Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 416
  • 708
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета, поздравления на всички бъдещи мами видяли бебчетата на ФМ. Това е наистина едно от най-прекрасните изживявания по време на бременността и когато ти кажат, че всичко с бебето е наред си просто на върха на щастието. Моята трета ФМ е края на месеца. Дано и мен да ме зарадват  Grinning
Да ви питам вие носите ли обувки с високи токчета. На мен те ми бяха слабост, но след като забременях приключих с тях. Днес имам повод и много ми се ще пак да сложа, ама ме е шубе нещо  Rolling Eyes

# 481
Здравейте, момичета  Hug

за количката вчера обиколихме по Мол Пловдив и набелязахме една-две, но докато стане време да вземем сигурно ще има много други ,който ще изскочат Simple Smile аз предпочитам като купуваме количка да 3в1 . И предпочитаме триколка.
 И дори да сме говорили по тази тема или друга е било рано и досега повечето неща за който сме говорили, вече сме ги забравили.  Whistling Не е малко информацията с която се сдобиваме напоследък.... аз съм за това,че когато нещо ни интересува и не се сещаме може да се питаме взаимно, все пак затова сме се събрали тук ........

за течението направо ми писна от това течение и аз имам, правили сме изследване беше чисто, явно е от бременността, но си е притеснително.

PoisonDaisy - стискам палци всичко да е наред  Praynig Hug

Смехорани сменяй без да се замисляш , аз също ще ходя пак при друг лекар за прегледи , че моя нищо не ми казва  newsm78 направо имам чувството,че просто ходя да му кажа " Здрасти и Чао " Той е добър в операцийте - секцио, обаче да проследява и да уведомява НЕ Е
зааа мамите от Плд.
Скрит текст:
Някой чувал ли е за д-р Пелев или нещо такова в Окръжна май работи ???Дали е добър специалист и каква му е апаратурата

Rafi_11 честити Розови гащи  Hug

Честито на влезлите в 20 Г.С. и преполовили бременността   bouquet

welinity ние си оправихме спалнята и гардеробите, но сега ни чака и банята, но най-вероятно Януари месец . Та ще видим и ние как ще сме  ooooh!

Сега отивам на преглед и после ще ви пиша пак и ще дочитам   bouquet

# 482
  • София
Привет дами  Hug

Относно неделната тема - аз продължавам да нямам желание  Embarassed

За настроенията и хормоните - аз съм много зле! Само крайности - или смях, или рев, или притеснения или някакви тъжни едни такива състояния! Много гадно Sad Съвсем се бъгнах от тия хормони Sad

Честито на всички, които са минали прегледите и вече са спокойни   bouquet

Аз от няколко дни не мога да извървя и 5 крачки - 10 мин ходене и започва много да ме боли коремът ниско долу, горе-долу където ми е операцията! Не мога да разбера защо така се получава, дали е заради самата операция (сраствания или нещо такова). Опитвам се да не изпадам в паника и съм в чуденка дали да тичам при док или да изчакам до другата седмица когато ми е прегледа  Thinking

Относно усещането на бебчетата - и за това съм притеснена, аз го усещам рядко и доста леко. Въпреки че д-р Славкова на ФМ каза, че е нормално защото съм с предна плацента, пък и аз не съм от слабичките, а и баткото го усетих късно и си беше мързеливо бебе, ама знам ли ..... А може и ММ да е прав, че само се чудя за какво да се притеснявам и в какви фобии да се вкарам  #Crazy

За лекциите - аз за съжаление ходя още на работа и няма да мога да отида, но ще съм много благодарна, ако споделите после малко информация и за нас  Hug Особено частта за спазмите и коремните болки  Rolling Eyes

# 483
... сега ни чака и банята, но най-вероятно Януари месец . Та ще видим и ние как ще сме  ooooh!

Стискам палци да мине бързо и безболезнено!  Hands Thumbsup

За усещанията - аз бебока почти не го усещам, за момента разчитам само на доплера за спокойствие, че нещата са добре и факта, че нищо не ме боли.

# 484
момичета,мойто положение хич не е добро Wearyутре ми е деня за серклажа и  ми е притеснено.за него горе-долу се настроих и стегнах,но от петък кученцето ми е много зле smile3518вчера го водих на лекар и се оказа,че има тумор в коремчето иииии....няма смисъл да го мъчим с операции-той е на 16г.от 3 дни нищо не яде,почти не пие водичка и го извеждаме на ръце пред блока...знам какво трябва да се направи,но сърце не ми дава.от 3 дни плача,ММ също на няколко пъти се просълзи.и сега като ми предстои серклаж и няма да съм вкъщи няколко дни,не знам дали като се прибера ще го заваря жив smile3518а и се притеснявам,че се притеснявам,знам,че за бебчетата не са хубави тези емоции.няколко нощи не мога да спя,само го мисля и се ослушвам дали диша...а ММ беше на работа и аз самичка с горкото животинче,в страшна депресия съм.днес се обадих на лекарката да ми изпише нещо успокоително,че милите мишленца ги изтормозих с тоя рев.та сега довечера ще пия лексотан,дано поне поспя,че утре ми е важен ден.а за кученцето не знам за какво да се моля-да ме изчака да се прибера или да си отиде докато ме няма и да ми спести ужаса от ефтаназията.извинявайте,че натоварвам хубавата тема с отрицателни емоции,но съм самичка по цял ден и няма на кой да си изплача болката.благодаря,че ме изслушахте Cry

# 485
  • София

Честито на всички момичета които са видели личицата на бебоците, толкова се надявах и ние да видим нашия на ФМ, но мисля, че доктора нарочно не ни го показа, newsm61 нали си е крив по този начин. Но има още надежда, АГ-то по ЖК каза, че няма да е лошо да направим още една след януари, тя ще ни каже при кого. Аз съм навита, защото тази ФМ беше просто подигравка и жива кражба, но както и да е, само да е здрав бебока! Simple Smile

welinity, може просто да не е било в удобна позиция бебето. Аз с каката например нямах снимка на лице и никаква изобщо на втората ФМ (бях при същия доктор), просто явно не е в добра позиция за гледане. Днес пък като пусна 3Д в началото беше с ръце пред лицето и той вика "Крие се, да видим дали ще се покаже" и почна да си гледа там важните неща и после пак превключи и се видя много хубаво и снимчица имам Simple Smile Така че не се ядосвай явно някои са срамежливи  Peace

# 486
Смехорани - дано всичко се нареди по най-благоприятния начин за теб и бебчетата ти! Ужасно е човек да загуби домашен любимец, особено след толкова години! Освен да се концентрираш над очакваното щастие и да се заровиш в някой детски магазин или сайт, друго незнам какво би могло да те поуспокои!  Big Ups
estelitka - той нашия човек явно като майка си не го харесва тоя доктор и беше с гръб към него, но си мислех, че това не е от голямо значение. Не би ли трябвало да може да се види всичко, независимо от позицията на бебето?!  newsm78 Явно имам прекалено големи очаквания от 3Д-то

# 487
  • София
Ами те си виждат всичко за целите на Феталната - органи, артерии, кръвоток и др. на 2Д, но за да се види лице и хубава снимка на 3Д трябва да е застанало добре и ръцете да не са пред лицето Simple Smile

# 488
тиквичке наистина много ти съчувствам ,просълзи ме  Hug няма думи ,които биха могли да те утешат ,затова бъди силна  Hug

# 489
tikvi4kata, напълно разбирам какво ти е, защото съм го изживяла същото, но няма какво да се направи. Всички които сме решили да имаме животинчета сме подготвени в крайна сметка какъв ще е изхода Лошото е, че при теб се случва, когато си бременна. Наистина много тежко се изживява това и не минава лесно. Аз дълго време се чувствах зле и от тогава не съм поискала друго куче. Защо да го изживявам пак същото. Нашето куче не беше чак толкова възрастно и го оперирахме. Нещата за известно време се стабилизираха, но явно са се появили след това и разсейки. Според мен по-добре е да не си там, още по-тежко е. При мен така се случи, че не бях и го оценявам като по-добрия вариант, ако въобще може да се каже по-добър в такъв случай. Това за лексотана обаче не го одобрявам. Трябва да можеш да се справиш и без успокоителни или поне не толкова силни, някои на билкова основа. Тежко е, но не е най-лошото нещо, което може да се случи.

# 490
tikvi4kata  Praynig  Confused  Много съжалявам,знам какво е да изгубиш кученце,даже нашето беше дори още бебе 10-месечна....преди година и половина я загубихме,поболяхме се от мъка всички вкъщи,и това са нормални чувства и реакции...всеки ще дава препоръки и съвети да си спокойна,да не го мислиш,но това е немислимо,кученцето е като член на семейството...тежко ще е,но се преживява с времето,само време...
 Кураж и сила ти желая!
 Едно нещо си отива,за да дойде на негово място,друго...бебетата се нуждаят от силатата ти,грижи се за тях и себе си подобаващо!  Hug

# 491
Това за лексотана обаче не го одобрявам. Трябва да можеш да се справиш и без успокоителни или поне не толкова силни, някои на билкова основа. Тежко е, но не е най-лошото нещо, което може да се случи.

Тиквичката, наистина внимавай с този тип лекарства. Не искам да те осъждам, всеки сам си преценява, просто ти го казвам с най-добри намерения. Имам наблюдения над хора, които са взимали и още взимат лексотан и други подобни... Така че добре си помисли още веднъж. Изцяло подкрепям Synni.

# 492
  • Под кленовите дървета
Това за лексотана обаче не го одобрявам. Трябва да можеш да се справиш и без успокоителни или поне не толкова силни, някои на билкова основа. Тежко е, но не е най-лошото нещо, което може да се случи.

Тиквичката, наистина внимавай с този тип лекарства. Не искам да те осъждам, всеки сам си преценява, просто ти го казвам с най-добри намерения. Имам наблюдения над хора, които са взимали и още взимат лексотан и други подобни... Така че добре си помисли още веднъж. Изцяло подкрепям Synni.
  +1. Мента глог и валериан, по-леки успокоителни да...но лексотан е супер тежка и СТара химия. Има къде-къде по-изчистени лекарстна. Ужасно ми е мъчно за теб, от шест годишна гледам кучета... но бебетата сега само на теб разчитат. Дет се вика чаша вино пий, не Лексотан.

# 493
  • София
tikvi4kata
Скрит текст:
- изпращам ти най-силните си прегръдки  Hug
Преживях подобно нещо преди почти една година, моето кученце си отиде на 17 години почти, разболя се накрая и то изведнъж и това единствено ме крепеше - че до последно го гледахме като писано яйце и му давахме всичката си любов през годините. Бях до него до почти последния му час, но вечерта, в която нашите са го завели да го приспят не съм била до тях... И от една страна го оценявам. Но няма "добър вариант", и двата са свързани с мъка и тъга, с която ще се пребориш.
Мисли си и ти за това колко много сте си дали един на друг и че е било щастливо кученце. В момента ми текат сълзи, докато ти пиша, за жалост това е момент, който трудно се преживява, но... той си отива, ти създаваш нов живот! За съжаление това са моменти от живота, които чрез трудности и изпитания се опитват да ни подготвят за нещо ново, да бъдем по-силни...
Затова, колкото и да е трудно, се успокой за манипулацията и си мисли за всички хубави моменти, които си изживяла с малкото създание!

Synni__ - ще се включа за токчетата, че ми е интересно. Не нося всеки ден (даже предимно по повод), но защо да не може...?

# 494
  • Sofia
tikvi4kata
Скрит текст:
- изпращам ти най-силните си прегръдки  Hug
Преживях подобно нещо преди почти една година, моето кученце си отиде на 17 години почти, разболя се накрая и то изведнъж и това единствено ме крепеше - че до последно го гледахме като писано яйце и му давахме всичката си любов през годините. Бях до него до почти последния му час, но вечерта, в която нашите са го завели да го приспят не съм била до тях... И от една страна го оценявам. Но няма "добър вариант", и двата са свързани с мъка и тъга, с която ще се пребориш.
Мисли си и ти за това колко много сте си дали един на друг и че е било щастливо кученце. В момента ми текат сълзи, докато ти пиша, за жалост това е момент, който трудно се преживява, но... той си отива, ти създаваш нов живот! За съжаление това са моменти от живота, които чрез трудности и изпитания се опитват да ни подготвят за нещо ново, да бъдем по-силни...
Затова, колкото и да е трудно, се успокой за манипулацията и си мисли за всички хубави моменти, които си изживяла с малкото създание!

Това все едно аз съм го писала и аз преживях почти същото миналата година. Просълзих се, но гледам да си спомням с усмивка за кученцето ни. Рози много хубаво си го написала. Наистина трудностите ни изграждат като хора и ни правят по-силни Hug
Тиквичка, трябва да си силна и спокойна за утре.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт