За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 335
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Здравейте!
Когато  ходите  на консултация с децата ,дали подписвате лист,който прилича на този за направления за преглед от специалист(амбулаторен лист?)

# 571
Здравейте!
Когато  ходите  на консултация с децата ,дали подписвате лист,който прилича на този за направления за преглед от специалист(амбулаторен лист?)
Да, подписвам.

# 572
Здравейте мами,с диагноза лактозна непоносимост сме!Искам да питам мами,на които бебоците им са по същия начин,има ли смисъл да опитвам с Колийф или Абоколикен,помогнаха ли при вас (или направо да взема безлактозно мляко,което 1 път предложих на малкия,но той не го хареса,но ще трябва да го накарам да го пие някак си)?И без това доста дълго време им отне на лекарите да разберат какво ни е,не ми се губи още време,че малчо се мъчи доста... Sad

И на двете лекарства пише, че не са подходящи за деца с лактозна непоносимост. Ако такава е доказана с изследвавия, няма друго решение освен да се премине на специално безлактозно мляко.
Благодаря за отговора,но специално това за капките Колийф (+пробиотик Протексин рестор) ни е предписано от гастрото,просто каза,че може да не подейства....А това,че не са подходящи би трябвало тя да го знае,да не говоря,че е и доцентка...

# 573
Здравейте искам да попитам дали е нормално като го гушна бебето(на 6 месеца сме)и му говоря или го целувам по бузката поглеждаме и си извърта главата на другата страна не знам или му е много любопитно(обича да е вдигнат и да разглежда)или не му е интересно,но дали е нормално понякога доста ме гледа и се смее,но понякога се извърта и си гледа

# 574
Здравейте искам да попитам дали е нормално като го гушна бебето(на 6 месеца сме)и му говоря или го целувам по бузката поглеждаме и си извърта главата на другата страна не знам или му е много любопитно(обича да е вдигнат и да разглежда)или не му е интересно,но дали е нормално понякога доста ме гледа и се смее,но понякога се извърта и си гледа
Кое дали е нормално? Че не гледа само теб? Не ти разбирам поста  newsm78

# 575
да дали е нормално да не ме гледа когато му говоря постоянно(обръща ми внимание но повечето гледа настрани),или като го сложа да легне в мен и пак си извърта главата на другата страна

# 576
да дали е нормално да не ме гледа когато му говоря постоянно(обръща ми внимание но повечето гледа настрани),или като го сложа да легне в мен и пак си извърта главата на другата страна
Разбира се, че е нормално да се оглежда. Оглежда стаята, предметите, всичко наоколо му е интересно. Това, че му говориш или го гушкаш в момента не значи, че трябва да гледа само в теб.

# 577
Здравейте! Бебчето ни е на 15 дни, мъчат ни колики... Купихме Коплинекс и Инфакол, правихме чай от копър и анасон (никак не го пие). Незнам какво още да му дам, май нищо не помага... Кърмя го, но не му достига и за съжаление го дохранвам с АМ Rolling Eyes Искани се да е само на кърма - пия какво ли не .... Ще се радвам, ако ми дадете съвети. Благодаря!  Hug

# 578
За кърменето ако искаш да ти е само на кърма, най добре забрави да даш АМ. Кърми на посикване и си п мери ако наддава добре продължавай все така. За коликите си е период и ще отмине, при нас помогна еспумизан Л

# 579
  • have faith and be patient ..
и пробвай доизцеждане след кърмене .. слагай го често на гърда и гаранция че ще се увеличи . на мен ми беше намаляла напоследък кърмата .. в смисъл замразявах през ден , а не всеки ден както преди . Малката беше неспокойна една вечер ,взех я при мен за цялата вечер , а тя постоянно се събуждаше да суче и така цела вечер сука един вид .. е от тогава не мога да спра тази кърма , по 2 пъти на ден замразявам .. всичко е пълно ,чудя се вече какво да я правя  newsm78

# 580
  • София
По какво съдиш, че не му стига? Ако ака редовно(по това време акат след всяко ядене почти), спи си, доволен е и изглежда добре, значи му стига. На консултацията ако се види, че е наддало нормално-вече ще си сигурна.
Предлагай по-често да суче, на 2-2,5. Ако е неспокойно и преди да са минали, няма лошо и по-скоро да му дадеш. Моето все още яде понякога на 15-20 минути.
Колкото по-често даваш, толкова повече кърма ще имаш. Също и го изчаквай да се наяде хубаво, за да си сигурна, че е изяло и задното мляко.Ако задрямва го поръчкай да се събуди. Ако спи, но е дошко време за хранене се цеди, за да стимулираш.
Много течности също са нужни за повече кърма.
Не дохранвай с АМ, просто давай да суче повече. Вече след първата консултация, ако все пак не е наддало добре се обсъждат различни варианти.

# 581
Desislava,Аз бях като теб в началото всеки ми казваше да дохранвам че не му стигало,но аз не давах,а хранех на поискване и вече 6 месеца сме на кърма без проблем.Моето бебе също не пиеше анасон,копър и лайка,но за сметка на това аз пиех почти по литър изстудено за вместо вода давах абоколикен и биогая и доста бързо отмина всичко може би за месец.Дано съм била полезна

# 582
Здравейте. Предстои ни смяна на коша за кола на беба. Вм момента е на 4 и 1/2 месеца, тежи 7.500. Харесала съм кош, който е от 9 до 25 кг (в описанието му пише и от 6 месеца). Въпросът ми е може ли беба да я сложим в този кош в края на февруари или ще е малка за него, макар че тогава тя сигурно ще е минала 8 кила  newsm78

И другият ми въпрос е дали е нормално да издава звук, подобен на ревящо магаре? Нямам с какво друго да го сравня, може би с човек, който не диша и изведнъж си поема въздух със звук (тя не го прави де, но звука е талкъв)? Не знам дали го описвам като хората, дано ме разберете Simple Smile

# 583
Здравейте! Бебчето ни е на 15 дни, мъчат ни колики... Купихме Коплинекс и Инфакол, правихме чай от копър и анасон (никак не го пие). Незнам какво още да му дам, май нищо не помага... Кърмя го, но не му достига и за съжаление го дохранвам с АМ Rolling Eyes Искани се да е само на кърма - пия какво ли не .... Ще се радвам, ако ми дадете съвети. Благодаря!  Hug
Здравей, коликите е период, който трябва да отмине. Може да пробваш различни начини за облекчаване напр. затопляне на стомахчето - с ел. грейка или с такова гумено пълно с гореща вода. Също върши работа и затоплена кърпа. Много внимавай за температурата - да не е горещо, за да не се изгори стомахчето. 
Друг начин е по-честото кърмене - така бебето няма да е много гладно и няма да суче лакомо и ще поглъща по-малко въздух.
Оригвай бебето по няколко пъти на хранене - така поетия въздух ще е по-малко и ще излиза по-лесно. Може да го носиш в поза "тигър на клон" - поставяш го върху ръката си, така че да положи главичка върху дланта ти с коремчето надолу, а крачетата и ръчичките му да висят от двете страни на ръката ти.
Може да пробваш с редуване на капки за колики преди всяко хранене.
За кърмата - задължително изцеждане след всяко кърмене. Слагай бебето колкото се може по-често на гърда. Задължително поне 2 нощни изцеждания/сучене между 2 и 8 часа - в този период най-добре се стимулира лактацията.

# 584
  • Sofia
Здравейте. Предстои ни смяна на коша за кола на беба. Вм момента е на 4 и 1/2 месеца, тежи 7.500. Харесала съм кош, който е от 9 до 25 кг (в описанието му пише и от 6 месеца). Въпросът ми е може ли беба да я сложим в този кош в края на февруари или ще е малка за него, макар че тогава тя сигурно ще е минала 8 кила  newsm78

Какво значи кош- седящо столче ли е или кошница?

Общи условия

Активация на акаунт