Ин витро център Стефанов

• 136 515
  • 717
  •   1
Отговори
# 180
Скоро бях на преглед. От клиниката казаха, че през м.Март очакват да се финализират договорите с Фонда и със Здравната каса.

# 181
Днес бях на преглед и потвърждавам информацията за подписване на договорите през март. Иначе доктора  ни хареса, а като излязохме от кабинета бяха дошли на гости две близначета, явно "сътворени" от него.  bouquet

# 182
Здравейте! Следя темата с интерес. Предстои ми инвитро и определено след срещата с доктора мога да кажа, че ме спечели като специалист. Единственото, което ме притеснява е, че не знам нищо за екипа, който е събрал в клиниката в Стара Загора. Имам му пълно доверие за стимулацията, пункцията и трансфера. Колебая се какво е положението за частта, в която той не участва. Моля, ако има момичета, които ходят при него на процедура да споделят мнението си. Впечатления от екипа? Колко фоликула направихте? От тях колко яйцеклетки и колко ембриончета се получиха?

# 183
Здравейте! Следя темата с интерес. Предстои ми инвитро и определено след срещата с доктора мога да кажа, че ме спечели като специалист. Единственото, което ме притеснява е, че не знам нищо за екипа, който е събрал в клиниката в Стара Загора. Имам му пълно доверие за стимулацията, пункцията и трансфера. Колебая се какво е положението за частта, в която той не участва. Моля, ако има момичета, които ходят при него на процедура да споделят мнението си. Впечатления от екипа? Колко фоликула направихте? От тях колко яйцеклетки и колко ембриончета се получиха?
Споделям мнението ти..единственото което ме притеснява и мен е екипа или по скоро ембриолозите.Ти кога стартираш?По фонда ли си?До колкото се писа има момичета които са стартирали в темата се писа но явно те не пишат тука SadИмам един опит при него в Плевен предстои ми втори на него като специалист имам пълно доверие...но екипа тука ме тревожи няма никаква информация за ембриолозите и техния опит.

# 184
Здравейте момичета, пожелавам от сърце успех на всички тук!
И аз съм пациентка на д-р Стефанов. Препоръча ми го предишния ми лекар. Доверих се и не съжалявам. Говори мило и спокойно, някак успя да ми вдъхне надежда. Оставих се безуслово в ръцете му. Центърът тръгна трудно, бях там от първите седмици, когато имаше само 1 сестра, все още нямаше дори компютър на рецепцията. С всяка следваща среща обстановката се развиваше. Появи се момиче и на рецепцията, видях и ембриоложката. Всички мили и усмихнати. Естествено леко притеснени, защо тепърва започваха, станахме свидетели на разни организционни проблеми, но в края на ноември нещата вече имаха съвсем завършен вид - сякаш всичко вече е наред. И ние като някой от вас имахме проблеми с вземането на кръв, мъжа ми на 2 пъти стоеше със синки по цяла седмица, малко трудно ми откриваха вени... но тези неща не ме притесняваха, приех ги с лека усмивка. Решила съм, че това е нашият лекар и му се доверих.
Засичахме се с различни двойки всеки път. Докато чакахме подразбирах, че и други двойки попълват документи за инвитро - чрез самофинансиране, имаше и други момичета на етап стимулация както и аз. Така и не се осмелих да заговоря някоя от тях. 2 седмици преди моята пункция засякох друго момиче, което тъкмо минаваше през това. Съпругът й чакаше отвън, доктора излезе и му съобщи, че е минало трудно, но все пак са извадили 2 фоликула. Направо ми настръхна козината. До този момент въобще не се бях замисляла, че може по време на процедурите нещо да се усложни или да има проблем... Когато влязох на прегледа си зададох въпросите, доктора ми отговори, успокои ме, че пункцията се прави с упойка и нищо не се усеща и ... се успокоих. Видях и анестезиоложката. Това е лекар от Стара Загора, но не работи в клиниката, а идва само при процедурите.
Наприваха ми вливане на имуновинин 2-3 дни преди пункцията. Това е дълга и отегчителна процедура, но не е болезнена. Просто трябва търпеливо да се изчака да си изтече системата. Имахме проблем със сестрата, че много трудно ми сложи абокат, но пак го приех с усмивка .... и всичко мина.

Съвет, към момичетата които също ще минат на вливане, носете си книжка и нещо за хапване, водичка, нощничка и чехли.

Пункцията: всичко беше добре д-р Стефанов успя да извади доста фоликули 12-13, което звучеше доста обнадеждаващо. Бях с упойка, абсолютно нищо не усетих. 2 часа след процедурата се прибрах.

Съвет към момичетата, на които предстои пункция: без бижута, без парфюм, без лак по ноктите, ношничка, чехли, гребен, огледалце, превръзки.

Чакането беше трудно до следващия ден, когато ми се обади ембриоложката и каза, че вичко е наред и имаме 6-7 палавничета, които ще чакаме да се развият до 3-5 ден и ще направим трансфера.

Трансфер: на петия ден от тези палавници бяха избрали 2 най-хубавичките, обясниха ми преди самата процедура за ввсяко едно ембрионче какво се е случило, някой не са се развили, загинали и т.н. Важни бяха тези 2. Докато си представях 2 малки маймунчета и доктора каза готово! Наистина отне може би 2 до 3 минути. Направиха ми и снимка на двете точици. Полежах още 2 часа, без да ставам от масата. После ме изпратиха и казаха да се пазя, да следвам предписанията на д-ра и да се обадя след теста на 15 ден.

Съвет, към тези на които предстои трансфер - непосредствено преди това изпийте поне 2 литра вода, трябва да сте с пълен мехур, чехли, ношничка.

Чакането след трансфера беше най-трудното нещо, голямо търпение трябва момичета... позитивни мисли, мечти... в крайна сметка си бях бременна Wink

14 ден - кръвен тест - отрицателен. Сълзи, сълзи....
15 ден - кръвен тест - отрицатален! Край.

За съжаление не се получи. Няма по-гадно от това .... толкова се бяхме насторили вече с ММ 2 седмици не спирах да плача, ММ го изживя също много тежко.

Сега повече от месец по-късно все още не сме го преодоляли, дали сме си почивка и събираме сили за следващ опит.

Съжалявам, че ви разочаровам, много време мислих дали да пиша нещо по темата. Но и аз като вас преди да предприемем стъпките по пътя Инвитро четох доста неща и бих била доволна на всяка информация. Бях чела и за неуспехи, знаех, че няма 100 % гаранция, но вярвах че нещата ще се получат... УВИ!..... Боли.....

Съгласна съм с вас, че доктор Стефанов дава всичко от себе си, но му трябва стабилен екип!

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 22:13 от Stefka Kostova_504810

# 185
Стеф, съжалявам! Зная колко боли, но горе главата! Ще се случи!

# 186
Благодаря Кей, извинявам се за дългия пост. Вече ми е малко по-леко да говоря по тази тема, така че съм насреща ако имате някакви въпроси. Peace

П.П.  Twisted Evil хормоните ми още не са се нормарилизирали и от време на време яко ме друсат  #2gunfire, особено с тия непрекъснати реклами на Шуър чек по НоваТВ #Cussing out ... но това е живота... преглъщаме и продължаваме напред!

# 187
Стефи, съжалявам  Hug Труден е пътя, по който сме тръгнали. Но няма назад, има само напред! Стискам палци бързо да стъпиш на крака, да вдигнеш глава и да стигнеш до успешен финал следващия път!
Ако не ти е проблем, разкажи нещо повече за вас. На колко години сте, какъв е проблема при вас, по какъв протокол протече стимулацията. Имате ли други опити в други клиники?
На мен ми предстои преглед на 13 март, и ако всичко е наред ще започваме стимулация. Ще ми е първа процедура.

# 188
Стефи, съжалявам за неуспешния опит! Благодаря, че сподели с нас преживяването си! Поста ти не е дълъг и е много полезен за всички, които тепърва ще поемат по този път. Изтрий сълзите. В такива случаи винаги си повтарям думите на Ванга, че всяко нещо стои в пространството и си чака времето. Чудото ви предстои! Ако е удобно да споделиш проблема при вас какъв е?

# 189
Здравейте и от мен.Може би тук не е мястото,но ще разкажа накратко и ще бъда благодарна някой да помогне.Имам   два спонтанни аборта.И в двата случая забременях от първия път.В единия случай направих спонтанен аборт оше преди да отида на лекар за установяване на бременноста.Казаха ми,че плодния сак се разпада.Втория път беше в 8г.седмица с прекъснала сърдечна дейност.Сега ходя при доктор Бузалов,понеже гинеколога ми не ми обърна особенно внимание.Направихме доста изследвания-генетични,имунологични,за щитовидната жлеза,вируси.Откриха ми хомозигот PAI,не усвояване на фолиева киселина 70%.Имунологичните и вирусите са ОК.Въпросите ми са следните-дали този доктор освен с инвитро се занимава и с рискова бременост,защотоБузалов ми каза,че при следваща бременост ще бъда всеки ден на инжекции фраксипарин.Незнам дали мога да му гласувам такова доверие.Дали не трябва да потърся специалист.Благодаря.

# 190
Aз съм бивша пациентка на д-р Бузалов, защото след лапароскопията, която ми направи и двамата решихме,че той вече няма с какво да ми помогне и трябва да се насоча към репродуктивен специалист и така избрах д-р Стефанов, надявам се избора да е добър! Д-р Бузалов е много добър лекар, но може да поискаш и второ мнение от д-р Стефанов! Няма да навреди!
Стеф, пожелавам ти следващият опит да е успешен!

# 191
Благодаря.Аз съм доволна от него.След няколко прегледа смело каза къде е проблема(вродени тромбофобили) и веднага каза лечението по време на бременост.Но да си призная доста ме е страх да не се потрети.На мен не ми е казвал че не може да помогне,но ми се иска и мнение от специалист по репродуктивни проблеми.Щом има доволни от Стефанов ще се възползвам и аз.

# 192
Стефи, съжалявам много! Горе главата и само напред! Много добре знам какво ти е, но с времето минава-особено като започнеш да подготвяш следващия опит. Моята история е подобна, първият опит беше при д-р Стефанов, но в Плевен. Доста яйцеклетки, прилично количество ембриончета и накрая нищо! Но това не е краят на историята и съм сигурна, че и твоята ще завърши така...втори опит пак при Стефанов, прилично количество ембриончета, върнати 3 бр и на 14 ден положителен тест за бременност с огромно ЧХГ!Резултат от втори опит-чакам близнаци и се моля всеки миг всичко да завърши благополучно/но това е друга тема, скоро всички вие от тази група ще се сблъскате и с това Hug/ Така че-само напред и нещата ще се получат!
Успех, момичета! Hug

# 193
Благодаря ви за подкрепата момичета  Hug
При нас проблем има и при двамата - аз съм с липсваща овулация, което регулираме с лекарства, а при ММ тежък мъжки фактор.
Доверили сме се на доктора и вярвам, че ще успеем.
Трябва ни още малко време и отново тръгваме по пътя...
Хубав ден и успех на  bouquet всички в начинанието!

# 194
Стефи, искрено и от сърце ви пожелавам успех! И скоро да гушкате мечтата, за която се борите!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт