Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 32!

• 75 466
  • 815
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, малко да ви разсея с приятно въпросче - вие с какво си мажете коремчетата, против стрии. Blush

# 631
Момичета, малко да ви разсея с приятно въпросче - вие с какво си мажете коремчетата, против стрии. Blush
Аз с нищо, ограничила съм всякаква козметика до минимум,а и най-основната причина е ,че кожата ми в това отношение е супер.Вече колко бременности и никакви стрии, само по гърдите имам още от първата бременност преди 10 г.

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 20:24 от КиВи

# 632
Аз ползвам на чико дона мама казаха ми че е добър.Въпреки че за сега не ми се е опънал много корема.😊😊

# 633
Момичета да ви се оплача.Имам запек ама бетон 5 дни не съм ходила.И днес след поредния опит със съвесем леко изходане прокървих анално.Не знам какво да правя.Изпитвам страшна тежест.

# 634
Trqbva da piesh udatna doza Magnezii. Nqkade kam 490 Mg. , a ot plodovete - sini susheni slivi! Uspeh Wink

# 635
Магнезия наистина действа разхлабващо- аз пия по 3 таблетки магнерот. Сините сливи, ако са  добре узрели и те действат. Но при тебе проблема наистина е сериозен, доктора не препоръча ли нещо?

# 636
Момичета да ви се оплача.Имам запек ама бетон 5 дни не съм ходила.И днес след поредния опит със съвесем леко изходане прокървих анално.Не знам какво да правя.Изпитвам страшна тежест.
Това за прокървяването не е страшно- аз дето се вика всеки път прокапвам малко кръв.Измий се с по-студена вода  и ще спре,но запека щом е толкова упорит звънни на доктора си-не е шега.Изобщо не трябва са се напъваш.Има едни домашни клизми (не Мелилакс,а един гумен балон с накрайник, в който слагаш топла вода и сапун ) дето действа,ама дали е подходящо. Аз се бях запекла преди да родя - не бях ходила 10 дни и ми правиха клизма- подейства  много добре.

# 637
  • София
То това със запека е и на психическа основа, аз като лежах в болницата не бях ходила една седмица. Вкъщи летнах от вратата. Така че, пийнете по едно кафенце сутрин и се отпуснет . Wink

# 638
  • Варна
Така че, пийнете по едно кафенце сутрин и се отпуснет . Wink

Да, ама това с кафенцето действаше, докато не започна да ми се гади от него...  Rolling Eyes

# 639
  • София
Аз също на определени моменти бях със запек. Основно е от лежането и обездвижването, червата стават лениви.
На мен лекарите и в "Щерев", и др. Дяволов ми казваха, че е много важно да има редовни изхождания и не трябва да допускам запек, получават се контракции, а и не трябва да има никакви напъни в тоалетната, заради серклажа и въобще при проблемна шийка.
За съжаление е индивидуално и е до организъм, но все пак аз ежедневно провеждах някаква терапия и превенция, за да мога всеки ден или мах през ден да ходя - сутрин чаша топла вода на гладно, около 3 л. вода през деня, колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци, свещички Ева Q в краен случай. Магнезий пиех огромни дози - 3 х 2 магнерод + по един магнезиев диаспорал, на моменти ходех редовно от него, друг път въобще не ми действаше.

# 640
Alisa, наистина е важно да се обадиш на доктора си за запека  Peace Можеш да се натровиш.
Опитай още сега с клизма вкъщи.... има ги по аптеките.

# 641
Trqbva da piesh udatna doza Magnezii. Nqkade kam 490 Mg. , a ot plodovete - sini susheni slivi! Uspeh Wink
Аз пия 300 мг. искаш да кажеш да пийна още 4 хапчета.

# 642
Сутринта започнах с чаша топла вода с мед,сладко от рози.Глицеринова бимбичка клизма Медилакс.Пюре от сини сливи и нищо.Имам чувството че стомахът не ми работи.Вечер пия Дуфалак.Не знам да чакам ли още минаха 5 пълни дни.

# 643
Аз пия 300 мг. искаш да кажеш да пийна още 4 хапчета.
Аз пия по 1500 мг Магнезий на ден. Рядко се предозирало с него, защото организмът успявал да усвои само около 30-40 % от приетото количество. Така четох  newsm78
А дали пресни смокини няма да свършат добра работа. Има едни диетични конфитюри от смокини, аз навремето се разпилявах да ходя до тоалетната от тях.

# 644
Според мен е ясно,че няма да стане с плодове и топла вода...може да те хоспитализират заради запек, не е майтап...спешно се свържи с доктор, аз това те съветвам.

Общи условия

Активация на акаунт