Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 049
  • 708
  •   1
Отговори
# 660
Днес мина и моята ЖК, беше си почти като ФМ  Laughing., доста обстойно. Все още си вървим напред със седмица. Бебка беше заела много сладка ембрионална поза, вече и става тесничко. И видях как си ме бие, а аз си мислех че ме подритва Crazy, направо си беше свила юмруците и ме налагаше box hahaha. Пуснах и една микробиология (май и аз си развъждам гъби ooooh!), дано все пак всичко да е наред. Мен май не са ми мерили шийката или поне доки нищо не е казвал, а пък с вагинален не с ме гледали от втори-трети месец някъде.
Днес в градината на щерката видях, че е празник на християнското семейство, честит празник момичета  bouquet

# 661
  • София
То и с нормален ехограф си се мери шийката, не само с вагинален. Peace

# 662
Добро утро и честит празник и от мен Simple Smile
 Скоро не съм писала, не мога да смогна да изчета всичко,а и не съм много компетентна по последни разисканите теми. Ще разчитам на вас за помощ. Честно казано не се бях и замисляла,че това бебе се къпе   Joy Joy
 С вагинален мен ме гледаха и в 3ти месец,но мисля,че само защото имам мощна(както деликатно намекна доки)=дебелла коремна стена.  Laughing
 Относно дрехите за бременни- вчера си поръчах от ибей клинове за бременни по 3,99 паунда. Очаквам да ми ги доставят началото на другата седмица. Ако някой се интересува, мога да споделя дали стават

# 663
  • София
Добро утро и от мен!
Аз също минах втората ФМ. Направих две #Crazy - първо при доц. Томова, после при доц. Марков. Мнението им съвпада Simple Smile, всичко е наред и няма смисъл да правя следваща в 28-32 седмица. Но аз не съм решила дали ще я пропусна #Crazy
Слагам в скрит текст мнението си за двамата лекари и за начина, по който протекоха прегледите, ако на някого му е интересно.
Скрит текст:
Прегледът при доц. Томова продължи около 20 минути. Мила и внимателна, отговори на всичките ми въпроси. През цялото време обясняваше какво гледа в момента и какво вижда Simple Smile Особено внимание обърна на сърцето и мозъка.
При доц. Марков продължи около 30 мин. Френдли ориентиран и леко лежерен. Действа успокояващо и предразполагащо. Доста обстойно разгледа сърцето и ми обясни защо го прави. И само това. За другите органи и части от тялото нищо не каза. Заключи,че всичко е наред и ме попита дали имам въпроси. Отговори на всичките, каза, че ги е видял и всичко е ок, но пак разгледа органите, за които конкретно го попитах.
Основната разлика между двата прегледа за мен беше, че доц. Томова обясни за всяко нещо, което е отразено в протокола, като ми показваше точния момент, в който гледа и какво означава липсата или наличието на нещо. При протокола от доц, Марков има отбелязани значително повече неща, които сигурно ги е видял - не оспорвам преценката му, но за мен не беше достатъчно обстоятелствен.
Вероятно и двамата са добри, но ако ходя на следващата ФМ, ще бъде категорично при доц. Томова.

# 664
  • София
Добро утро и от мен!
Аз също минах втората ФМ. Направих две #Crazy - първо при доц. Томова,
Имам един въпрос, тъй като ще ходя в понеделник при Томова, много ли се чака? Не ме пуснаха отпуск и ще забегна от работа да знам горе-долу колко ще се забвя?

# 665
Добро утро, момичета Simple Smile

Значи и на мен може да са ми мерили шииката на Фм, все пак нали всичко гледат, друг е въпроса, че не са ми казали. То и че амниотичната течност ми е ок и че плацентата ми е висока не са ми казали, а са го написали, та сигурно са погледнали Wink Изненадаха ме че плацентата е предна и то защото попитах, за това толкова по различно я усещам беба от баткото. Още не мога да свикна, че е момиче все си мислех, че е момче и ме смея да се зарадвам  да няма някоя изненада на финала. Тук прегледите с видеозон приключиха  Sad  Ако няма индикации не правят повече, сега умувам колко още да си подаря. Няма да издържа до края без да си видя слънчицето  bouquet Sad Но пък и добър специалист трябва да избера, че иначе няма смисъл , просто да дам 200£ за да го видя Sad Та в Бг сте щастливки в това отношение.

Хубав петък на всички

# 666
  • София
Имам един въпрос, тъй като ще ходя в понеделник при Томова, много ли се чака? Не ме пуснаха отпуск и ще забегна от работа да знам горе-долу колко ще се забвя?
Моят час беше първият за деня в 12 ч.,влязох 12:05, защото преди мен мина един "спешен случай"., т.е. аз не чаках и часовете се спазваха

# 667
  • София
На мен шийка ми мерят всеки път на ЖК, гледат ме всеки път с Коремен и Вагинален, с вагинален заради измерването на шийката, също така всеки път имам и вагинален преглед понеже имам и раничка на шийката и док я следи.

Murmur'ana Браво за хубавите новини  Peace

C a r r y ами то ако се замислиш и тук по ЗК само 2 пъти гледат на УЗ, хубаво е поне че можеш винаги да идеш на частно и не етолкова скъпо. Хайде купувай розови ТУТУ  Laughing Heart Eyes

amy_lee много рано си минала, браво за хубавите новини. Днес е петък време е за танца на новата седмица при теб  newsm44 newsm44 newsm44 newsm68

Утре ще се ходи на бебемания, с ММ имаме един куп задачи но сме решили и там да минем, все пак ни е на две крачки  Peace

# 668
  • София
Вагиналният може би за по-точно измерване го ползват. Аз се радвам, че само първите 2 пъти ме гледаха с него...

По хигиенните въпроси пак да се включа. Според мен ежедневното мазане след баня и то без да има проблеми с кожата е излишно и натоварващо с разни химикали.
Кърмените бебета пък много често акат на всяко ядене, съответно си искат миене на всяка смяна на памперса.

# 669

Shantel  Hug Hug Hug   bouquet
Честит петък, ден на християнското семейство и какви прекрасни новини!
Отивам за успокоителна инжекция за ММ - днес се е събудил с идеятада разглобява гардероба, да изнася тоалетката от спалнята и да пъха кошарите в нея, за да можело да са наблизо. Питам - а детската? Не му харесвала. Стискайте палци да няма жертви Simple Smile!))) af censored

# 670
  • София
Добро утро! Честит петък на работещите  Wink! Бебемания 2014,започва от днес  baby_neutral Party Чаках я с нетърпение,а сега да видя дали ще стигна до там   newsm78

Искам отзиви!
АЗ не успях да си пусна отпуска за днес, утре заминавам на фест с народните танци, ще изпусна... Опитах се да пратя две приятелки да ми събират брошури и подаръци, ама май не успях да ги убедя, хи хи.

Да ви напомня тук - днес има 25% намаление на всички стоки в Хиполенд, може онлайн, може и на място, аз сега пуснах една поръчка.

kalitarka - аз искам от сега отзив за клиновете. Понеже предимно такова нося (с туники и рокли), толкова имам накупени и сега допълнително взех, че не се замислих, че и с тях може да ми стане неудобно. Вече 3-4 прибрах във вакуумиращите се пликове, заедно с 3 чифта панталони...  Cry

Carry и другите - ако не са ви казали дали има нещо с шийката, най-вероятно всичко е ок. Даже 100% всичко е ок. Много от лекарите не смятат за нужно да казват, че ви е наред нещо, ако мога така да се изразя.

Смехорани - тоя твоя мъж, хехе, колко деен се е събудил! Стискаме палци  Hug

# 671
  • София
ek_velika , моят час при доц. Томова също беше първият за деня, 9.00. Влязох на време и момичето след мен, което беше за 9.30, също влезе на време. Останах с впечатление, че часовете се спазват. Подкрепям мнението на Murmur'ana, аз също останах много доволна от прегледа. Доста сериозно обмислям да отида и на 3-та ФМ за собствено успокоение, въпреки че Томова ми каза, че вероятността нещо да не е наред от тук нататък е много малка.
Ние също сме на Бебемания утре. Нищо не смея да купувам още, но искам да си изясня доста неща за количките, а и за другите принадлежности, за да съм подготвена.  Simple Smile
Много хубав уикенд на всички, още малко остана от работната седмица!

# 672
  • София
Добро утро, момичета Simple Smile
Няма да издържа до края без да си видя слънчицето  bouquet Sad Но пък и добър специалист трябва да избера, че иначе няма смисъл , просто да дам 200£ за да го видя Sad Та в Бг сте щастливки в това отношение.

Хубав петък на всички

Кари, за 200 паунда можеш да си купиш билет до БГ плюс преглед с ехограф. Laughing
Разказвали са ми, че много емигранти така идват съб и неделя да се преглеждат тук.

Смехорани, дай боже всекиму толкова деен мъж:)))

Някой ходи ли вече на Бебемания? Има ли колички за близнаци? Само заради това бих отишла с едно такси, иначе малко ме е шубе, нали трябва да лежа.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 11:57 от Мohita

# 673
Ние следобед ще се опитаме да се възползваме от отстъпките в Хипо, че утре сме на рожден ден на една кака.
На мен и с първата бременност, и сега нищо не са ми споменавали за шийката - имам ли, нямам ли ...  Joy
Моят син днес е решил да е командир - излегнал се на дивана и подвиква - "мамо, стави, палячо", "мамо, стави, коли" ...  hahaha От къде ли се е научил?!  hahaha

# 674
На мен май за първи път ми мериха шийката или поне за първи път ми каза доки,че я мери,понеже ми взе секрет и каза"Така и така взимаме секрет,да ти премеря и шийката".Нямам идея дали друг път я мери,когато ме гледа само с коремен.

Аз утре отивам на Бебемания и ще разкажа след това.
Ние започнахме ремонт,но утре и в неделя ще е някакво мазало у дома.ММ е събрал 2 приятели и събарят 4 стени,вкл. и всичко в банята.Смятайте какво ще е.Не искам да съм там след това,дори и за чистенето.Нооооо ще стане хубаво.Той искаше да дойде много с мен,но предпочита докато ме няма да върши работа.
Цените в Хипото дали са толкова ниски след тези 25% или всичко е трик?Някой дали е сравнил?

Общи условия

Активация на акаунт