Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 475
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
ДъждецHug Лека-полека. И зелении ще влючиш, и ще видиш, че всъщност става много вкусно.

# 481
  • Калифорния, САЩ
  Благодаря, момичета, за отговорите. Синът ми пиеше айрян по-рано и хапваше по малко чисто кисело мляко. Но напоследък не иска и се чудя как да го "скрия" и да му го пробутам с другата храна. Сирене нашенско /фета/ не иска, хапва чедър и тукашните сирена. Купувам изключително органик продукти за него. Напоследък харесва едни подсладени плодови млекца с пробиотик /яде по една кофичка от 113 гр. дневно/, но не искам да свиква с тях, защото съдържат захар. Бадемовото мляко е купешко, органик, без подсладител или захар. И да, преди е ял бадеми и други ядки, но има много страшна и силна алергия от орехи и Pecans /вид орехово дърво/, само при докосване и става страшно /контакт, не консумация/. Търся добри източници на калций основно, затова предложих бадемовото мляко. Днес не дадох, утре също ще прескоча, да видим как ще е след това. Благодаря отново.

# 482
Ир, давай му тахан с медец, сусамки, хумус. Сусамът съдържа много калций.

# 483
  • Калифорния, САЩ
   И меда не харесва, Фея, чай не пие, попари прецених, `е не трябва да давам /хляб, вода или чай, сирене и ЗАХАР/. Хумус хапва, но много рядко. Сусам още не съм предлагала самостоятелно. Иначе готвя вкъщи, яде домашна храна, шест от седем дни в седмица има бобова храна /различни видове боб и лещи, грах, зелен фасул, нахут/, кейл и спанак, киноа, амарант или просо, авокадо много обича, абе храня го добре  Wink. Едното хранене през деня е задължително постно, а понякога и двете. Редувам пиле, сьомга или др. месо, много пресни зеленчуци и плодове. Шоколад е ял три-четири пъти, сладко почти не давам, пици - почти не  знае какво е това. Много държа на качеството  на неговата храна. Това е. Благодаря!  Hug

# 484
   И меда не харесва, Фея, чай не пие, попари прецених, `е не трябва да давам /хляб, вода или чай, сирене и ЗАХАР/. Хумус хапва, но много рядко. Сусам още не съм предлагала самостоятелно. Иначе готвя вкъщи, яде домашна храна, шест от седем дни в седмица има бобова храна /различни видове боб и лещи, грах, зелен фасул, нахут/, кейл и спанак, киноа, амарант или просо, авокадо много обича, абе храня го добре  Wink. Едното хранене през деня е задължително постно, а понякога и двете. Редувам пиле, сьомга или др. месо, много пресни зеленчуци и плодове. Шоколад е ял три-четири пъти, сладко почти не давам, пици - почти не  знае какво е това. Много държа на качеството  на неговата храна. Това е. Благодаря!  Hug

Сина ти може да има непоносимост към лактоза, за това да не иска. Сусамов тахан в сурови бонбони можеш да скриеш, по-нагоре съм дала и пример, че е чудесен източник на калций и не само.  Peace

# 485
Някоя от вас прави ли си ядково кисело мляко? Аз намерих много лесна рецепта и смятам да я пробвам. Ако имате някоя друга с доказан добър резултат, моля споделете.

# 486
С пробиотик съм подквасвала мляко, не ядково, има остатъчен вкус от овкусителите на пробиотика.

# 487
ir74 , след като прескочиш няколко дни, пробвай с домашно бадемово мляко тогава. Или смени купешката марка.
Имам опит с овесено мляко- купешко, което се оказа, че предизвиква странни червени петна по кожата на сина ми. Чудех се каква е причината, но след като спрях да давам точно това мляко, те веднага изчезнаха и никога повече не се появиха.
Със сусам става много вкусно мляко, но пак имай едно наум за алергична реакция, след като имате терен за алергии.
Моето дете също правеше реакция към орехи, но това , слава Богу, отмина.

# 488
  • Калифорния, САЩ
Сина ти може да има непоносимост към лактоза, за това да не иска.   Peace

Не мисля, никога не е показвал симптоми на непоносимост. Просто явно не харесва вкуса на пр. мляко, и ММ е така. Яде кашкавали, кисело мляко давам с бъркани яйца и така "скрито" го яде.

Тейк а смайл, писах ти на лични.

Благодаря още веднъж за отговорите на всички ви!

# 489
Някой правил ли е домашна майонеза с ядково мляко ?Вчера правих с прясно и доста добре се получи, интересно ми е с ядково как става. Ако пробвам, няма да е с купешко вероятно.  Peace

# 490
Аделинда, не съм още.

Смути от бок чой, краставица, ленено семе, грейпфрут, соев протеин, сушени смокини.

# 491
Я кажете какви са тенденциите по българските медии във връзка с детокс, еко, виган и тн?
Тотален хит, дотолкова, че като чуеш уж нормални хора да ти обясняват с умонепобираем ентусиазъм как трябва да внимаваш какво вкарваш в тялото си, и ти идва да им вкараш ляво кроше във вегано-еко-физономията. И всички са доктори, и всички са химици, и всички експерти в еко-фермерството и психологията на щастливите пилета и кокошки ... бляк бре Tired

Което ми напомня да ви пусна една тематична реклама Laughing

от тук има и още подобни мъдри коментари.
На всичкото отгоре съм  химик  Whistling

мисля си , че съм нормален човек, но явно  бих била тотално негодна за подобна компания/разговорка. Confused

Каква е тази склонност да се нахвърляш и подиграваш на нещо, само защото ти е чуждо и/или не е твоя избор?
И защо пък с такава агресия ?
Че има вегано-еко- естествено-природно- натурално- свободно-духовно-надъхано/издухани , има.
Но не е само тази  страната на медала.

Те са независимо от сферата, достатъчно е да се зацикли.

# 492
Смайл, остави ги да се пенят и да "оригиналничат", щом им е приятно. Опитват се да си самодокажат собствената си правота. Всички сме склонни да правим това. Някои просто преминават границите на приличието и толерантността.

Игнорирай подобни хора доколкото ти е възможно. Няма полза от това да се тровиш за грешки, които не можеш да поправиш, защото други хора ги допускат.

Направих си ядково мляко и заредих семена и бобови за кълнове.

# 493
  • София
Искам Анет пак да пише за нетоксичната среда Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 00:24 от ЗаСлон

# 494

Каква е тази склонност да се нахвърляш и подиграваш на нещо, само защото ти е чуждо и/или не е твоя избор?
И защо пък с такава агресия ?
Че има вегано-еко- естествено-природно- натурално- свободно-духовно-надъхано/издухани , има.
Но не е само тази  страната на медала.

Защитна реакция. Самото съществуване на другомислещ ,  поставя под въпрос правилността на така добре познатото и уютно. Но докато някой , който е в мир с разбиранията си ,  ще махне с ръка и ще каже "да правят каквото си искат" , у друг се пораждат вътрешни съмнения. И агресията и подигравките са грозният начин да се подтиснат тези съмнения , и да се възстанови разклатеното равновесие.  Колкото е по-агресивен някой към другомислещия , толкова по-силно се опитва да убеди сам себе си.

Последно ме подхвана един собственик на магазин за обувки от естествена кожа. Влязох с приятелка, заради нея. Само като ме видя , че нося изкуствена кожа , започна да ми говори подигравателно и аз ли съм от "онея екологичните" ,  пропаганда , секти , култове , преструвки ,  ненормалници, хранителната верига , сено и треволяци , хищничество и прочее. Забележете без да съм казала и дума , просто влязох в магазина му с изкуствени обувки . И вече имаше нужда да доказва пред мен правотата си , чрез демонстриране на неуважение.
Уча се да вдишвам дълбоко , да подхождам със снизходителност и да не допускам да ме достигне негативната енергия на тези хора .

Общи условия

Активация на акаунт