НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 565
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Кокиче, страхотно
Безкрайно много се радвам на успехите ти

Аз на Бъдни вечер хапнах две хапки питка, чушка с боб и сърма със свинско
Готвя не съвсем традиционно, иначе моите няма да ядат

# 601
  • София
Момичета,
ММ си ходи до Харманли и ми е донесъл 2 буркана орехов тахан от Тръндеви по 700гр., вместо лешников  Rolling Eyes Та единия ми е излишен - ако някоя софиянка го иска, да пише да се разберем нещо  Hug
http://biochoice.bg/product/739/orehov-tahan-300-gr.html

# 602
  • SA
*Кокиче* , много се радвам, че се обаждаш и то с чудесни резултати!
Разбира се, че те помним.  Hug
Не обрьщай внимание на кантара! Щом се чувстваш добре, спряла си сума ти лекарства и изглеждаш все по-добре, значи всичко е наред и си на правилния пьт. Пьк че от време на време хапваш нещо сладко, това си е в реда на нещата. Аз не мисля, че е нужно човек в 100% от времето да е абсолютно стриктен, освен ако няма някакво много сериозно заболяване, което да го налага.
Аз по празниците пийнах повечко бира, но на местата, кьдето ходихме беше голяма жега ( в пустинята) и беше истинско удоволствие да поседнем в някоя бирена градина, за да пийна леденостудена биричка.
А, и едно парче баклава изядох  Simple Smile и то не че се изкушавам от подобни неща, а за да видя как трябва да се получи на вкус, че скоро смятам да направя баклава по рецепта на една приятелка.
Скрит текст:
И да ви споделя за промените, които забелязах при мен след започването на 90 дневното предизвикателство ( мислех да не пиша, но пьк може да е полезно за някого). За голямо мое учудване, след пьрвите 2-3 седмици, когато имаx вариации в теглото нагоре-надолу, след това започнах да губя точно по 100 грама на седмица ( теглех се само в сьбота сутрин). Един-два пьти се случи да си остана на сьщото тегло и пак толкова да спадна с по 200 грама. В крайна сметка, промяната, която отчетох е предимно видима в огледалото и доста незначителна в кантара и големината на дрехите ( макар че някои ми станаха леко широчки). Никакви нови промени в храненето не сьм правила, даже вино си пийвах сравнително често.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 00:27 от kameloth

# 603
  • София
Пак изпуснах!
Какво 90-дневно, Кам? Сори, но ще повториш ли за неразбралите ...  Blush

# 604
90-дневното предизвикателство на Румяна Илиева Simple Smile - 90 дни безплатни тренировки

# 605
  • SA
Да, Assos, извинявай, че така неясно сьм се изразила!  Embarassed
Дилянка е обяснила за какво става вьпрос.

# 606
  • В Балкана
Здравейте, момичета!!   bouquet

Кокиче, радвам се да те видя!!   bouquet И още толкова се радвам, че нещата вървят добре. И аз съм на мнение, че кантара не трябва да се гледа, още повече когато "се лекуваш".  Wink

W'A'S'P', благодаря за идеята за кашкавала! Запазена е.

Сега си имам подправки за гльок. Същите са като тези, които Шоки беше показала. Шоки, може да ми даваш рецептата.  Laughing

Не яденето на млечни (КМ, сметана, кашкавал, сирене) ми се отрази добре. Освен, че не ми липсваха, се изхранвах доста добре с яйца, месо, зеленчук и краве масло. Последните дни хапнах малко кашкавал, но вече съм си в София и няма да купувам, т.е. няма да ям.

В празничните дни не съм яла питки, сърми, боб.. и не са ми липсвали. Злоупотребих с ядки, в това число и бирени фъстъци  ooooh! някой друг плод и шоколад. Количества, сравнени с преди - нищожно малки.  bowuu

Кам, браво!   bouquet  Ще продължаваш ли да тренираш, по някаква схема?

# 607
Рейнче, ето я рецептата, като тук те са изброили всички подправки, но ти направо си слагаш пакетчето: http://www.ica.se/recept/glogg-5255/ Доколкото знам, пакетчето стига за 1 бутилка вино. Ето превод:

1 бутилка червено вино (75 cl)
    1 пръчка канела
    1 парче джинджифил
    1 мандарина (кората) - може и портокал
    5 цели зрънца карамфил
    2 чаени лъжички цели зрънца кардамон
    400 г захар на бучки
    1/2 бутилка водка (35 cl)

За сервиране:
стафиди
белени бадеми

Затоплете виното с подправките в тенджера. Сложете бучките захар върху решетка (например от фурната) над половината от тенджерата. Налейте водката в тенджерата и затоплете.
    Когато винената смес се затопли, я запалете с кибритена клечка. Внимателно изсипете горящия алкохол върху захарта, за да се разтопи и да подслади гльога.
    Изгасете огъня, като сложите капака на тенджерата. Опитайте дали е достатъчно сладко. Ако не е достатъчно, запалете отново и излейте течността върху още захар.
    Затоплете добре гльога или го оставете да се изстуди и го съхранявайте в хладилник за около 2 седмици.
    Сервирайте го топъл със стафиди и бадеми.

Аз бих намалила захарта в тази рецепта, защото ми изглежда ужасно много за 1 литър вино. Embarassed Някакво подслаждане е необходимо, но не и толкова много. А и не бих си играла да паля и наливам върху захарта. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 08:43 от Cioccolata

# 608
Здравейте ,момичета   bouquet
Относно храната на празниците и аз бих казала,че не ме блазни толкова вече Peace
Малко питка,парче баница,2 чушки боб,иначе си хапвам яйца,но аз замествам месото с млечни  Embarassed
кисело мляко и съвсем малко сирене и кашкавал за омлет ,а и аз вече забелязвам отвратителен дискомфорт от много и некачествена храна,стомаха ми става 100кратен и предпочитам да си го спестявам  Peace,а и няма смисъл според мен трудно свалените ми кг и труда ми да отиват на вятъра за 3 дена,по-скоро при мен ВГх са от вино,или ако хапна нещо сладко  Embarassed
Весел празник утре и нека Новата година сбъдне всичките Ви мечти   bouquet

# 609
Камче, много се радвам, че се присъедини към групичката на трениращите  Hug
Аз не правя Румяна, но знам, че момичетата са много доволни.

Последната седмица-две тотално изключих млечните, защото май само в офиса ям кисело мляко, а кашкавал и сирене хич не съм хапвала. Не ми липсват, не ми се ядат в момента.
Аааа, излъгах, пармиджано слагам на зеленчуците.

# 610
  • SA
Рейн, да, сьс сигурност ще продьлжа тези тренировки. На пьрво време ще повторя някои , които много ми допаднаха ( записвах си номерата им  Simple Smile). Пьк по-нататьк ще помисля, но сигурно пак от сьщата треньорка нещо ще си харесам.
СмоукиHug харесват ми много тренировките на Руми. Преди години сьм правех за известно време тези на Синди Крауфорд, но нещо не успях да се запаля по тях и накрая ги зарязах.
Шоки, това питие ще стане направо чук - хем с доста алкохол, защото видях, че и половин бутилка водка се слага, хем много ароматно и сладко. Предполагам се пие в малки чашки.  Simple Smile

# 611
Весело посрещане на Новата Година ,момичета   bouquet
Бъдете здрави,човечни,всеотдайни и нека това което искате най-много ,и тази година Ви подмина, се сбъдне през новата 2015,пиша ви по-рано защото утре не знам ще мога ли,едно от малкото случили ми се хубави неща тази година е познанството ми с Вас,няма да забрава нито един ценен съвет от Вас и Вашата подкрепа(няма да Ви изреждам поименно,защото ще пропусна някой)
Ох,дълго стана Rolling Eyes
Бъдете здрави и щастливи  Hug

# 612
  • В Балкана
Шоки, благодаря за рецептата!!   bouquet
През новата година ще си я направя, но със сигурност няма да слагам толкова захар.. Даже и 100 гр. ми се струват много.  newsm78  Няколко супени лъжици - 3-4!?
Виното ще ми е домашно.. Водката, каквато намеря.

Кам и аз харесвам Румяна. Според мен е идеална за начинаещи, с всички обяснения във видеата си.
И те тормозя на лични!  Hug

# 613
Да, гльогът се пие в малки чашки - по 50 мл примерно. Вярно, че може да си досипеш, обаче зависи от поносимостта. Laughing А иначе не се усеща чак толкова усмъртяващо, може би защото все пак малко се поизпарява алкохолът от загряването.

Рейн, аз не бих сложила повече от 100 грама захар на цялото количество, а дори и по-малко.

# 614
Момичета, пожелавам ви хубаво посрещане на новата година и 2015-а да ви донесе всичко, което си пожелаете! Hug  bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт