Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 327
  • 708
  •   1
Отговори
# 195
  • Враца
Здравейте  bowuu, втората ФМ наистина ли е най-удачно да се направи точно в 20-та седмица, аз ще съм малко възпрепятствана точно тогава. В момента съм в 19-та и се чудя сега или 21-ва седмица  newsm78

# 196
  • София
Maya*the*Bee най-добре е 20-та но може и до 23-та така че давай смело в 21-ва , пък можеш да го направиш началото на 21-ва  Peace

# 197
За вдигането на тежко - синът ми е почти 16 кг. и макар и много рядко се случва да го вдигна, но не на особено високо, по - скоро го подпамагам Simple Smile, че все пак е тежичък. Не би трябвало изобщо да го правя, но има ситуации, в които е неминуемо - например да го смъкна от стола, защото не иска сам да слезе и върши щуротии, или пък е твърде натоварен в ръцете с всевъзможни неща и му е трудно да се качи в колата така...
По въпроса с инхалациите, чувала съм, че евкалиптовото масло може да причини алергия, поради което аз лично, ако ми се наложи бих си правила инхалация с обикновен физиологичен разтвор или вода на котлона със сложени в нея щипка сода или сол. На малкия му правя такива инхалации, каквито описах и то предимно с физиологичен разтвор в инхалатора.

# 198
Направих си инхалация със сода, след това си направих разтвор със сол и сода, вече 2-ри път слагам и има значителна промяна-носът ми е отпушен макар още да тече.Сега си разбърках мед,лимони и орехи и това мисля да хапвам по лъжичка, когато се сетя, дано с тези методи подобря състоянието си Simple Smile

# 199
Арлена страхотна новина и честити розови гащи.
Бърза да минават настинките и неразположенията. Запушен нос лекувам с мед в ноздрите минава доста бързо и не е много гадно Blush
Аз пък съм с обрив на корема точно до пъпа и сърби ли сърби.....Док каза че е най вероятно от крема за стрии и довечера цапането ще е със зехтин Shocked

# 200
Благодаря ви момичета!

mogedian, браво за добрите новини! Друго си е да попаднеш на свестен лекар, който има търпение и време да обясни.

Аз на моя му вадя думите с ченгел  ooooh! ама засега няма да го сменям защото е добър специалист, просто му се свиди малко речниковия запас на човека. Но това изнеря и докарва излишни притеснения.

# 201
Само да напомня на момичетата от София ,на които им е интересно: https://www.facebook.com/events/806808882709296/?ref=22

Лекциите ще бъдат 2:
1.Грижа за кожата на майката и бебето ;
2.Коремните болки и спазми по време на бременността.

# 202
arlena- СТРАХОТНИ НОВИНИ!!! Честито на теб и на mogedian за розовите гащи, напоследък май само новини за сини имаме  Heart Eyes
Нямам вече търпение да идва 18-ти, че съм на преглед, да видим нашите гащи дали са си сменили цвета  Joy
Момичета, гледам, че на вас са ви препоръчали втора ФМ в 20-21-ва седмица. На моя лист от първата пише "Следващ преглед- 24-25 седмица  newsm78 Така или иначе тези седмици се оказват около празниците, та сигурно ще отида по-рано, но се позачудих  Thinking

# 203
  • Враца
Мм да и на мен доки ми каза да отида в 20-та седмица, още го мисля как да стане и да го съчетая с работата  newsm78

# 204
  • София
Здравейте коремчета  Hug

Днес и аз бях на преглед, всичко е ок, шийката все още си ми е 2,5см.  Бях и на козметик и съм гладка като охлюв  bowuu  Laughing
Момичета вие ядете ли риба? На мен ми идва малко  Sick  като усетя миризма на сурова риба, но знам ли, чудя се печена дали ще ми хареса? Все пак си е полезна и трябва да си набавяме омега 3 и 6. /Не, че само в рибата ги има,де../

# 205
Ние сме много скарани с рибата. Случва се по няколко месеца да не кусваме.  Embarassed Първо защото аз не мога да я ям на фурна, и второ, защото пържена не мисля, че остава нещо полезно в нея....

# 206
  • София
Мм да и на мен доки ми каза да отида в 20-та седмица, още го мисля как да стане и да го съчетая с работата  newsm78

По закон работодателя е длъжен да те пусне на преглед, има го това нещо в Кодекса на труда

Аз си ям риба, даже ми е вкусна.А има ли храни които ви се усладиха по време на бременоста? Аз се наливам яко с фреш от портокал, просто ми е супер вкусен, и добре че в Карфура има  Grinning

# 207
Аз се наливам яко с фреш от портокал, просто ми е супер вкусен, и добре че в Карфура има  Grinning
Силно ти препоръчвам, ако фреша не го правят пред теб да не взимаш Peace. В супермаркетите фрешовете.... не са като за бременни, така да се каже Laughing

# 208
Maya*the*Bee, на мен ми каза сестрата за втора ФМ в 22 седмица
... и сега се чудя, че 4 седмици още ми се струват далече. От друга страна си върви бебо с няколко дни назад и си мисля ако отида в 21ва дали няма да е рано.
Като казахте риба аз от една седмица вкъщи говоря за шаран и преди няколко дни най-после купих. Обожавам го на скара, изобщо риба обичам, но сега ми се ядеше мазна риба. Grinning. Grinning
Ох, и на мен много ми се ядат портокали, но не мога да открия още хубави, обиколих Кауфланд, Лидл, Била, T-маркет, кварталния магазин и един пазар.
А какво им е на фрешовете от веригите магазини???? Аз се наливам с такъв от Била, на вкус е супер. Сега ме хвърлихте в размисъл...

# 209
Метличина, от кой район си? В кварталната зарзаватчийница са заредили едни неугледни, но супервкусни портокали. Не знам при теб как е, но аз вече съм на принципа - щом и се е дояло, веднага трябва да се закупи, бременна съм и това е!

Риба не съм спирала да ям, дори и в периода на гаденето. Много обичам всякакви видове и приготвена по всякакъв начин. С предната бременност не можех да помириша риба до средата на бременността.

На моята ФМ се оказа, че бебето върви доста едричко, а на всичкото отгоре, миличкото - едното бъбрече било по-голямо от другото, ама нямало проблем.... Само ме хвърлят в паника! Гигантче с различни бъбречета! Поради това вчера бях се поизнервила и бая крещях изкъщи... Ще трябва най-сетне да си пусна изследванията, та да се разбере има ли повод да се тревожа за ГД или не. Все отлагам, нали бяхме болни...

Общи условия

Активация на акаунт