По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 259
  • 921
  •   1
Отговори
# 720
Тайна, благодаря ти!  Hug Картофите са за картофена салата, но не зная дали на пара ще се сварят цели необелени, затова питам дали да ги обеля и нарежа. Разбрах те, отивам да действам   bouquet
Картофите цели отдолу, зеленчуците отгоре.

и небелени, щом са за салата

# 721
Картофите станаха екстра, но зеленчуците доста се разкашкаха (замразен микс от броколи, карфиол и картофи)  Thinking Приготвих ги на стандартните минути за готвене на пара, т.е. 40. Ако бях намалила минутите на 30 сигурно щяха да станат по-добре, но пък тогава картофите може би нямаше да се досварят  newsm78 Другият път ще пробвам да намаля минутите. Но и така ставаха, всичко вече се изяде  Peace
Още веднъж благодаря на Тайна, Батето и Звезден прах  Hug

# 722
Аз така направих едновременно рибена чорба за нас и задушени зеленчуци за малката.
И аз така правя често.Разбира се на задушаване,на пара мнооого бързо свърши водата.А млякото също на задушаване,проверявам го, но досега все е завирало без да изкипява .

# 723
Картофите станаха екстра, но зеленчуците доста се разкашкаха (замразен микс от броколи, карфиол и картофи)  Thinking Приготвих ги на стандартните минути за готвене на пара, т.е. 40. Ако бях намалила минутите на 30 сигурно щяха да станат по-добре, но пък тогава картофите може би нямаше да се досварят  newsm78 Другият път ще пробвам да намаля минутите. Но и така ставаха, всичко вече се изяде  Peace

ама замразените защо ти трябва да ги държиш 40 мин ? Много по-малко им стига - даже и 20 са им много. То затова ги слагам отгоре на решетката и ги вадя и си оставям картофките да се сварят добре

# 724

ама замразените защо ти трябва да ги държиш 40 мин ? Много по-малко им стига - даже и 20 са им много. То затова ги слагам отгоре на решетката и ги вадя и си оставям картофките да се сварят добре
Браво Бате! Точен съвет, аз още на парата не съм готвила, но ще пробвам тази хитринка! Петя БГ задушен карфиол, морковки,  броколи са идеални като неутрални зеленчуци за нас! Аз доста често си правя но не на пара а на стю!

# 725
  • Русе, България
Мога да споделя вчера как правих задушени картофи на пара, за пръв път опитах така, но ми харесаха много. Обелих и нарязах картофите на средни кубчета. Сложих всичките в съда с дупките, който се запълни догоре. Налях 3 чаши вода и включих Steam за 30 мин. От началото на отброяването за половината време картофите вече бяха готови. Със сол и масълце не им се чудихме много-много!

# 726
Хоп и аз в тази хубава темичка... Чета ви отдавна, но днес реших и да пиша... Благодарение на вас от днес съм горд собственик на Phillips multicooker HD3037. Така ме запалихте, че днес отидох и си купих  Mr. Green В магазини Зора бяха пуснали промоция за 2 дни - 167 лв. и реших, че сега е момента!
С благодарност към всички, които споделяте рецепти и помагате... Толкова ви четох, че вече имам чувството, че я имам от месеци...
Аз за сега още свиквам и не правя нови неща... само изпробваните от вас ...  Blush
От обяд до сега направих омлет - най-страхотния, който съм яла.. и една леща за вечеря - супер вкусна!!!  Сега почвам една овесена каша с ябълки и канела за закуска утре.
Еййй, чудна машинка е това!!! Цял ден мога да си готвя  Laughing Laughing Laughing
Определено си пасваме с нея   smile3521
 bouquet  bouquet  bouquet

# 727
добър вечер и от мен.купихме си мултикукъра на филипс преди няколко дни.изпробвах 4 рецепти,2 от които от книжката.рецептите са изключително зле написани/вероятно преведени/.в рецептата "гювеч със свинско" никъде не е упоменато кога се поставят картофите,рецептата за колко порции е и това с колко се увеличава времето за готвене при увеличаване на продуктите.на мен за пълна тенджера ми отне около 2 часа.върхът беше днес когато се опитах да направя мляко с грис.избухна като гейзер и оля цялата кухня.другите 2 рецепти бяха задушени картофи,които станаха супер и супа топчета.интересно ми е кой одобрява тези рецепти и кой нескопосаник ги превежда.внимавайте като готвите!същия проблем е и с хлебопекарната.моята е мулинекс,най скъпата.в книжката са само изчанчени рецепти,като компот с ревен.къде в българия се продава ревен?мои познати с евтини хлебопекарни ми споделят далеч по-прецизни и достъпни рецепти.редно е щом се продават толкова скъпи уреди да се мисли за хората  а не само как да прибереш пари.иначе ще се радвам да обменяме рецепти.

# 728
Нляко с грис правя за дъщеря ми и не ми е избухвало до сега, а е логично че сложиш ли повече продукти ще се нуждае от повече време. Един уред няма как да те научи да готвиш, може самл да ти улеснк и подпомогне процеса

# 729
добър вечер и от мен.купихме си мултикукъра на филипс преди няколко дни.изпробвах 4 рецепти,2 от които от книжката.рецептите са изключително зле написани/вероятно преведени/.в рецептата "гювеч със свинско" никъде не е упоменато кога се поставят картофите,рецептата за колко порции е и това с колко се увеличава времето за готвене при увеличаване на продуктите.на мен за пълна тенджера ми отне около 2 часа.върхът беше днес когато се опитах да направя мляко с грис.избухна като гейзер и оля цялата кухня.другите 2 рецепти бяха задушени картофи,които станаха супер и супа топчета.интересно ми е кой одобрява тези рецепти и кой нескопосаник ги превежда.

Да, за гювеча и аз гледах, че не пише за картофите, но според мен рецептите в книжката са само ориентировъчни... Аз го действам на усет - когато бих сложила картофите в тенджерата на котлона, тогава ги слагам и в кукъра. Много ми е ценен!
Както бяха писали в темата мацките рецептите са зле преведени - аз ги чета от английския текст - там са пълни и по-верни. Доста разминавания има в превода.
Мляко с грис мисля да пробвам тези дни и ще видя дали ще "избухне"

# 730
  • София
Няма как да избухне, ако се вари на задушаване и отворен капак.

# 731
Няма как да избухне, ако се вари на задушаване и отворен капак.

Да, определено...   Peace  Hug

# 732
първо мултикукъра няма да започне да готви ако не е затворен.той издава сигнал да го затвориш.ако трябва да готвя на отворен капак,то каква е ползата от уреда?никъде не е упоменато че рецептите са ориетировъчни.

# 733
първо мултикукъра няма да започне да готви ако не е затворен.той издава сигнал да го затвориш.ако трябва да готвя на отворен капак,то каква е ползата от уреда?никъде не е упоменато че рецептите са ориетировъчни.

Според мен са ориентировъчни... не е написано никъде...
Аз готвя на отворен капак. Става. Звуковия сигнал те подсеща когато вече си избрал програмата да натиснеш START, иначе нулира програмата и трябва да я зададеш наново... а не е за да затвориш капака...

# 734
за какво ми е мулти кукър като трябва да готвя на отворен капак?нали идеята е че не трябва да мирише.аз не съм имала такъв уред досега,не съм имала и досег до подобен.нормално е първоначално да правиш всичко по указание.

Общи условия

Активация на акаунт