Повечето невролози работят и с двата кода (код.54 и код.17).  Peace

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 04:50 от romanol

# 83
Благодаря, Романол.
По принцип, пръст в казуса има фактът, че нашият личен лекар го избраха за депутат, и лекарят, който го замества, от скоро е на това място, може би дори временно, защото е хирург по специалност. Осланя се за тия неща на сестрата, а тя, от своя страна, се старае, така да се каже  ooooh!

# 84
Като стана на въпрос та и аз да питам. Каква ми е ползата, че детето ми е диспансеризирано при невролог? Личната ми изписва лекарството с рецептурна книжка, при него въобще не ходим. Като го питах след като се върнем от Св. Наум да дойдем ли при него и да му дам новата епикриза, направо се ужаси. Сигурно реши, че ще му досаждаме редовно. Останах с впечатление, че за него е маловажно и няма смисъл да го занимаваме. Затова и не го посетихма повече. Нали ще си взима пари за нас, от какъв зор да го посещаваме? Та, вие имате ли полза от това диспансеризиране?

# 85
  • София
Ние ходим на преглед на всеки 3 месеца по диспансера. Това, обаче, не спестява 40-те лева за ЕЕГ, което трябва да направим преди прегледа.

# 86
Ами аз го записах на диспансер, защото така ме посъветваха в Св. Наум и ми дадоха координати. Но тогава много неща бяха неясни, а тежестта на пристъпите беше плашеща. С времето, проведените консултации и изследвания (за които в рамките на 4 месеца добихме солиден стаж), както и с факта, че детето се закрепи - изцяло благодарение на невролозите в Св. Наум и в никакъв случай благодарение на диспанцерния, който отмята само административна работа (при нас реално е така), а и с пречките, с които се сблъскваме сега, си мисля - за какъв дявол ми е диспансеризация. Бих казала, че към момента я поддържаме, колкото да не е без хич, за всеки случай.
Dara88 , личният лекар ви дава рецепта на основание на консултация с невролог и неговото писмено становище за дозата. За да си поддържаш нещата при диспансерния, трябва да се явяваш там два пъти годишно. Но ти сигурно вече си наясно  Simple Smile Нашият също няма нищо против да ни вижда рядко. Оффф, така ми идваше да му тегля една миналия път, но...

Ако нещата загрубеят, все трябва да имаме План Б, нали?

# 87
Е там е работата, че той (а и личната) не ми е казал, че трябва да се отбиваме при него поне два пъти в годината. Аз затова се чудя от какъв зор бързах да се диспансеризираме?
В края на ноември трябваше пак да постъпим в "Св. Наум", свързах се с д-р Томов, но отделението било пълно. Каза да се обадя към 27-28 да ми даде дата за началото на декември. Така да не ми се ходи, ама няма начин.  Tired

# 88
  • Ямбол
Здравейте!  Dara88, ние също сме диспансеризирани при невролог в Ямбол. Но лекаря който го лекува е проф. Божинова- тя го наблюдава в клиниката, тя му сменя медикаментите и дозите. След престой при нея в отделението , ни се дава епикриза и при смяна на дозата експертно становище. На тези два документа аз правя по 1 копие и го давам на педиатърката на Мариян. Правя копие на епикризата /така че оригинала да си остане за мен/ и с оригинала на екс. становище отивам при невроложката по диспансер на детето. Всеки път го преглежда, обяснявам и какви пристъпи прави и с каква продължителност. Измерва му главичката/ понеже малкия е с микроцефалия/. Тя му изписва нови протоколи за лекарствата по новите дози. С всички нейни неща и със старите протоколи отивам в здр. каса да ми заверят новите протоколи. Имам право и на 2-е  ЕЕГ-та за годината при нея - безплатни.След това с новите протоколи отивам при педиатърката и тя му изписва лекарствата по новите протоколи в рецептурната книжка. По този начин Божинова ми каза да процедирам , за да не се разкарвам до София на 6-ест месеца да правя протоколи, а да го диспансеризирам при невролог в града, който да ми прави протоколите.  Dara88, ако не ти харесва отношението на невролога , може да го замениш с друг, но имай в предвид да е такъв, който има апаратура и може да прави хубаво ЕЕГ . Съжалявам , че не можахме да се запознаем лично, но дано скоро вашите проблеми да отминат и детето да се оправи!  Hug

# 89
  • София, Люлин-8
 Dara88 Ние на 27- ми ще сме в Св.Наум за преглед при проф.Божинова от 11:30 и можеше да се засечем ако ви бяха приели.  Crazy
Щом отделението е пълно пак ще е някаква лудница, дано проф.Божинова да има време да ни обърне внимание.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт