Математически турнири - 29

• 78 226
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
9 зад.за 3 клас е супер двусмислена.Така както е написана излиза,че отговора трябва да е 1
Синът ми е дал отговор 5
Или 5 или 1 ,но не и 6.

# 736
За Салабашев има нещо с оценяването,  защото при верни 8*3 точки и 11-та задача са му присъдени 27точки.
За днес и аз съм разочарована никой не им е казал, че на беловата трябва да препишат цялата 10-зад..моят не се светнал да пише на гърба на листа и нанесал само отговорите

# 737
Немога да отворя отговорите ? Вие можете ли ы трябват ми за първи клас

# 738
9 зад.за 3 клас е супер двусмислена.Така както е написана излиза,че отговора трябва да е 1
Синът ми е дал отговор 5
Или 5 или 1 ,но не и 6.

И моята е дала 5. Дори и казах, че е вярна после като видях отговор 6, реших че отсечките са ОМ и МО затова са 6. Но наистина както е написано условието би трябвало 1 да е вярното. Тя даже първо 1 е оградила но после е решила че трябва да брои дори само една от точките да е О или М.

Всъщност като се замисля, не може да се брои ОМ и МО два пъти в такъв случаи и останалите щяха да се броят по два пъти. Явно броят и АВ а уж питат за точките О и М.

Поправям се обърках буквите не М а Е.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 15:29 от marmaladе

# 739
Немога да отворя отговорите ? Вие можете ли ы трябват ми за първи клас
http://smb-pleven.com/files/1klaskms2014.pdf

# 740
  • СОФИЯ
Моля някой да ми обясни как се получава отг. Г-6 на зад.9 за 3 клас при положение, че при така написано условие отговорът е 5.
Също ми е любопитно как се е получил отговор В на зад. седма като по условие е : "Поне в две от трите таблици" и със сигурност отговора е >8 тъй като произведение 12 се среща и в 3-те таблици. Също ако се броят всяко произведение по отделно(което е и коректно при така поставената задача), а не двойките то отговорът е много над 8.

Може и да съм в грешка, но е крайно време задачите да се прецизират като условия. Децата са 3 клас!!!

Абсолютно съм съгласна за задача 9 - в условието се пита за отсечки , не за лъчи, или насочени отсечки . В този смисъл отсечката ОЕ и ЕО е едно и също .
Или условието на задачата е недомислено , или отговорът съвсем не е наред.

Моето дете е отговорило 5 = АО, АЕ, МО, МЕ, ОЕ

# 741
Синът ми е дал отговор 5
Или 5 или 1 ,но не и 6.

И моята е дала 5. Дори и казах, че е вярна после като видях отговор 6, реших че отсечките са ОМ и МО затова са 6. Но наистина както е написано условието би трябвало 1 да е вярното. Тя даже първо 1 е оградила но после е решила че трябва да брои дори само една от точките да е О или М.

Всъщност като се замисля, не може да се брои ОМ и МО два пъти в такъв случаи и останалите щяха да се броят по два пъти. Явно броят и АВ а уж питат за точките О и М.

Отговора може да е 6 ако се търсят абсолютно всички отсечки,но не е така написано условието.
Ако наистина са дали 6 за верен отговор ще има доста гневни родителски коментари.

# 742
Синът ми е дал отговор 5
Или 5 или 1 ,но не и 6.

Отговора може да е 6 ако се търсят абсолютно всички отсечки,но не е така написано условието.
Ако наостина са дали 6 за верен отговор ще има доста гневни родителски коментари.

Дали е възможно все пак верния отговор да е 5? Наистина не виждам с точките О и Е да има повече от 5 отсечки.

# 743
  • Добрич
На въпросната задача 9 за 3 клас, моят син е отговорил 6, но аз като прочетох условието реших, че е 1. След това видях отговорите и започнах да чета, сякаш сега се уча на тази дейност. Как може така да се изписва условие на задача?

# 744
Някой може ли да ми каже откъде мога да видя отговорите на задачите от КМС за 7 клас?

# 745
Успокойте се. Всяка година има грешни отговори. Гледам, че сайта на СМБ - Русе вече е въведен верен отговор на една от задачите за седми клас. Вероятно ще има още промени.

Как може така да се изписва условие на задача?
И какво му е на условието?

Някой може ли да ми каже откъде мога да видя отговорите на задачите от КМС за 7 клас?
Виж тези на сайта на СМБ - Русе. Там 20 Б е с верен отговор.

# 746
Много благодаря!

# 747
Синът ми е дал отговор 5
Или 5 или 1 ,но не и 6.

Ако наостина са дали 6 за верен отговор ще има доста гневни родителски коментари.

Дали е възможно все пак верния отговор да е 5? Наистина не виждам с точките О и Е да има повече от 5 отсечки.

Условието гласи да се намери броят на отсечките с краища в две от тези точки-така написано на условието  отговаря само отсечка ОЕ,тоест отговора е 1

# 748
Извинявайте за off-a,  но аз  не знам как би могло да се внуши на дете 1 или 2 клас да не слуша квестора. Та нали те са свикнали да правят това, което им каже "госпожата" и те не ги виждат като "квестори", а като "госпожата" и като човек, който им казва какво да правят.

Аз имам мнение за децата 1 и 2 клас, но ще го спестя, защото ми омръзна да го повтарям, а и явно се разминава с тенденциите. Та на теб ще кажа само - като не можете да го внушите ще чакате да станете 3-4 клас.

# 749
Условието гласи да се намери броят на отсечките с краища в две от тези точки-така написано на условието  отговаря само отсечка ОЕ,тоест отговора е 1
Напротив. " Краища в две от тези точки" означава, че трябва да се разгледат всички 4 точки - А, М, О и Е.
Хайде сега да преброим отсечките.

Общи условия

Активация на акаунт