Злояди деца

• 22 637
  • 239
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Вие бяхте ли ящни като деца? Аз карах на филии с масло без сол. Хемоглобина винаги ми е бил като на олимпиец. Та за това не се учудвам и за детето ми.

Вярвам ти за хемоглобина. Защото липсата на апетит се появява не при нисък хемоглобин, а при ниско серумно желязо. Две различни изследвания са (това го казвам във връзка с поста на Утро77).

# 46
Аз откровено съм учудена от методите на хранене , които прилагате , та вие сами създавате проблемите с храненето. Хранене пред компютър , отвличане на вниманието с TV и песнички е безумие. Детето се храни в определени часове с почти никакви междинни хранения , на маса , където са и останалите от семейството и му се предлага само едно ядене за определено време , когато времето изтече ястието се маха от масата и няма достъп до храна. Аз съм била майка на злоядо дете , но откакто спрях да го храня по метода , който описвате децата ми се хранят с апетит ... Не мога да повярвам!

# 47
Аз откровено съм учудена от методите на хранене , които прилагате , та вие сами създавате проблемите с храненето. Хранене пред компютър , отвличане на вниманието с TV и песнички е безумие. Детето се храни в определени часове с почти никакви междинни хранения , на маса , където са и останалите от семейството и му се предлага само едно ядене за определено време , когато времето изтече ястието се маха от масата и няма достъп до храна. Аз съм била майка на злоядо дете , но откакто спрях да го храня по метода , който описвате децата ми се хранят с апетит ... Не мога да повярвам!

Нещо не разбрах newsm78! Учудена от методите, които прилагаме, но сама ти си ги практикувала някога! ooooh! Аман от раздвоени личности. Sick

А, знаеш ли колко ми дреме къде ще яде, важното е, че яде.

# 48
  • Куциндрел
Mr. Green Вече писах, че аз нямам злоядо дете и нямам проблеми с яденето му.  Нямам проблеми и с междинните хранения. Моето също яде с апетит и на маса, и пред компютъра, стига да му е вкусно. Моето дете може да изяде 1 кроасан или половин пакет гризки и непосредствено след това да изяде 1 паница супа.
Днес поиска да вечеря консерва с риба тон, изяде 1 малка консерва, 2 моркова и 2 хапки хляб. След това си взе бисквитка. За мен това си е напълно достатъчно.
 При нас яденето е удоволствие, не задължение. Детето ми, за сега, възприема по същия начин храната.

Писах в тази тема, за да кажа на повечето майки, че децата им не са злояди и няма нужда да настояват те да ядат нещо, само защото трябва.
Реплики от сорта - "да изяде поне половината", "ама то нищо не яде", "малка беше порцията, трябваше да я изяде", "дай му нещо да яде, че не е яло достатъчно", "хайде хапни още малко" и подобни, нека да се избягват.

Имах злоядо дете.... при захранването. Mr. Green Но разбрах къде е проблема и сега детето ми яде. Горе-долу на половин година добавя по нещо ново към менюто си.
Още не мога да повярвам, че яде боб в градината.... явно трябва да сготвя и да видя дали ще го яде.
Мюсли съм взела, че много го обичал... в градината. Joy Joy Joy Но ми се струва, че ще си го ям сама.

# 49
Sunshine mom , знаеш ли колко ми пука че не правиш разлика м/у минало и сегашно време , а след като на теб не ти пука къде яде детето ти , мислиш ли че ме интересува как си го гледаш ... Оправяй се! Simple Smile

# 50
Аз нямам проблем, за да се оправям. Явно ти имаш, щом ти е толкова учудващо нещо, което ти самата си правила. Дали сега или преди време, какво значение има. И не коментирай нещо, за което не ти пука.

# 51
Вие бяхте ли ящни като деца? Аз карах на филии с масло без сол. Хемоглобина винаги ми е бил като на олимпиец. Та за това не се учудвам и за детето ми.

Вярвам ти за хемоглобина. Защото липсата на апетит се появява не при нисък хемоглобин, а при ниско серумно желязо. Две различни изследвания са (това го казвам във връзка с поста на Утро77).

Може и за серумно желязо да е ставало дума. Аз като чуя желязо и го свързвам с хемоглобин. Факт е обаче, че въпросното сиропче даде резултат при нас.  Peace

Много неприятно тия теми винаги се превръщат в бойно поле.
Наистина редно е да се прави разлика какво се има предвид под "злоядо дете" -
1. дете, което яде само определени храни / примерно само филии/,
2. дете, което не яде това и онова
3. дете, което се нахранва с минимално количество храна.

Съгласна съм, че тип 1 и 2 голяма роля за тези навици имат родителите. Особено за тип 2. Имам познати, чиито деца отказват да консумират определена храна /вече са на по 15 години/ и то е защото навремето майките им не са им предлагали от тази храна. Говорим за съвсем обикновени храни, а не нещо екзотично.

Моето дете е тип 3 - уж е гладно, а като седне да се храни, приключва с яденето буквално след 3-4 лъжици. Случва се веднъж на сто години да си изяде цялата порция. Просто е закон чиниите да остават пълни... И странното е, че според мен причината е, че й е скучно на масата. А сядаме да се храним всички заедно и никога не съм прибягвала до онези методи с филмчета и песни. Не мога да си обясня. Така е от малко дете, вече е на 6г.

# 52
Синът ми е тип 2 и 3. Не го имам за злояд. От 2-ри тип стана след като отиде на ясла. От там отказа и млечните, които преди това ядеше без проблем. До 2г.винаги е ял домашно  сготвена храна, а в яслата някакви странни манджи от сорта кюфтета сос, по-скоро разбъркано брашно с червен пипер. Филии там се ядяха всеки ден. Преди това ядеше само запечен сандвич с кашкавал и със сирене и яйце.

Това, че се наяжда с малко не ме притеснява, както и ,че понякога иска да изгледа детско на компютъра и да се нахрани там. След цял ден на градина и децата имат право да разпуснат с нещо и не виждам никакъв проблем в това. При нас няма неща от сорта " Ще ям, ама само ако гледам филмче."  Ако ме изнудваше така, естествено, че няма да стане. Peace

# 53
Имам позната, която като дете е била много слаба и злояда. Баба й купила някакво сиропче за апетит и подействало. Обаче от тогава е станала пухкавичка и така и до днес. Каза, че хиляда пъти предпочитала да не е пила въпросното сиропче, отколкото сега като възрастна постоянно да се бори с кг и диети. Може и да не е от сиропа, но тя така си е втълпила.....

# 54
Не знам дали е от сиропа. Аз бях също много злояда като дете, ама наистина злояда. Нашите ми давали някакъв сироп от чужбина. Толкова съм била слаба, че баба ми по бащина линия като е идвала вкъщи се е хващала за главата.

Проядох някъде на 12-13г. горе -долу и си хапвах стабилно. До 22г. бях 45кг., после станах 55кг. докато не започнаха здравословните проблеми.

# 55
И мен принципно не ме притеснява колко се храни детето ми. Педиатърката ни твърди, че е слаба, но е здрава, което е най-важното. По-скоро ме дразнят коментарите на баби и дядовци, че била като скакалец или пък на познати, чиито деца са с година по-малки от моето, а тежат с по 5кг. отгоре.  Rolling Eyes Е, бих се радвала и на изядени порции, де.
При нас често се случва като не е хапнала достатъчно на вечеря, по-късно вечерта да поиска отново да яде и да си дояде. Същото го прави със закуските. Не мога да я отуча. Съображението ми е, че в градината не може такива своеволия. Там уж са хранила, въпреки че малко бавно...  Crazy Това също й е запазена марка - да държи хапката в уста по 10 минути.  ooooh!

А самата аз също съм била злоядо дете. И аз помня сиропчетата. При мен нямаха ефект. Чак в пубертета проядох. Сега теглото ми е нормално. Може би бих се радвала да сваля 2-3 кг.

# 56
  • Куциндрел
На малките деца им е скучно на масата, защото те принципно не стоят на едно място. Постоянно са в движение. За това и филмчетата ги кара да ядат, защото има нещо интересно.
Моето чак сега, на 3 и половина е, може да постои повече от 5 минути на масата, за да изяде нещо. Преди беше - хапне 5 лъжици, засити си първоначалния глад и става. После ни обикаляше за храна. Не, че не беше гладен, просто не можеше да стои на едно място. Или заставаше пред мен да му давам да яде и се въртеше. Хапне 2 хапки, покълчи се малко, завърти се, после пак хапне.
Сега гледа песни и пее, хапне малко, пак пее. hahaha hahaha hahaha
Снощи стана да яде, яде на масата сам, похапна, стана да види котката, седна, дояде си каквото имаше и пак стана.

utro77, градината си е градина. Там е друго, стоят и ядат, но все пак са сред деца и кой направи физиономия, кой каже нещо... с една дума - интересно им е.
Нека да яде по малко и често. Питай я преди лягане иска ли да яде или направо й предлагай. Ние минахме този период, но като гледам все още го хващат подобни, защото снощи не заспа и искаше пак да яде.
А бабите и дядовците да правят коментари не пред детето.
Моето с подобни коментари от баба ми става злоядо. Та като отидем на гости на 3-тия ден вече обядваме и вечеряме по заведенията, че иначе детето стои гладно. Crazy

# 57
Помня аз колко злояда бях като дете. Едвам ядях хляб и то трябваше да е супер тънко нарязан.  Crazy

Сега ми се връща  Grinning Преди се ядосвах, карах го насила да яде. Видях, че не става.... Сега съм го оставила да яде, каквото иска и когато е гладен.
Питам го дали иска да яде и какво. Ако каже, че не е гладен, оставям го. После сам идва да търси нещо да яде. Peace
Както казваше сестрата в яслата - от глад няма да умре! Така че, споко!!! Peace

# 58
Много са ми интересни в градината като мъжът ми го взима и все трябва да кажат ял ли е или не. Та това ли е най-важното? Държат да изяде на обяд поне супата или основното. Ясно сме обяснили какво яде и какво не, за да го задължават всеки път да изяжда нещо. Те сами виждат, че като има кюфтета си ги изяжда без проблем. Laughing

# 59
Моят син също е от капризните. Бях се видяла в чудо от него по време на захранването. С времето свикнах, че има  малко любими храни и се засища с много малко като количество.
Лятото ядеше само пъпеши и АМ. В редки случаи попара, сирене, кашкавал. Не искаше и да поглежда месо- плюеше го. От 3-4 месеца го предпочита. Обожава кюфтенца, пържолки. Ами правя му. Не яде картофи, ориз, риба, спанак и мн. други.
Няма междинни закуски и никога не е прекалявал със солети, бисквити и тем подобни. Яде рядко от тях на детските площадки, ако го почерпят. Аз гледам да не купувам, защото няма да обядва или вечеря след това.
Както и по- напред са казали- сядаме всички на масата. Той има избор дали да си е в столчето, или до нас на дивана. Ядем всички еднакво. Ако не иска, не го насилвам, а го свалям от масата. След известно време, ако огладнее казва сам.
Педиатърката също казва, че щом е жизнен и енергичен няма повод за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт