VIP BROTHER Образцов дом 2014 - 9

• 52 844
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 1 140
Венета за пореден път ме изуми колко е проста. Пет изречения сценарий не можала да ги научи, ами изкара листа да ги чете  :ooooh:4
Освен това пресилено беше "бяла и добра".

# 1 141
Виждам, че доста хора имат по-скоро положително отношение към Албена Вулева. Това вероятно се дължи на факта, че образът, който е създала тя през годините, е доста негативен и сега хората я "преоткриват" - виждат, че е аналитична и проницателна, с бърза мисъл, добър изказ, докато за други от участниците мнението преди е било положително, а сега отива към отрицателното.

Аз обаче мисля, че има и един друг момент. Вулева представлява определен модел на поведение - човекът, който е погълнат от мисълта да търси негативното, лошото, интригата в другия, отстрани изглежда така все едно такъв тип хора нямат очи и сърце за доброто, липсва им емпатия. Гледах специално части от предаването, което води по "Евроком" - добре, критикува обществени недъзи, политици или т.н. , но по такъв грозен и неприятен начин, че накрая човек се чувства отвратен изобщо от България, което не би трябвало да е целта на публицистиката. Да не говорим за употреба от нейна страна на думи като "турчоля" - на мен ми е неприятно, макар да съм с български произход. Разбирам, че големият проблем в случая не е Вулева, а самата родна действителност, но въпреки това - трябва ли да всичко да се коментира по толкова гаден начин? Изглежда, че за тази жена няма нищо свято. А по отношение на определенията, които даде за Ели Кучкова - колкото и въпросната да е лековата, без обща култура и със съмнителни ценности, пак не мога да се съглася с изпълнената със злоба тирада на Вулева - да неречеш някого "ненужен пълнеж на обществото" (мисля, че това бяха думите). Ами нали искаме да вярваме, че всеки човек има някаква стойност! И идва моментът - освен да критикува (по скоро оплюва) всичко и всички, с какво друго допринася Вулева за обществото, че да има такова самочувствие да дава определения на другите? Това, че "спасила" България от чалгата е доста странен аргумент.

Интересното е, че Людмила Захажаева при първото си появяване на екран, каза нещо много вярно - "Младите хора днес не са мотивирани да бъдат добри". Но тя самата опитва ли се да бъде добра, как е възпитавала дъщеря си, в какви ценности? И лошото е, че всички толкова сме свикнали с това повсеместно оплюване в ежедневието, че на хората като че ли не им правят впечатление изказвания като това на Захажаева към Воче, че децата и сигурно са "кретени". Не симпатизирам на Воче, но и не мога да приема някой да обижда децата на другия, които дори не познава - едва ли има човек, който да не се засегне. И във фейсбук много се коментира предаването с обиди и квалификации за участниците като за "боклуци" и така нататък. Имам чувството, че такива определения вече се казват с такава лекота като "Добър ден" - и пак се замислям над думите на самата Захажаева, че "добрият човек в днешно време няма да оцелее". Големият актьор Джоко Росич, светла му памет, говореше за балона на омразата в обществото, че омразата вече е стигнала краен предел - и наистина предаването показва и това.

# 1 142
Аз продължавам да си мислия за Камелия и по-точно за тази нейна силна привързаност към децата й /за мен няма значение тяхната възраст - те са си деца за нея, така както и нашите са и ще бъдат винаги/. Не харесвам истеричните кризи и пристъпи, и да, може да има много причини за това. Но, си мисля за децата в контекста на цялата тази история. Добре, жени се тук, има детенце, има развод /няма никаква информация кой пръв, как, защо, какъв е съпругът - отговорен, безотговорен.../ Не знаем нищо почти и за междинния живот - колко време, как се е справяла, така също не знаем нищо и за втория и брак - но, да може и да е намерила Принца на Белия Кон. Започва семейно щастие, може би с всичките тези жестове за закуски и т.н., детенце расте, появява се второ детенце - семейна идилия. И, в един момент нещо се случва - човекът в който си влюбен, с който си мечтаеш да остарееш извършва нещо, което може да срине вселената ти. Какво точно е било, а и дали само това е било - дали физически и словесен контакт, дали блудство, дали нещо повече..... От една страна детето ти, от друга - безумното разочарование от любимият ти човек. Така че, за себе си, намирам малко оправдание за изблиците й по отношение на децата

Аз съм с втори брак и вторият ми съпруг изгледа и изучи детето ми, осигури го и материално. Но, когато в един момент преди няколко години, по някакъв повод ми каза, че синът ми "щъкал като хлебарка" из къщи /в този момент все още и тримата живеехме заедно/, но това не беше смешно, или някакво сравнение, а просто - досада.... Е, в този момент бях готова образно казано да го убия и до ден днешен не съм го забравила и за себе си не съм му простила думите. Не че след това имаше промяна към лошо в техните отношения, даже много добре се разбират. Но, аз съм майка и моята реакция също не беше от най-тихата. Така че, аз поне не прибързвам със заключенията си за Воче.

# 1 143
Oх, а аз много обичам някой да ми обяснява как важните неща за него са войните, гладът в Сомалия и глобалното затопляне.  Whistling 
Важни са, да и? Какво правиш ТИ по въпроса? Печелиш дивиденти в ТВ шоу?  Whistling
+1
Та и аз това се чудих! И се замислих,че сигурно съм пропуснала епизода в който Гигова казва,че няма да яде ,защото за нея това не е важнол

# 1 144
При уточнен списък на кандидати за ВИП Брадър сценаристите/ продуцентите са определили кой каква роля ще заема- чистач, готвач, истерик, лидер.... и през целия сезон се следваше този сценарий.
Дори  някой да се е показал и действал в различна светлина от тази на определената му роля в сериала, то това не е било излъчвано, ще се развали предначертаната линия.

В ролята на лидер Тити-  аз го видях в нея само един път, когато държа речта. Но тази реч дойде веднага след негово излизане, имал е информация от вън. Евгени Минчев каза в предаване на Гала, че нееднократно е подтиквал Тити да говори на съквартирантите, К. Тодорова сподели, че тя е започнала тази реч, наклонила е разговора в тази посока, а Тити е довършил започнатото.
Не оспорвам лидерските умения на Тити като капитан на отбора си, но в къщата аз не видях кой знае какво лидерство, по- скоро това лидерство го изтъкваха от Дом съвета.

В ролята на лошата- Албена. Нямах мнение за нея, не съм гледала " Сигнално жълто", но пък бях чувала доста коментари за това предаване.
Това , което видях от участието и във ВБ- жена, която при номинации не се притеснява да бъде директна, откровена и точно аргументирана, за разлика от другите, които номинираха или най- удобния, който после няма да им се сърди или пък изтъкваха " сладникави" аргументи, както Иво Аръков. Единствено тя имаше смелостта, не интересуваща се от паричките на Гиговия татко, да я коментира и то доста точно.
Не смятам, че Албена е лош човек. Седна и говори с Наско, изтъкна му слабите страни, даде му стимул за размисъл. Линдарева сподели ,че Албена е била най- силната и подкрепа в тежък момент, не и липсвала емоционалност, дала и е силна прегръдка при нужда, казала и е окуражителни думи на ухо. Сподели, че Людмила и Албена са водили и много разговори, различни от тези които излъчват, например за изобразително изкуство. Но и това не е показвано, ще се тръгне в друга посока , различна от предвидената и роля.
Това , че не  чисти, готви го видяхме, не го намирам за лошо, имаше доста, които с желание поемаха тази роля, а и Албена каза, че има чистачка навън. Това не я прави мръсен човек.

Ели Гигова- изказа се не лошо, но.... Когато искаш световен мир, първо трябва да покажеш, че имаш умения да се бориш за мир и разбирателство сред околните, за да постигаш и световен мир. Не може да стоиш, гледаш, слушаш спокойно обиди, прилагане на грубост и после да казваш, че те интересува световен мир.
Пред очите и имаше насилие, тя не реагира по никакъв начин, но апелира за световен мир. Вълнувала се за това, дали има правителство, ами ако това толкова я вълнува, защо стои в къщата, защо е подписала договор да е на топличко и спокойно, а не е сред народа, сред тези, които протестираха на улицата по различни проблеми.
За мен е егоист, ограничен човек- щяла да вземе позиция, само ако конфликтът, касаел нея. Егоистично, недорасло , ограничено поведения, жалко за образованието в Париж, на тати парите са отишли на вятъра.
Ама като никой не смее да каже нищо лошо за нея, да не настъпе татито, само Евгени си позволи да я нарече дограма и винаги след това добавя по нещо завоалирано, че да омекоти израза си.

Моите фаворити бяха Тити, Влади и Йорданка. Тити отпадна, сега са Влади, Уош, Йорданка. Като Й. Христова по- скоро ми е симпатична заради певческата си кариера, жизнения дух, не толкова заради поведението си в къщата.

# 1 145
За първи път се разочаровах от Йорданка ..  Sad

Когато казваш или мислиш нещо, трябва да имаш доблестта да стоиш зад думите си,
нейната анонимност не я разбирам. От скандал ли се страхува?

Естествено, че се страхува да не бъде замесена в скандал. Това, че ВБ иска да те "изплющи" не означава, че трябва сам да му даваш такава възможност. Браво на Йорданка! Възползва се от възможността да не се омаскари под давление на ВБ.   bouquet
То омаскаряването...човек каквото сам си направи Naughty

# 1 146
  • Ямбол
Аз мисля, че не видяхме всички да си прочетат текстовете за себе си. Съответно може да е имало и други да са си премълчали. Обаче снощи показаха само Христова.

# 1 147
Зависи и каква е била последователността на четене. Ако първият случай е бил с Воче, то и след това някой може да не си е признал. Възможно е и преди, но това излъчиха.
Воче каза, че се е усъмнила в Данчето, заради голямата ѝ усмивка.

# 1 148
Ами да и е честито тогава...... Извиси се........  Joy

Уважаеми колежки и колеги по форум,
Четейки ви оставам с впечатление, че въобще не ви е ясна концепцията на играта ББ/ВБ. Целта е да разрешиш колкото се може по-малко ББ/ВБ да те плющи и по този начин да се омаскаряваш колкото се може по-малко. Също така е важно да се държиш така, че да не се омаскаряваш пред другите участници, щото да не те номинират за изгонване. Това е, толкова е просто. Всичко е разрешено, стига да излезеш сух от водата - особено, ако накрая чака награда. ВБ дава Награда за Чест и Почит. Тя също е важна за звездите, които участват.
Уважаема колежке по форум бих искала да ти прочета коментара за една хипотетична ситуация-Албена Вулева на мястото на Данчето Whistling

# 1 149
Ами то нищо не се получи от уж Ваня срещу Пламен. То не беше"Пламски" това, онова, те са си дружки вече, а ние тоест аз, как се нервирах миналата година  ooooh! Не, че не знам, че нищо не е такова каквото изглежда ама това ми дойде в повече.
 А за гейските съдебни дела съм без коментар. Много важно кой с кой си ляга. Евгени, Атанас или Мариан.

Е тя си го каза, че вътре влизали едни актьори, които не се борели за награда, защото такава нямало, но забрави да спомене за тлъстите хонорари, които вземат за изиграните роли  Mr. Green ooooh! Outta Joint

# 1 150
При уточнен списък на кандидати за ВИП Брадър сценаристите/ продуцентите са определили кой каква роля ще заема- чистач, готвач, истерик, лидер.... и през целия сезон се следваше този сценарий.

Не мисля, че има чак толкова тънки предварителни сметки. Доколкото знам трудно се намират хора, които да участват, а реални звезди никога не участват в такива неща. По-скоро тези черти се показват още в началото и се държи една линия. Така се оформят някакви архетипи, които следва да се борят един с друг и да 'играят играта', обаче нивото е много ниско ( интелектуално говоря) и те не са в състояние да сътворят нищо смислено, дори когато се вкарва една Людмила да подкрепи Албена в задачата на 'Провокатор", след като излезе Евгени ( единственият с интелект за по-смислена игра),  която е там да провокира точно това у тях - катализирането на архетипните им поведения и провокирането да 'излезе' нещо, което тя дори често споменава. Просто нивото е ниско, иначе имат страшни шансове да плетат интелигентни интриги.

Камелия, ако си спомняте на крака ходи да се извини на Евгени и да го увери в нелоши чувства. Тя знае кой е силния и подвива гръб, но когато чувства някого по-слаб в случая Влади го мачка докато може. Не случайно нейната истеричност, деспотичност и неотстъпчивост разцъфтя , когато силния играч Евгени излезе.

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 09:48 от 10 c`s

# 1 151
Спомням си какви закани избълва срещу Евгени в началото. Истината е, че е една фурнаджийска лопата  Peace

# 1 152
  • Ямбол
...
Камелия, ако си спомняте на крака ходи да се извини на Евгени и да го увери в нелоши чувства. Тя знае кой е силния и подвива гръб, но когато чувства някого по-слаб в случая Влади го мачка докато може. Не случайно нейната истеричност, деспотичност и неотстъпчивост разцъфтя , когато силния играч Евгени излезе.
Колко си права.

# 1 153
  • Стара Загора
Можем да си дадем мнението кой-кой е в тази анкета!

http://vipbrother.novatv.bg/anketa

# 1 154
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Можем да си дадем мнението кой-кой е в тази анкета!

http://vipbrother.novatv.bg/anketa
въпрос: "Кой е най-глупав?" и "Кой е най-прост?"  newsm78 ooooh!
аз на някой не отговорих, не мога да преценя

Общи условия

Активация на акаунт