Злояди деца

• 22 640
  • 239
  •   1
Отговори
# 30
Има много начини да се угои детето, ама не е добра идея. Зора на лекарката е да го вмести в таблицата за ръст и килограми, а дали е здрав е твоя отговорност. Глюкозата е захарен разтвор - каква е ползата от нея? При много силна хипотрофия се минава на хранене със сонда, няамте нужда от такова нещо. Изобщо не се шашкай. Детето само показва от какво има нужда. Важното е да не купувате джънк. И моята е злояда от момента, в който я родих, така че знам за какво говоря. Успех!  Hug

# 31
Писала съм и в други теми за злояди деца.
Имам си едно такова вкъщи, вече на 6г. От бебе е така.

Единственото нещо, което ни помогна през годините беше един билков сироп с желязо, който ни препоръча нашата педиатърка - немски е, "Билкова кръв" се казва. Тя ми обясни, че понякога при нисък хемоглобин децата нямат апетит. И при нас очевидно случай е бил такъв, защото след приема апетита рязко се увеличи и порциите започнаха да се изяждат.
Доколкото зная, децата, които се хранят по-малко имат по-малки стойности на хемоглобин.

Обмислям пак да купя от сиропа!  newsm78

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
немски е, "Билкова кръв" се казва.

kräuterblut - взимах го по време на бременността. Peace

моето дете яде доволни порции, проблемът е, че яде общо 5 неща...
не опитва нищо друго. Rolling Eyes

# 33
Вие бяхте ли ящни като деца? Аз карах на филии с масло без сол. Хемоглобина винаги ми е бил като на олимпиец. Та за това не се учудвам и за детето ми.

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вие бяхте ли ящни като деца?

аз не ядях големи количества, но ядях повече неща  Peace

иначе и аз не се шашкам, проблемът е, че детето е гладно и иска да яде, а яде само макарони, хляб с мед, кашкавал, понякога банан...
та чак толкова много различни неща не мога да предложа... newsm78
сега от 5 дена яде на всяко ядене по 2 купички супа буквички Whistling освен буквичките нищо друго не трябва да плува вътре....

# 35
Значи няма да плува.  Whistling Whistling  Hug

# 36
Голямото ми дете (на година и половина) беше много злоядо преди да навърши годинка - от инат, не от друго. Оправях се само като му прожектирам филмчета, докато яде, за да не осъзнава, че му пъхам лъжицата в устата Simple Smile Но да ви кажа - спокойно! Рано или късно дечицата стават кооперативни и храненето става по-лесно. Сега моят юнак яде като змей! Simple Smile

# 37
Несъзнателното ядене с филмчета, реклами и песни и танци на народите не е хубаво, защото като се яде по този начин, не се отделят стомашни сокове.

# 38
Да, така е, съгласна съм. Но това беше най-доброто, което можех да измисля за това време. Все пак трябваше да го накарам да яде, а с бой не става Wink

# 39
Да, така е, съгласна съм. Но това беше най-доброто, което можех да измисля за това време. Все пак трябваше да го накарам да яде, а с бой не става Wink
Става с глад и с празен хладилник, ама не съм чак толкова проклета и упорита. Като знаят, че хладилника е пълен с всичко по всяко време, много ясно, че няма да искат да ядат когато и каквото ние ги караме. Ще се осъзнаят като почнат един ден да се борят с килограмите. Че супата и домашната пържола са по-добри от купешкия хамбургер.

# 40
  • Куциндрел
И моето дете яде 4-5 неща, от зеленчуците яде морков и краставица, а от плодовете ябълка и банан. От скоро пие фреш от цитруси. Но не го смятам за злояд. Яде и пред компютъра, и с нас на масата. Не му определям мястото за ядене, понякога детето само си сяда на масата и даже и без нас яде. Мина период на филии с лютеница, на сандвичи с кечуп, горчица и салам.
От готвеното яде месо с картофи, картофи с месо, пилешка супа и крем супа зеленчуци с много сирене. Яде наденици и кюфтета с картофена салата или филия с лютеница. От млечните яде само сирене. Обича и риба, което е пак месо. Mr. Green
Оставям го да яде каквото иска и менюто му е съобразено с вкуса му. Така или иначе вкусовете на децата се менят, въобще не коментирам дали и колко е ял. Ако искам нещо да изяде, примерно плодове пюре, че се е запекъл, му го давам докато блее по песничките в тубата, но не прекалявам с количеството. Давам му и витамини.

А също и хладилника, рядко има повече от 1 сготвено и винаги е полупразен. Има сирене, кашкавал, салам и нещо за мазане.
Бисквити, сладкиши и т.н. се купуват, но пак няма изобилие от тях. Ако видя, че детето прекалява, те просто свършват и мама забравя да купува поне няколко дни. Sunglasses

Общо взето нямам отношение към яденето на детето, гледам менюто да му е по вкуса, понякога добавям нови неща, но никога не се тюхкам, даже вътрешно, че не иска да яде или яде малко, или иска да яде нещо определено. Имаше период поне от месец, в който ядеше хляб, а от яденето по 4-5 лъжички.
В градината казват, че яде всичко, даже нещата, които вкъщи отказва. Казала съм на учителките да не го насилват, писах даже и декларация, на детето съм казала, че не е длъжно да яде всичко в градината.

Повечето злояди деца са такива само в родителския поглед или са продукт на родителите си.
Има и наистина злояди деца, но те са рядкост.
Злоядо дете не е - не иска да яде готвено или не иска да яде плодове и зеленчуци. Peace

# 41

Повечето злояди деца са такива само в родителския поглед или са продукт на родителите си.
Има и наистина злояди деца, но те са рядкост.
Злоядо дете не е - не иска да яде готвено или не иска да яде плодове и зеленчуци. Peace

+1 съм по трите точки.
Почти съм сигурна, че ако сметнете всички междинни похапвания за деня на децата си - бисквити, солети, плодове, мляко, ще се окаже, че никак не са злояди.  Peace

# 42
Повечето наистина злояди деца ги правят такива родителите им.На една моя позната детето е по-голямо от синът ми с 1г.Отгледа го в центъра покрай сладкарници и пицарии.

Сега все се плаче,че било злоядо,готвено не яло.Е,как ще яде като не е научено да яде.Веднъж бяхме на кафе,детето на 1,6г.и закусваше ход-дог.Тръгна да дава на моето още кърмаче ooooh!

Синът ми яде също по 4-5 лъжици готвено и супа.От готвеното обича запечен ориз с месо и зеле с месо.Не яде сирене,кашкавал,кисело мляко само на таратор,но прясно пие с литри.Вкъщи никой не пие прясно мляко,ама той само това млечно обича.Закуските са ми проблем като е вкъщи - мляко с овесени ядки,мляко със зърнен Нескуик Mr. Green палачинки с мед и макарони на фурна.Обича риба,всякакво печено месо на скара,както и печено пиле.

Филии яде само с лютеница на всяко хранене,чист хляб не яде.Салами,кренвирши,всякакви месни полуфабрикати си иска,но определено не прекалява с тях,избягвам и да купувам.Плодове и зеленчуци яде всеки ден.

И той обича да вечеря пред компютъра.През другото време не,но вечеря иска там.Не ми е никакъв проблем.Не взимам никога присърце ако реши,че не иска да яде нищо.Като е гладен яде,може да е малко като количество,но ще порасне и ще яде повече.

Моята майка ми все вика,че съм била същата като него,но в пубертета съм започнала да ям като за двама.

# 43
Повечето наистина злояди деца ги правят такива родителите им.
Да. И нещата се коренят още в първите месеци на захранването.

# 44
  • Куциндрел
Моята баба успява да направи детето ми злоядо за 2-3 дена. Тогава отказва в нейно присъствие да яде и любимите си неща.

Общи условия

Активация на акаунт