НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 567
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Весели и уютни празници и от мен момичета  Hug
Пожелавам на всички ни много здраве и много поводи за усмивки през новата година!

# 586
  • SA
Весели коледни и новогодишни празници на всички момичета! Heart Eyes
Много здраве, щастие, нови хоризонти и прекрасно коледно настроение!

# 587
Весели празници и от мен на всички! Hug
Пожелаам ви да сте здрави, усмихнати и много щастливи през новата година, момичета!  bouquet

# 588
Весело посрещане на празниците и от мен  Hug Пожелавам ви най-вече здраве!

# 589
Весели празници и от мен!  Много здраве, успех и късмет ви желая от сърце!

И не забравяйте основното правило, първо мазно мезе и после малко нережимности

# 590
Весели празници и от мен!Пожелавам на всички една хубава,успешна и ползотворна година!

# 591
  • София
Както е тръгнало, днес ще се окаже един от най-режимните ми дни  Joy Пожелавам си много такива за напред, а на всички дами от темичката ни, желая здраве, удовлетворение и прекрасно настроение   bouquet
И да споделите някоя и друга сполучлива рецепта  Wink

# 592
  • Пловдив
Момичета, весела Коледа! С пожелание за здраве, радост, удовлетворение и слънце в душата!  Heart Eyes Hug

# 593
Весела Коледа, Момичета! Много здраве за всички вас и вашите семейства!  Hug

# 594
Здравейте, момичета!  Hug
Не знам дали някоя от вас ме помни, че много отдавна не съм минавала да си напиша отчета. Така се случи, че с месеци не съм влизала във форума, дори не съм успявала да ви чета, но това не значи, че съм се отказала от режима. Напротив! Скоро ще станат две години откак се храня по този начин.
Ще припомня набързо, че започнах с изключително силна мотивация, водена от здравословни подбуди - метаболитен синдром с всичките му проявления - високо кръвно, висок холестерол и триглицериди, инсулинова резистентност, разбира се - затлъстяване. Лесно се адаптирах към режима, започвайки от раз след дълго четене и премисляне. Ще напомня, че в месечните си отчети, които давах в темата, отбелязвах, че при мен свалянето на килограми върви бавно и дълго време се задържах на свалените в първите четири месеца 8кг. Това продължава да е така, дори според кантара върнах два от свалените килограми и сега са само шест. Според дрехите, които си купувам обаче, обиколките ми продължават да намаляват. Влизам във все по-малки дрехи, стигнах до 38 номер панталон, тръгвайки от 46-44н. Хора, които не са ме виждали отдавна, казват че много съм отслабнала и че изглеждам свежа, а не с лице, изтощено от гладуване.  Laughing Така че, продължавам да не се вживявам в показанията на кантара, въпреки че ми е интересно как се получава така.

Иначе се чувствам чудесно! Преди съм споделяла и как се повлияха стойностите на холестерола и триглицеридите - паднаха рязко надолу. Стигнаха стойности, които не съм виждала и като се тъпчех с лекарства. Вследствие на режима спрях хапчетата за холестерола и триглицеридите, както и метформина. Вече не пригладнявам, не ми причернява, мога да издържам дълго време без да се храня и не треперя от глад. С една дума - имам енергия, което е страхотно, защото преди много ме мъчеше умората и нуждата непрекъснато да си почивам. Друго какво да споделя? Щом почнаха да ме заглеждат доста по-млади мъже от мен, значи нещата се движат в правилната посока!  Laughing

Весели празници за всички!  Hug   bouquet

# 595
  • Пловдив
Кокиче, радвам се, че се появи! Разбира се, че те помним, даже наскоро те споменавахме и се чудихме как си.... Heart Eyes Страхотно е това, което споделяш! Продължавай в същия дух! Hug
Относно кг и кантара - наблюдавам абсолютно същото! Стоях си на едни и същи кг над година (обаче аз не съм така желязно режимна, давам го по-либерално  Embarassed), но мерките ми паднаха....

# 596
Кокиче, поздравления  Peace

Аз пък съм толкова режимна тези дни, че няма накъде повече  Laughing И тренираща. Чак се изненадвам от себе си, но изобщо не изпитвам желание да се натъпча със сърми, баклави и питки въпреки опитите на някои хора около мен да ми обяснят, че сега е моментът да се натъпча, но аз това някак не мога да го разбера.

Хубав, снежен, уютен ден на всички  Heart Eyes

# 597
Кокиче, много се радвам, че пишеш пак! И за промените при теб се радвам! Hug Да, много пъти съм срещала във форумите, където се обсъжда НВ-ВМХ, и то предимно от жени, че кантарът не мърда, а мерките намаляват. Едното възможно обяснение е, че се преразпределят телесните мазнини и се укрепват мускулите и костите (например е възможно заради намалената консумация на зърнени и бобови калцият да се усвоява по-добре и затова да се уплътняват костите). Важното е обаче, че се чувстваш добре и си купуваш все по-малки размери дрехи. Wink

# 598
Благодаря ви за добрите думи, момичета!  Hug

(обаче аз не съм така желязно режимна, давам го по-либерално  Embarassed)

Ааа, чакай сега, yulinga - никъде не съм написала, че съм желязно-режимна!  Laughing
Аз също го карам по-либерално. Даже като публикувах си казах, че забравих да уточня, че понякога хапвам по малко сладко, като и че понякога пийвам по малко бира или ракия. Не го препоръчвам или както се казва по разни реклами - не правете като мен, оставете това на професионалистите.  Mr. Green

Иначе пък нито хляб ям, нито ориз, нито картофи. Хубавото е, че изобщо не ми липсват, чак да не повярва човек. Казвала съм и друг път -обожавах ориз и картофи, ядях всеки ден едно от двете преди да почна режима, не можех да си представя какво ще ям без тези два продукта. Какво излиза - всичко е в главата, няма непреодолими и невъзможни неща. Обаче мотивацията наистина трябва да е силна, за да преодолееш догмите на традиционната медицина /Кам, знам, че не ми се обиждаш   Hug/. Млечните не съм изключила обаче, всеки ден ям сирене и кашкавал, понякога и кисело мляко.

Безкрайно съм ви благодарна, момичета, за тази тема, за информацията, за подкрепата! Понякога съжалявам, че съм изпуснала години, в които е можело да направя нещо за себе си. Но както се казва - по-добре късно, отколкото никога.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 14:09 от *Кокиче*

# 599
  • София
А аз ядох сърми на бъдни вечер. И то само защото четирима близки хора ме гледаха със страх, защото знаят колко съм зла, когато става въпрос за храна и не исках да им развалям празника.
Сега трети ден се чувствам ужасно зле. Физически, имам предвид.

Кокиче, много се радвам за теб  Hug

Общи условия

Активация на акаунт