НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 807
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Ще помоля Грийн и Жабот да си продължат спамо-чата на лични. Крайно ми е неприятно вашето държание. Не сме длъжни да ви четем глупостите, за това ако обичате, не ни разваляйте темата повече. Вярвам, че и другите момичета ще се съгласят с мен.

# 346
  • UK
Greendream ти ядеш шоколад, но 99% или 100%, ако не ме лъже паметта. въпросната дама препоръчва "парче шоколад", за много хора това е равно на половин млечен Милка  Peace Изобщо не взима предвид дали човекът има ИР или не. Освен това като е такава приятелка на полезните бактерии би трябвало да знае, че патогенните се хранят със захар (глюкоза) и точно шоколад е последното нещо, което човек с дисбактериоза трябва да яде. 

# 347
Svidn4ka, моля те не нападай повече въпросната дама, защото ще станем двама хейтърите. For the record тя вече се е съвзела, написала е, че продължава да работи..ВЪПРЕКИ ВСИЧКО! Всичко, което се случи за мен е показателно за какъв човек става въпрос...надявам се за възрастта, на която е, поне да си е дала сметка, че дядо Коледа не съществува и че който го е страх от мечки.... да не вписва блог. Точка.

# 348
  • SA
Днес много ме впечатли разказа на един диабетик в сайта на Андреас.
http://www.dietdoctor.com/overall-now-completely-new-life

Човекьт бил с 1 тип диабет от 10 годишна вьзраст. Следвал доста стриктно всички препорьки относно приложението на инсулин и хранене. В училище и в университета бил и доста активен по отношение на спорта и в този период от живота си успявал да поддьржа добро здраве и да контролира задоволително заболяването си. С напредване на вьзрастта обаче дозите инсулин, които си прилагал, ставали все по-високи. Гликираният хемоглобин му бил трайно над 8-9 и му коствало доста усилия да го поддьржа дори в тези стойности. Забелязал сьщо така, че почти постоянно боледува от някакви незначителни на прьв поглед неща - вирусни инфекции, кашлици, отпадналост, които обаче с времето траели все по-продьлжително.
При поредните контролни изследвания му установили и леки промени в очните дьна, което доста го разтревожило. Тогава решил да си води нещо като дневник, в който стриктно да записва всичко, което яде, както и крьвната захар, която започнал да си изследва на всеки час за 2 седмици, с изключение на времето, когато спи. По този начин се опитвал да проумее защо при всичкия този инсулин, който си поставя, и стриктното спазване на диетата, той не успява да контролира болестта си и започват да се появяват усложнения.
В писмото си е описал храненето му тогава в един типичен за него ден - 6-7 кратно, според диетичните препорьки, инсулиньт му бил 76 единици дневно, а крьвната му захар доста варирала през целия ден. Голям проблем за него било и това, че постоянно се чувствал гладен, но в сьщото време не изпитвал удоволствие от ядене на каквато и да било храна.
През 2009 година му извадили някакьв инфектиран зьб и му препорьчали 6 седмици да кара на течни и по-леки храни. Още в пьрвите дни му се наложило да редуцира значително инсулиновите дози и за голямо негово учудване, независимо че приемал много по-малко храна, той не изпитвал глад. Това сякаш му отворило очите да разбере, че всьщност големите количества инсулин карат тялото му да усеща глад и нужда постоянно да приема храна. Така достигнал до идеята, че трябва да си прилага вьзможно най-малко инсулин и сьответно да яде храна, която позволява това, а не обратното - да яде препорьчваната му до момента храна и според нея да наглася дозите с инсулин.
По-нататьк попаднал на информация за ВМ-НВХ и без колебание го започнал през декември 2009 г. На следващите му контролни прегледи през април, за пьрви пьт от 10 години гликирания му хемоглобин бил 6,7 и оттогава насам не е отчел нито една наднормена стойност.
Казва, че оттогава сьщо така повече не е боледувал от каквито и да е дребни заболявания и простуди, които са го мьчили в миналото. Нарушенията в очите му са изчезнали напьлно. Започнал е да се храни 3 пьти дневно като крьвната му захар е толкова стабилна и нормална при всички изследвания, че вече много рядко му се налага да я изследва изобщо. Количеството инсулин, което си прилага е общо 29 единици на двукратен прием, от които само 2 единици бьрз( !). Даже врьщал по-голяма част от инсулиновите спринцовки, които му се полагали, тьй като само един пакет от тях му стигал за година.
Изобщо, усещането му е, че живее нов живот в добро здраве.
И това, което го учудва много - никой от медицинския персонал, който го проследява от десетилетия, не го попитал какви точно промени е направил в живота си, за да подобри толкова много сьстоянието си.

Скрит текст:
Така и не разбрах защо трябва да обсьждаме драмите на тази диетоложка в темата.  newsm78
Който иска може да изрази мнението си в блога й, фейсбук, или кьдето тя самата пише.
Мисля, че тук главно си коментираме разни факти относно хранене и здраве, а не кой в какви блогове пише и доколко са уместни постингите му в тях.
А мнението на  jabot.j, откьдето започна цялата дискусия,  е правилно - ВМ-НВХ не означава задьлжително стабилна кетоза, поради което не може да се твьрди, че ВМ-НВХ задьлжително нарушава чревната флора.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 12:10 от kameloth

# 349
М..ка му и хемоглобин, как да го понижа и какво да избягвам? Ядосвам се вече  #Cussing out
Нали уж само с цвекло, кейл и разни зелении не мога да го вдигна, защото наблягам на тях сега зимно време? Други салати нямам домашни и не ми се иска да избягвам тези.
Днес съм решила за вечеря да не правя месо, ама не се усетих кога сгънах един шницел от бон филе.
Направих си запеканка от карфиол, моркови, тиквички, яйца, маслини и козе, биволско сирене, и кашкавал, краве масло, копър и черен пипер. Така ухае това чудооо... дано да е и вкусно!
Ще злоупотребя и с едни круши в карамел с кафява захар. Сладко рядко ям и мисля днес да злоупотребя с една круша.

# 350
  • SA
Мер, според мен хемоглобиньт не се повишава наднормено, поради факта, че човек консумира повече храни, които са полезни за еритропоезата. Например, ако в тялото постьпват големи количества желязо, то това желязо се свьрзва в устойчив комплекс ( хемосидерин) , който се отлага в различни тькани и органи, даже може да доведе до увреждания. Но не е причина тялото да започне да синтезира повече червени крьвни клетки, само защото желязото в организма е изобилно.
Когато човек има усилена хемопоеза, би трябвало да се тьрсят причините за нея, които могат да се дьлжат на заболяване, или повишени нужди на тялото от кислород.
Не знам дали се разбра какво искам да кажа.  Embarassed

# 351
Разбрах те  Hug

# 352
  • SA
Вижте на какво попаднах:
http://www.blitz.bg/article/40345

Става вьпрос за някакьв нов апарат, който дава вьзможност да се диагностицират много ранни нарушения в обмяната на глюкозата, чрез измерване количеството на гликираните протеини в очната леща с флуоресцентни методи.
Така описаната методика, ако е достоверна, ми изглежда чудесен метод за скрининг на тези нарушения - бьрз, безболезнен, без вземане на крьв и предварителна подготовка.
Пише, че ще се правят безплатни изследвания с него в София в някаква очна клиника.

# 353
Здравейте! Имам нужда от съвет. Взела съм си 'Вигантол' и пия по 8 капки дневно, но тъй като Шоки преди беше писала, че витамин Д 'изяжда' магнезия си мисля дали не трябва да включа и него. Вкъщи имам магнезиево олио - дали е досатъчно или е доста слабо, за да разчитам само на него като източник на магнезий. Има ли части на тялото, които не е препоръчително да се мажат с него?

# 354
  • SA
zipy , аз сьщо ползвам магнезиево олио. На моето пише, че в 5 мл се сьдьржат 330 мг елементарен магнезий, което мисля, че ми е достатьчно като доза.
По принцип този минерал се усвоява добре през кожата, даже някои хора по-добре го понасят така.
За зони за мазане - не се препорьчва за по-чувствителни зони - лице, шия например. Понякога може да се усети щипане, сьрбеж, радразнение на кожата след намазване. Аз в началото като започнах да го използвам, пьрвите 1-2 пьти сьщо имах такива усещания, хем го мажех по корема и краката.
Но преминаха и сега го понасям добре.

# 355
  • София
Гледате ли Гала? Там един дядо лекува емнайсе хиляди болести, включително рак, с гладуване и слънчева светлина, демек с кетоза и витамин Д. Всички ахкат, охкат и се жалват колко безполезна била съвременната наука  hahaha

# 356
Камелот, много благодаря за бързия отговор!

# 357
здравейте,моят проблем с анемията се разреши,докторката ми увеличи желязото като прием на ден и сега се чуствам наистина добре,само незнам след колко време ще заредя ,,батерийте,,,искам да ви споделя една рецепта,която пробвах скоро-в едно гюве4е слагам малко пилешки дробчета,сърца,кисели краставички нарязани на дребно и доматен сок,на фурна стана страхотно,препоръчвам го!!

# 358
Здравейте,

Извинявам се за нахлуването в темата, но се надявам да можете да ме посъветвате.

Приятелят ми ще започне НВ-ВМХ, за да свали малко килца.
Аз от друга страна съм с тегло под нормата. Въпросът ми е дали в такъв случай може и аз да следвам този режим или има опасност да ми навреди.

# 359
Напоследък научих, че хора на които не им понасят фибри имат small intestine bacterial overgrowth (SIBO). Това е диагноза на функционалната медицина. Пиша тук наименованието, ако някой иска да потърси информация.Също чух мнение на лекар, че много нисковъглехидратно хранене без фибри може да доведе до такова състояние, както и до чревна пропускливост. Имаше и един съвет - да се вкарват фибрите постепенно и по малко, което помагало за възстановяване.
В момента съм на палео, защото имам нужда от почивка от режима (и огромните количества месо и яйца), пък и бях започнала да качвам. Ползвам постоянно воден кефир и комбуча, защото се нуждая от пробиотици. Опитвам се да правя и ферментирали зеленчуци, но не много успешно. В момента правя и домашен ябълков оцет, който също е пробиотик. Отслабнах без усилия 2 кг. Но ползвам вечер преди лягане половин лъжичка цейлонска канела в чаша вода. На мен канелата ми урегулира апетита, храня се дву-разово, евентуално с някой мини снак по средата. Сега и постя - но с риба и морски дарове. Много съм доволна откакто открих язовирната риба бял амур. Взимам магнезий и вит. К2, през постите не взимам вит. Д. Ям много мазнина.
Един въпрос, има ли случай на диабетици от 1-ви тип, които да са регенерирали клетките, произвеждащи инсулина и да са се излекували?

Общи условия

Активация на акаунт