Отговори
# 240
Сватя, ако човекът обича да пътува, може и някой ваучер за някъде из БГ. Ако пък чете, някоя по-така книжка. Иначе и вариантът на Феичка ми допада, ако обича уиски. Simple Smile
Иначе и аз мисля точно като теб - всеки да си слуша ЛЛ. Докато бях бременна ми дадоха съвет да се доверя на един човек и да си слушам него, че иначе ставало манджа с грозде. Благодарна съм много за тоя съвет и го следвам, засега не се чувствам подведена. Simple Smile

# 241
Кръстева, аз за именния ден на мойто не се сетих, та за Мони съвсем не ми дойде на акъла  Embarassed Ама и той Маноел на дядо си Минчо, както аз съм Анастасия на дядо ми Атанас Joy Да е жив и здрав малкия юнак Heart Eyes Hug

Скрит текст:
Тва е малко като оня виц, дето две баби с количките в градинката си говорят и едната пита другата:
- Вие как го кръстихте?
- Светльо, на дедо му Ламби. А вие как я кръстихте?
- Курнелия.
- Е па на кой Thinking
- Еми сваата е курва, а я съм Нели.
 Joy Joy Joy
А за козето мляко аз знам, че най-се доближава до майчината кърма. Даже на времето като не е имало АМ жените, които не са имали кърма са хранили бебетата си с козе мляко newsm78

Иначе дето вика Теа, не от 3 държави, ми от една държава трима различни педиатри да питаме, три различни мнения ще чуеме Laughing

За сиренето - аз самата съм много капризна на сирене. Онова мекото не го ям. рябва да е добре узряло, да не е трошливо, ама да не е и като тебешир...абе сумахти изисквания имам  Embarassed Та на малката и давам сирене според мойте си критерии. В последно време взимам едно Елена, но го няма по веригите, а го взимам от кварталния магазин. Не е пакетирано, от тенекия е и дори си поръчвам по цяла тенекия от малките, около 5кг дето са

# 242
  • София
Здравейте!
Добре дошли на мама bizi с  бебе Борис и мама Веселото момиче и бебе Ани  welcome!
От както имаме протоколчик виждам, че всички станахме много редовни в отчетите Heart Eyes.  
Снощи пак няколко пъти се буди Алекс, но беше поносимо. Сутрин ми е любимо да ме събужда бъркайки ми в очите, устата и носа или направо да ми играе една глава в носа ooooh! (последното кърмене към 6часа го оставям да спи на спалнята при мен, защото не иска в неговото легло)
На обяд Алекс си изяде цялото пюре с голям кеф, не беше се случвало от дълго време. Вече се изправя на  леглото и върви по него, много е смешен.
Аз също правя пюре поне за два дни, амарант и киноа също. Сладкия картоф го варя с малко вода и добавям малко масло и се приема добре.
Честит Имен Ден на изменниците   bouquet!
За сиренето - аз купувам на Тертер или Лакрима. Не му правя попара, защото сутрин ми отказва всичко освен кърма, но му слагам сирене в зеленчуковото пюре. Понякога докторите не се много запознати според мен (точно поради тази причина не следвам сляпо съветите на педито, а се информирам и от други места и ако съвпаднат го правя, ако не, не я слушам), аз също знам че козето мляко е препоръчително за деца, като най-близо до състава на кърмата, но и аз купувам краве, козето ми мирише неприятно.
Хубав ден!

# 243
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Такаааа ... да вметна, че на 1-ва стр. добавих едни таблички за ръст и тегло на СЗО ... Надявам се да са полезни ...

# 244
Здравейте, банда!!!
помните ли ме, не ме ли помните...няма значение, но аз като си видях последния пост от кога и е и се засрамих...много съм несериозна признавам си и съм много неорганизирана и все не ми стига времето за нищо...ама карай, това е друга тема...
Добре дошли на новите мами и бебенца  welcome
По именно и по темите по-натам, ако нещо се излъжа и аз да се разпиша като хората  Flushed
Иначе да се отчета и аз за пред Мечева, че като гледам как ви е подбрала с тея протоколи, то смееш ли да не и се отчетеш! Моето диване си хапва добре, чакай, че и аз като Кръстева не смея да се хваля да не вземе да се урочаса нещо.Ние сме на кухня и съм много доволна, много е вкусно и разнообразно и всичко си изяждаме с голям кеф, за разлика от готовите пюрета и забелязвам, че започна да качва повече от тях. Иначе попарата не я възприе добре в началото, но вече сме ок и с нея!  feeding
За спането не ми се говори, то как да говориш за нещо, което го няма...Иначе диването си е все така диване, напоследък любимата ни стойка е с главата забита в спалнята а дупето вирнато нагоре с прави крачета, т.е нещо такова  newsm32 преди да се преобърне. Сега е грабнала бейбифона и му пее нещо, но започва да и омръзва, та ще ставам да папкаме нещо, преди да е надала вой

p.s леле щях да забравя да ви почерпя, днес ставаме на 9 месеца
Скрит текст:

айде лека от нас  Hug

# 245
Здравейте мами,на новодошлите-Добре сте дошли  bouquet Hug
И аз много се радвам,че се увеличаваме.Да ви споделя една моя идея,може би повече е мечта-да се съберем на живо някой път,не знам това дали е осъществимо,но ми изглежда супер готино Heart EyesСрещата да е някъде по средата на БГ-В.Търново ми се вижда добре:)За съжаление,мамите извън БГ не знам как ще присъстват,духом само може би. SadВие ,какво ще кажете,дали е възможно или е в сферата на фантазиите newsm78
За сиренето-Лимонка,аз купих Елена последния път.Хм,не знам как го улучих,но още си е в кутийката с водата,смених я 2пъти до сега,от 10дни  е там приблизително,не се е развалило,несе е разпаднало.Вчера ядох от него,наред си е....
Пфууууу....днес ММ ни събуди с малката в 6.45.с хъркане #Cussing out #Cussing out #Cussing outИначе по програма ставаме с него в 7ч,аз да пия кафе и да се къпя,а той да закусва.После чакаме бабата/майка ми/ в 8ч да поеме щафетата,а ние -на работа.Аз съм само вт и четв.,да не прекалявам,и то за 2-3часа само,не искам да пропускам растежа на детето си незабравимите мигове покрай него само за някой лев повече Heart Eyes
Та заплаших ММ,че още веднъж такова събуждане и отива да спи сам в хола на дивана/неразтеглен Mr. Green/за наказание Laughing
На именниците-честито и наздраве Wine Glass Според сезона съм заложила на тъмна бира и тъмно вино/маврудче много обичам/.Рядко пия, де,че не е хубаво Naughty
Скрит текст:
Мамчета,днес направих 2ра серия/последна,надявам се/ на шопинга.4блузи,не че ми трябваха толкова,ма бяха много изгодни и просто ми намигаха "Ела ни купи".Засилих се да купувам на Бубчеството плюшени гащеризони,ама нищо нямаше,беше обран магазина SadНо пък и взех още един поларен чувал за спане и 2 много яки шапки,едната с уши.Ще пратя снимка по-нататък
Още нещо да споделя: хм,така като чета темичката,групата все повече ми напомня на филма "Полет над кукувиче гнездо" newsm78Вие какво ще кажете,не откривате ли прилика Laughing Който не го е гледал,да го направи,заслужава си Mr. Green
Кръстева,вземи му вълнен шал и шапка,бях купила един такъв комплект на баща ми преди време,много доволен беше
Хайде хубава вечер от нас с дребосъка/който спинка сладко сега/,болните да оздравяват Hug Hug Hug

# 246
Evenceto привет отново, аз те помня  Hug надявам се да се отбиваш по-честичко вече Wink
Безобидничке  Heart Eyes стана работата със страниците, първоначално ми ги блокира, но сега ги видях. Имам ги, но по тях ако съдя значи Мони е гигант, не мисля, че може да има по-точна таблица от тази. Благодаря, че я качи за да имат постоянен достъп всички мами Hug
Мони е на най-високата граница за см, но какво да се прави - висота моя ще е  Flutter

# 247
  • Varna
Аз пак съм за вечерната проверка! За купона в петък съм тук, ние с ММ мислехме за събота винце розе да си вземем, ама какво пречи и в петък, и в събота. Розето ще го повторим, че го пихме оная вечер, когато бях яхнала метлата, и нали се сещате, че изобщо не разбрахме нито кво пихме, нито кво ядохме. Иначе с Копчето през декември и аз ще черпя, ама по назад от нея.
Такаааааааа- като за начало- добре дошли на новите мами и бебоци.  Hug Hug Hug Като се сетя, аз колко трудно пристъпих към писането на първия си пост, обаче вече не съжалявам, съжалявам само, че не съм ви намерила докато бях бременна, тогава по едно време доста ме беше хванала депресията и шантавията.
Честито на всички именници- на Вики, на Мони, и на всички роднини!
Сега за сиренето- аз давам Домлян, кисна си го цяла нощ и няма разпадане. И не мисля да го сменям. За козето- мисля по-назад.
Някоя мама питаше за агнешко и свинско- аз агнешко давах- от пюре само агнешко месо на Плазмон, в комбинация с лапад и спанак, и ориз, доста добре се прие. Свинско обаче се въздържам.
За батата- аз давах, с малко месце, нямах отказ.
Безобидна, аз спагетки си давам винаги, когато и за нас правя- със сирене и аз пасирам и готово.
Ох,друго не се сещам- и аз изкухявам!
Ааааааааааааа, и ако може протоколчика най-сетне да се появи, че да ни отметне! Мечеваааааа!
Лека нощ от нас!

# 248
Мечева  Heart Eyes никаква я няма днес Thinking
Да не е отдолу  Whistling Мечева само това ти е оправданието Ш знайш Wink Hug
Тачи  Heart Eyes страхотна идея ми даваш за спагетките, утре ако не, в други ден ще спретна едни спагетки за нас и за лапетията Grinning

# 249
  • София
ехоо къде сте  cheers. Изчезнахте нещо, а не е забивал сайта днес  newsm78
и Мечев цял ден я няма , не е добре това, липсва ми. Дано всичко е наред при нея и Димитко  Praynig

evenceto_ не сме те забравили, но ти нещо ни забравяш. Вземи се в ръце и се сещай по често за нас.  newsm53

НЕли само така,поднови се. Аз отдавна го направих , а онзи ден успях да ида да се пострижа. Не смея с този косопад да се боядисам, но дано и това скоро да свърша.

доде писах сте се появили Simple Smile.  Тъй че няма да пиша много неизвинени.

лека и спокойна нощ от нас  Hug

# 250
Аз съм тукааа, тука съъм. wavey Ма пия вода  Laughing

Мечева, идвай да даваш отчета от прегледа.  Praynig всичко да е наред.
Копче, и на мен много ми хареса поговорката.  hahaha Joy
Феичке, вземи мА и менИ на Балканннн... Laughing Hug
Кръстева, честито и на Мони щом си рекла имен ден! Със здраве да си носи името   ura
Лимонке, радвам се, че не е успял да ви размаже тоя идиот . Ей пълно е с некадърници по пътя!!  Hug Hug
Евенце, честита 9-та месечинка. Отбивай се по-често, че другарката Мечева ще те остави на поправка на края на темата  Laughing Hug
За козето мляко и аз знам, че е най-близко до кърмата. Мен са ме хранили с такова мляко, майка ми не е имала кърма, а и слабо се е намирало АМ по магазините тогава. И май нищо ми няма  Laughing Laughing
Скрит текст:
Бобата ту дриска, ту твърдо. Не знам вече да давам ли прахчета за разстройство или не.  newsm78
Отивам да си доглеждам хикс факторите и си ляяягам Simple Smile Лека нощ, момичета!  mrstraetz  smile3522

Едит: Аз дойдох и вие побегнахте...  newsm09   Laughing

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 23:14 от duceto

# 251
Йо, мафия!   bouquet
Ето я кака беее! Ни бойте са, от мене не мой са отървете така лесно  Naughty Ш'ва преследвам до припадък. Ма не докат вие припаднете, ми докато аз припадна, па аз съм издържлива, ша знайте Grinning
Ta, гледам израпортували сте се, поФално! Ред и дисциплина тря да има! Grinning
A кви остъствия викате?  Thinking На мене?  Whistling Ко? Не!  Joy А да видим ка ша стане, като Дневника йе у мене...  smile3534
Добре дошли на новите (стари) мами. Новите стари викам, щото явно сме тоооолко страшни, че чак сега се престрашавате да списвате с нас  Rolling Eyes Ма не бойте се, бре, мами! Ние тука не колим и не бесим. Само под отчет ви водя  Hug Ма то не боли! Ама грам! Вервайте ми!  Joy Joy Joy
Сватя, честит имения ден на снахичката  Heart Eyes  Hug Малко закъснях, ма не съм забравила.  Hug И да се оправяш бързо, ку не, ела дОма, аз ше те оправя. Найш ква вишновка имам, аууууу, домошарка (на баба ми Пенка, а тя е вещица с 43567 години трудов стаж с отварите smile3521)
Безобидничка тва за таблицата знайш от кога ми се върти в главата да го вметна като идея, ма нА, кухина ми е главата напоследък. Направо са проявих като телепатка и ти предадох мисълта си без твое знание. Пък и без мое Grinning Grinning  Hug
Хубуу, че беше duceto  Hug да ви напомни, че ни съм измрела нейде, ми съм на медицинско мероприятие  Naughty Демек, имам си извинителна бележка. Ша си я представя на мене си по-късно.  bowuu  hahaha
Та, ойдохме, прегледаха ни, и се върнахме. Все така сме си, т.е. няма динамика в състоянието на Димитко, на мама нинЖата. Да ми е жив и здравPraynig Не се смалява разширението на бъбречното легенче, ама туй било хубаво, щото не се и увеличава. Демек, може да го израстем.  Praynig И некви други работи ала-бала ми разправя, ама аз застинах на "много добре, много добре, ще се оправите"  Party И те така те. Та, оцеляхме, излизайки от кабинета, си вдигнах и сърцето от гащите, (щото чак там беше паднало) и са припрахме. Кат пичове  baby_neutral А за таа бактерия, доцентката вика "Свиркай си". Немало инфекция, ми замърсяване най-вероятно. Щом няма симптоми, значи няма инфекция. И вика стига сте пускали урина всяка седмица, само да се шашкате. Ако вдигне Т, тогава. Иначе - шапка на тояга. Ta, мисля, да я послушам.  Whistling
Нямах много време да чета от-до, щот бързах да ви са отчета и аз. Да не ме мислите  Hug Ся шса връщам да чета обстойно.   bouquet Съжалявам, че не мога да ви спомена всички поименно, ма вие сте са оляли днеска от писане. Ся сигур си топите ръчичките в лед, да отпочинат, ма то голямо писане, голямо чудо е паднало. И баш като ме няма, тц тц Grinning Ma нека, пишете, че отчета си върви  Peace А да си призная, съм адски изморена. Ама ад-ски...  Tired
Убичам Ва! И лека ви нощ.  Hug
П.С. KръстеваHeart Eyes ,няма душице, постя тия дни. Сменям маслото, демек...  Rolling Eyes

# 252
Браво на Димитко и гжа Ируканджи, сичко е 6+ newsm10

# 253
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
ДУ, мацки  Hug

Хайде, г-жата се отчете по никое време Simple Smile - браво, че Димитко е пич и всичко му е ОК  Hug, и да ви започвам аз от сутринта с КайВе  Wink

Е, г-жо Ируканджиева ... аз и мисли започнах да чета, бре  Joy

Кръстева, моята кифла и на тегло и на ръст се е родила по таблиците на СЗО на -2 ... Сега на тегло се движи пак там (+200 гр.), а на ръст е вече на Медиум Simple Smile

Тачи, и аз съм декември Simple Smile - на Коледа Simple Smile

Такаааа ... днес мама ще дойде за 2 дни и аз ще поизляза малко ... По задачки ще бягам, ама ще съм без дечковци, та си е бонус  Joy

Почвам с изпращането на най-голямата на у-ще, след 1/2 час будя и другите 2-ма за ДГ и работа ... ще ошетам набързо, манджа имам ... Пей сърце - съм днес  Wink

Лек ден!

# 254
  • София
Добро утро, момичета!
Ние вече станахме, аз към 7 да си изпия кафето и да приготвя закуската, а малката маймунка към 8 без 15 се раздрънка с играчките в леглото, и вече ядохме мляко с бисквити Simple Smile и сега ми се смее от шезлонга.
Ние от няколко дни имаме проблем с лагането да спи, защото вече се изправя в леглото или на коленца или права и не иска да легне дори когато вече и се затварят очите. Ляга само след като изгася лампата (след поне едно изправяне в леглото в тъмното). Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт