Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 400
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
shinebox, добре дошла и от мен (въпреки че и аз съм заек тук  Grinning)!
И аз не съм веган, регистрирала съм успешни опити за пости, ама дотам...
Много ми хареса "чая" ти, правим същото у дома, но ММ си му вика съвсем чистосърдечно чай. Simple Smile Много обичам след като съм пила от този чай да си оставя една глътка и да си долея там кафето. Като цяло си обичам кафе с разни аромати - джинджифил, кардамон, канела... мммм Simple Smile

# 676
  • на острова на мечтите
Смайл, ама аз не знам зашо бях убедена, че ще ми харесат и си закупих 4 буркана Sick Ми сега хич не ми се ще да ги хвърлям! И най-гадното е, че като ги отворя ми дъхат на мишина Sick Уф! И аз с моя чувстивтелен нос Crossing Arms
В събота реших да си правя оризово мляко. Ама не намерих дозата и направих "по спомени"  chef Стана нещо гъсто newsm78 И добавих брашно(според мен е нишасте) от папая, кардамон, малко зелени подправки и стана нещо като сирене Mr. Green Е, не е лошо! Имам и рецепта за моцарелла от ориз, ама не се прави точно така де! Embarassed
Чакам идеи за кълновете Praynig
Комедия с неочакван финал Joy
да бе,забавлявай се за моя сметка Flutter Всъщност моите кулинарни опити ме забавляват и мен самата Naughty
Благодаря з китайките рулца Tired З вчера ги добавих към едни картофено-нахутени кюфтенца,а после видях на бурканчето, че пише да се обработят в куок.
Чао и добре дошла на новата не много веган  bouquet

# 677
Аз оригинално се регистрирах, защото сега търся да си купя апартамент и има много инфо. Обаче ми прави впечатление, че по темата с имотите, кой квартал е по-хубав, кой вид строителство е по-надеждно, много се карат и спорят...

Тук е по-спокойно и цари мир и любов Simple Smile

За елдата на салата, аз я обичам с печени тиквички и патладжани. Но точна рецепта на мога да дам, защото всичко ми е на око винаги. Без сол и мазнина, със зелени подправки, каквито имам: магданоз, босилек, кервиз, може и друго на вкус предполагам.

Ето го и обядът ми, приготвя се за 1 мин в офиса: хлебче намазано с авокадо и чери домати
https://www.dropbox.com/s/a4fhiq0sbhyh9l1/20150211_123032.jpg?dl=0

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 12:41 от shinebox

# 678
Аз оригинално се регистрирах, защото сега търся да си купя апартамент и има много инфо. Обаче ми прави впечатление, че по темата с имотите, кой квартал е по-хубав, кой вид строителство е по-надеждно, много се карат и спорят...

Тук е по-спокойно и цари мир и любов Simple Smile

За елдата на салата, аз я обичам с печени тиквички и патладжани. Но точна рецепта на мога да дам, защото всичко ми е на око винаги. Без сол и мазнина, със зелени подправки, каквито имам: магданоз, босилек, кервиз, може и друго на вкус предполагам.

Ето го и обядът ми, приготвя се за 1 мин в офиса: хлебче намазано с авокадо и чери домати
https://www.dropbox.com/s/a4fhiq0sbhyh9l1/20150211_123032.jpg?dl=0

Дай линкче към темата за имотите...да хвърля едно око....мноого вкусно изглеждат хлебчетата

# 679
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686749.0

ако гледаш по-задните страници, имаше припирня за Люлин, дали е хубаво. После дали е оправдана гъзария да си в Лозенец. Не помня дали в тази тема спориха и за Младост, хубаво ли е за живеене и т.н.

# 680
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686749.0

ако гледаш по-задните страници, имаше припирня за Люлин, дали е хубаво. После дали е оправдана гъзария да си в Лозенец. Не помня дали в тази тема спориха и за Младост, хубаво ли е за живеене и т.н.

Мерси.
Скрит текст:
Аз съм в Младост и ми е ок...ама все пак да проверим и други места...

# 681
  • София
В ресторант Кринг на 19ти февруари ще има веган азиатска вечеря с куверт 15 лв,
http://kring.bg/

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 18:42 от ЗаСлон

# 682
Рецептата за табуле, но вместо булгур или марокански кус-кус, елда. Може и киноа.
Или много и ситно нарязан магданоз, мента, домати на кубчета, глава червен лук пак на кубчета (може и пресен зелен лук), зехтин, лимонов сос, сол.
Разбира се, търпи вариации - чесън, черен пипер, марули, зеленолистни, авокадо, някоя и друга ядка (орехи)...

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 22:05 от Вери

# 683
Ооо, чудесна идея за салата табули с елда, Вери. Супер яко, ще се пробва!

Мерси на всички за топлото посрещане  smile3525

Днес за вечеря милите хора в мола от сръбската скара ми направиха огромна салата от зеле, зелена, домати (които бяха дървени обаче) краставици, моркови, лютеница и хлебче. Иначе там правят много хубав постен боб, днес нямаха и им беше съвестно да не ме нахранят, та ми сглобиха салатата. Междувременно ме разпитваха, защо не искам месо. Аз им обясних спокойно. Казаха, че не са срещали много хора като мен, пък аз им казах, да обърнат внимание на факта, че бобът им вече е свършил, а плескавиците си чакаха...

# 684
страхотни сандвичи с авокадо и доматки! Обожавам! И аз хапвам по същия начин, понякога добавям и лук; маслинка;магданоз...
мммм.....Кисели краставички много обичам.
относно имотите- не съм чела в съответните теми, но бях попаднала веднъж на дискусия за отглеждането на деца в подходящ квартал. Останах с особено усещане за изкуствено снобеене и несъстоятелни  категоризации. Израстанала съм в центъра на София, долната част на Лозенец. Измъчих се на шум, мръсотия и изгорели газове от десетките автобуси и коли, които минаваха под прозорците ми.
Сестра ми се премести в Люлин и се прероди. Прекрасно място!  Добра инфраструктура, просторно, чист въздух. Има всичко необходимо, лесно достъпно в непосредствена близост.  Не ще и да чуе за семейния апартамент, камо ли да се върне там. С метрото е за 10 минути в 'елитния' център Mr. Green

# 685
 Останала си с правилно впечатление, в съответната тема има много горещи защитници на централните квартали. Аз не искам в центъра. Насочила съм се към други квартали, заради лични предпочитания, обстоятелства и т.н. За мен едно е ясно, няма идеални и ужасни квартали, има подходящи квартали за даден човек, в даден момент от живота му. Та затова им се чудя, какво се палят  newsm78

Иначе темата е много полезна, отговарят бързо, примерно в кой квартал има повече цигани, глутници кучета, момичетата са наясно, къде как е с канализация, ел. захранване и т.н. В много отношение са безценни.

Ето една тема за дискусия. Ние като растителноядни предимно, от кой пазар/магазин си набавяте суровите стоки. Аз живея близо до женския, но работя близо до пазара в Младост 1. За мен този в Младост е по-уютен и 80% от там пазарувам. Сега зимата е тегаво, много неща са замръзнали, та и от Била купувам понякога. Споделете и вие Simple Smile

# 686
Нямам  100 % установена практика. Пазарувам, подбирайки:
пазарчета на производителите- (много ги харесвам), от био- магазините, от био- щандовете на веригите супери, от турските магазини- лятото за дини, зимата за зелеви листа за сарми,  от най- обикновените щандове на Реве и Кауфланд....
докато живеех в София (отдавна), пазарувах от Римската стена и от пазарчето на Св. Седмочисленци, защото ми бяха най- близко. Сега сякаш на Римската сетна почти няма плодове и зеленчуци.Имаше и няколко плод-зеленчука- гаражчета по Любен Каравелов.
Иначе, харесвах примерно, пазара на Ив. Вазов, но не ми беше удобно да ходя чак до там....

# 687
Скрит текст:
Момичета, не мисля, че трябва кварталите да са поредния повод за разделение на хората. Ние сме в центъра и за мен това е прекрасно, но пък не мисля, че хората извън центъра "не струват". То сигурно на този принцип жителите на Западна Европа мислят българите за отрепки. Навсякъде има всякакви хора.  Peace
take a smile, къде точно живееш, ако не е тайна? Ние сме точно на "Любен Каравелов", та когато си в София, можем да си правим разходки, ако си близо, както ми се стори от това, което пишеш. Simple Smile
Ние пазаруваме плодовете и зеленчуците от едно от местата на "Любен Каравелов" и понякога от веригите - има моменти, в които човек може да намери свежи продукти, особено в Кауфланд.
Иначе сме решили да посещаваме пазарчето на Римската стена в събота, имало повече избор тогава.
Също има много хубави магазинчета по "Иван Асен II" и пресечките ѝ, супермаркети като от едно време, в един от тях дори намерихме домашна туршия веднъж. А там точно има и един магазин "Бахарат" за арабски подправки, където изборът е мноооого голям. Simple Smile

# 688
До нас няма пазар. Най-близо е този до Младост. Лятото пазаруваме по-често от там, защото нещата са по-хубави. Един път пазарувах от Женския и повече няма да повторя. Прибрах  се и като погледнах в торбите, половината неща бяха за хвърляне. Това най-много ме дразни по тези пазари, че се опитват да ти наврат най-гадната си стока и после се чудят защо хората пазаруват от магазините, а не от тях. Аз обичам да си избера каквото ми трябва. Поне като купя нещо развалено, ще се сърдя на себе си, че не съм догледала. Та, най-много пазаруваме от магазинчетата около нас зимата и от супермаркета. Миналата година поръчвах много и от Млякото до дома. Имаха и зеленчуци.

# 689
На пазара в Младост има и разни търговци, които въртят номера, но нали съм редовна на пазара и си знам, на коя сергия точно да отида. Има една баба с домати от оранжерия "Росела", има една жена с малини и боровинки лятото, ябълките също ги купувам от една друга жена, тя е прекупвач, но е точна. Тикви също от друго място. Зимата повече от магазини, заради замръзналите стоки на пазара.
Иначе на женския не ми допада и самата среда и стоките. Все искат да ми продадат нелегално цигари и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт