Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 434
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Аз не го беля.

# 256
  • София
Не се бели. Има сортове с по-креха ципа и други с по-дебела, но и в двата случая се яде с нея.

# 257
Зелено тропическо смути (спанак, манго, банан, кокосова вода и лимонов сок):

Киноа с бейби брюкселски зелки, чери домати и чесън:

# 258
Фея, четох в нета, но не разбрах много. До 1 час след тренировка, каква храна е подходяща да се яде, въглехидратна ???

# 259
Зависи от тренировката. Мен са ме учили до 20 мин, а не до час.

След силова трябва да е по-високо съдържанието на белтъчини, след кардио - на бавни въглехидрати (= с целулоза) и вода. И в двата случая трябва да се приемат белтъчнини, въглехидрати, вода, микро- и макроелементи.

# 260
Аз обичам да ям преди тренировка  Mr. Green , не съм делила на протеини и въглехидрати. Предполагам не е просто да се обясни в 3 реда и ще спра да досаждам с въпроси. Мерси з аотговора, ще се опитам да си коригирам храненето.   bouquet

# 261
Този нахут, който съм взела, явно е с доста дебела люспа. Вчера половин ден си играх да беля. А ако го смачкате за хумус, например, тези люспи не стърчат ли от всякъде? Как правите хумуса?

# 262
  • София
По рецептата на Дао.  Mr. Green Дао, дай рецептата, моля!   bouquet

# 263
  • София
Давам, само се притеснявам да не стане досадно, че май за трети път я копирам, иначе я има в 11-тата ни тема (проверих с гуглето):

400 грама сварен нахут (или консерва)
2 с.л. от водата в консервата или просто вода
4 пълни супени лъжици сусамов тахан (използвах пълнозърнест, той е по-тъмен и по-гъст)
12-14 пълни супени лъжици зехтин
3 средни скилидки чесън
3/4  чаена лъжичка смлян кимион (сложих малко повече)
сокът на половин лимон (сложих малко повече)
сол на вкус
2 щипки черен пипер

Ръгаш всичко това в робота и мелиш докато стане с фина консистенция на пастет.

# 264
  • София
  bouquet Ще я сложа в първи пост другата тема. Получава се страхотен хумус, даже днес довърших буркана.  Mr. Green

# 265
Присъединявам се към вас.От долу горе месец и половина не съм кусвала никакво месце.Никога не си бях мислила да ставам веге,но в един момент организма ми сам се отказа от месото и започнах да го отбягвам  и да си кажа честно чувствам се страхотно.Приготвям си кълнове и ги добавям към салати,или си ги хапвам просто така.ММ се бъзика с мене,че и аз ще покълна.Единственото от което не съм се отказала е млякото Wink,та питанката ми е с какво е възможно да се замени?И друго за което искам да ви питам е проблема с килограмите?Аз съм си доста слаба така или иначе,не искам да губя нито грам.За сега не съм забелязала да отслабвам но?????Как ще се отрази липсата не месо върху килограмите?Има ли вероятност да смъкна?

# 266
S_wett_y, не от липсата на месо би отслабнала, а от намаляване на калориите, които приемаш. Ако знаеш малко за веганството и как да набавяш необходимите ти вещества, отдели време да намериш и усвоиш подходящата информация. Много вегета страдат от недостиг на хранителни вещества, понеже не ядат балансирано.

Мляко можеш да правиш от ядки. Аз харесвам кашу и лешник.

# 267
Ние сега по време на постите пием кокосово мляко. Е, няма да си кривя душата, не е същото, но става. Simple Smile

# 268
  • София
Да, друго е. По-хубаво. Mr. Green

# 269
Да, друго е. По-хубаво. Mr. Green
Mr. Green Може би още не сме свикнали с вкуса. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт