Здравейте, имам нужда от вашият съвет!

• 6 980
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Абсолютни глупости са това, че едно дете на почти гонкинки ,което не говори много има психологически проблем.Моляви не се излагайте ,всяко дете е различно и има деца на тази възраст ,които просто са по затворени.
Дъщерями  и тя беше такава ,сега е на 6 и вече много и знае устата а до 3-4г.възраст отговаряше основно с да или не.

Още повече имам сестри близначки ,които почти не са говорили до тръгване на училище и бяха обявени за бавноразвиващи се именно по тази логика.Е не бяха ,даже едната спечели олимпиадата по математика в София преди години. Laughing

# 61
Цитат на: PoliaSp
Абе защо ли имам чувството, че сме пуснати на пързалката пак?

ами и аз получих такова усещане, ама нейсе...

# 62
Откакто пратих Жорко на ясла започна да ака на гърнето и всеки ден научава по една нова дума.
Мисля че всичко е индивидуално. Детето на една приятелка е на 2г и 6 мес и не говореше  и беше на памперси - откакто и тя го пусна на ясла по моя пример /от 1 седмица/ слагат памперс само за спането и вече сяда на гърнето и започна да говори изведнъж много повече от Жори и много правилно. Така че за всяка болка има лек.Просто детето трябва да социализира.

# 63
Цитат на: Liorena
Цитат на: FLORANS
Ето и моя проблем:
Имам дете на 2 години и 9 месеца момченце ,  , все още не може да говори-само няколко думички знае....

всички се хванаха за памперса, а жената има доста по-сериозен проблем, освен ако не е сбъркала годините - 2г. и 9 мес. Confused:  Sign Exclamation  Confused:
Това е доста по-притеснително отколкото памперса.

Искам да попитам с кой психолог си се допитала по този проблем? И какво ти  е обяснил?

Не бих казала че имам по-сериозен проблем , защото за всичко си има обяснение и не съм сбъркала годините!
Малкия претърпя 2 операций на главичката кокато беше на 2 месеца а и сигурно си чувала че при такива интервенций се забавя малко развитието на детето - проходи ми на годинка и шест месеца аз за това не се притеснявам за проговарянето му-като му дойде тогава.....

П.С. Пак да си кажа Благодаря на всички свалих памперса и леко по леко напредваме!

Wink

# 64
  • Sofia
във форума има едно момиче, ника и е logo5ka, мисля, че даже работи като логопет...защо не и пишеш на ЛС, за да ти даде съвет

# 65
ех, Флоранс, трябваше по-рано да се включиш, че виж що страници се изписаха от притеснени майки.... Grinning
Успех в борбата с памперсите!

# 66
  • Sofia
Флоранс ! Есента и зимата не са най-подходящите сезони за свалянето на памперса. Не че не е възможно, може, но наблюдавай да не стои дълго време мокър малкия и да настине.

Желая ти успех !

# 67
Цитат на: Туфи
ех, Флоранс, трябваше по-рано да се включиш, че виж що страници се изписаха от притеснени майки.... Grinning
Успех в борбата с памперсите!

Мерси за пожеланието!:)
В общи линий ги прочетох страниците и не се вързах защото за всичко си имам обяснение.
А и имам висше мед.образование , майка ми  работи в мед.среди леля ми е доцент....
Така че ако имаше нещо за притеснение спрямо говора щях да действам навреме но като му е забавено развитивто няма да го насилвам я когато му дойде.......Simple Smile

Благодаря още 1 път за подкрепата и съветите.....

# 68
Ох, отдъхнах си, надявам се и с останалите да е така! Grinning

# 69
Цитат на: Туфи
Ох, отдъхнах си, надявам се и с останалите да е така! Grinning

А дано.... Grinning

# 70
Цитат на: dodo_dodo
Флоранс ! Есента и зимата не са най-подходящите сезони за свалянето на памперса. Не че не е възможно, може, но наблюдавай да не стои дълго време мокър малкия и да настине.

Желая ти успех !

В България не са ли пуснали още т.нар. "pull-ups"? Това са памперси, но се обуват като гащички. Аз ги ползвах в началото вместо бельо точно с тази цел. Сега ги слагам само когато излизаме някъде (за всеки случай, ако не намерим навреме тоалетна). Според повечето майки те забавят процеса на свикване на гърне, но аз ги намирам за много удобни.
Лаура
 :new-bday:

# 71
  • Букурещ

не е само чувство , а самата истина.
в това вече няма съмнение. Laughing  Laughing  Laughing
работата се изясни много бързо.

доста тъпо всеки случай.

да не дава Господ само.

# 72

доста тъпо всеки случай.

да не дава Господ само.

що реши че някой някого е пуснал някъде?
не съм съгласна

# 73
  • Букурещ
Цитат на: Julie

доста тъпо всеки случай.

да не дава Господ само.

що реши че някой някого е пуснал някъде?
не съм съгласна

когато цифрите говорят и Боговете мълчат!

# 74
Няма да е лошо да помълчиш и ти в такъв случай Laughing

Общи условия

Активация на акаунт