Математически турнири - 29

• 78 231
  • 795
  •   1
Отговори
# 765
  • София

Аз имам мнение за децата 1 и 2 клас, но ще го спестя, защото ми омръзна да го повтарям, а и явно се разминава с тенденциите.

Всяка година все същото за това състезание. Като видях одеве, че има почти 60 поста от снощи се досетих веднага, че днес е КМС  Mr. Green Ще вляза в темата след 5-6 дни, да прескоча дежа-вю-то  Wink

То и на мен ми омръзна все едно и също да се  повтаря от забравилите, че и те са имали първолаци и второкласници,  но  не го изказвам, нали? Сега отново може да почнете да гоните първолаците и да ги отделяте в отделна тема.

Благодаря на помагащите в тази тема.   bouquet

# 766
  • София
Благодаря ! При нас 5тата задача , за 1ви клас беше друга .  Децата решили ли са задача 10? Струва ми се малко сложна !
елементарна е първата част,,но там са бързали да си тръгнат и не са помислили грам.Поне за елхичките.Втората част и на мен ми се видя трудна  Embarassed
Моя нарисувал по 1 от двете колкото да не е без нищо.Другите така направили  Mr. Green

Вярно друга беше 5тата...

За 10б Врячо първо я решил вярно, после я проверил - както го бях инструктирала, но, забележете, само нея!  Crazy - и си казал "я, тук що съм писал 2" - и я поправил... грешно. Щото докато "проверявал" вече си мислел как а си тръгва...  Mr. Green Ех, друго си е да си малък.

# 767
  • Резерват "Северозапад"
Аз пък чакам резултатите от днешния Общински кръг на олимпиадата  Wink...за Видин става дума. Засега няма нищо на сайта на математиците.

# 768
Аз пък чакам резултатите от днешния Общински кръг на олимпиадата  Wink...за Видин става дума. Засега няма нищо на сайта на математиците.
Нали не мислиш, че ще ги публикуват днес? Три задачи с пълно описание на решението за ученици от 4 до 12 клас... А и СМБ няма нищо общо с НОМ. Търси на страницата на РИО. След известно време.

# 769
Странно ми е класирането в Плевен, по-специално за 2ри клас става дума, не съм гледала другите - деца с различен брой точки са класирани на едно и също място newsm78

# 770
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря Дидева Heart Eyes,
не се и надявам да са готови скоро, но наистина не знаех на коя страница да търся резултатите...ще следя РИО.

# 771
# 772
  • Варна
Странно ми е класирането в Плевен, по-специално за 2ри клас става дума, не съм гледала другите - деца с различен брой точки са класирани на едно и също място newsm78
И при първи клас това ми направи впечатление  Peace , а в  Велико Търново са по време (ако не се лъжа и предишни години е било така)

# 773
  • Варна
Какво е различното на 5-та задача за първи клас? Не са ли едни и същи задачите навсякъде?

# 774
  • София
Аз още си спомням какви вълнения бяха покрай първото КМС в първи клас и ги разбирам родителите на малките.
Друго исках да кажа. Загледах първолашката тема. След няколко години протести по темата квадрат/правоъгълник /всеки, който е имал първолак в последните години, помни гафовете във всички задачи с броене на фигури/, за пръв път тази задача е съвсем изчистена и ясна. Дано да са си взели поука най-накрая! И още - темата за първи клас е доста по-различна от предишни години и, според мен, е вложено този път усилие в нея.
Браво на организаторите за това! Peace

# 775
  • София
Какво е различното на 5-та задача за първи клас? Не са ли едни и същи задачите навсякъде?

"Елхичка" или "корабче"

# 776
  • Варна

"Елхичка" или "корабче"
Благодаря за отговора !

# 777
  • столицата
А къде мога да открия критериите за решаване на задачите от олимпиадата  по математика 2013г. общински кръг София /63-та олимпиада/?

# 778
КМС - предварителни резултати Русе

Преглед на писмените работи (контестации) – неделя  (14 декември 2014) от 12:15 до 14:00 в учебната зала на Съюза на математиците-Секция Русе на ул. ”Плиска” №4, бл. „Преслав”, вх. „Е”, партер.

# 779
  • София
В Русе за 1 клас как има 62 т? Не е ли максимума 60 т. или аз се бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт