ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 128
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Честит имен ден на Донси и Виктор!  bouquet Само с хубаво и за хубаво да се споменават имената ви Simple Smile

Мимка, благодаря за информацията за състезанието по БЕ. При нас нищо не са казали за него, а и ми се струва, че нашата учителка не е много фен на състезанията по принцип. Та, Мартина няма да ходи, но пък й принтнах от минала година едното тестче, да ѝ го дам да видим какво ще направи у дома. Все си е странична тренировка Simple Smile
Светли, по математика мисля, че школата, за която говори Тинкърбел е тази в МГ. Ако е така, аз лично съм много доволна и мога да я препоръчам с открито сърце! И там не съм чула нищо за състезания или подготовки в този дух. Учителката е много ведра, усмихната и определено не ги нахъсва да бъдат състезатели, а по-скоро им показва красотата на математиката. За мен това е най-важното! Да я хареса детето тази наука от малко и да не се плаши от нея. Различните състезания имат различни типове задачи обикновено и това, че не са решавали точно от този тип, не значи, че вашия клуб е слаб (примерно). Все пак посочените задачи са от Софийския турнир, на който нашите деца няма как да се явят и логично не са подготвяни специално за него и някои типове задачи.
За лягането - различно - понякога успяваме към 21:00-21:30, друг път и след 22:30 още не се е намоткала да легне. Но тогава знае, че няма приказка и затова са редки тези случаи Mr. Green

# 76
  • София
Аз не мисля, че и в София се прави някаква подготовка за това състезание. Просто детето ако порешава такъв тип задачи и ще се справи. Не е необходимо да ходи на кръжоци или допълнителни часове. Това е моето мнение.

# 77
Честит празник на всички именици.   bouquet
Честит имен ден на donsita и сина и.   bouquet
По отношение на лягането - в 21,30 си е в леглото и ме чака за приказка.  Rolling Eyes Напоследък, докато оправя малката, и той е заспал - 21,35-21,40.  ooooh! А в Четвъртък и Петък дори пожела сам да си легне по-рано.  Shocked Предполагам, че плуването го измаря допълнително.  Thinking

# 78
  • Бургас
Честит имен ден на Донси и на момчето й. Честито и на другите именници. Моето малкото и той има имен ден. Та по този повод Мария искаше да минем сутринта през магазина за да черпи   
класа smile3506
Днес са на театър.

# 79
Честит имен ден на Виктор на Донсита, на Донсита, на Вики на Лонита и всички други малки и големи именници, да са здрави и много късмет.
По въпроса с лягането, и моята откакто е на училище си ляга в 21ч., четем книжка и заспива докъм 21.30, а преди това си лягаше в 22-23 часа, но и ставаше по-късно. Сега става в 7,15, за съжаление и в почивните дни също по навик, вместо да се наспи.
В нашето училище нищо не се чува за никакви състезания, но за сметка на това има "любовни емоции" между децата, кой кого харесва, кой с кого да ходи.

# 80
  • София
Честито на всички именици!  bouquet

И Ники си ляга към 21.30 и в повечето случаи става без проблем в 7ч., вкл. и почивните дни.
Сега е на вълна шах и само моли вечер някой да играе с него, много е впечатлен от треньора или от играта.  Crazy

От снощи го чувам от време на време да кашля, тъпча го с чайове и витамини, дано да се размине боледуването.  Praynig

# 81
Прибрахме се от плуване и сядам да ви прочета.
Някой питаше за книгите, които се дават за прочит след 1 клас, намерих този списък:

Скрит текст:
1.  Български народни приказки
2.  Йордан Радичков – Ние врабчетата
3.  Астрид Линдгрен – Пипи Дългото чорапче
4.  Джани Родари - Приказки по телефона
5.  Доналд  Бисет - Небивалици
6.  Мечо Пух
7.  Братя Грим – приказки
8.  Ханс Кристиан Андерсен – приказки
9.  Валери Петров –  Лили на морското дъно
10. Ран Босилек – приказки
11. Езоп -  Басни
13. Ем. Станев - През гори и води

# 82
Честит празник на цялата прекрасна група празнуващи днес - малки и големи! Да сте здрави и само с добро да ви споменават!
И у нас лягането е към 21 и най-късно до 21.30 са заспали. Сутрин стават малко след 7, като дребната има повече проблеми при изчегъртването от леглото...Той мрънка, влачи се, но става...
И в класа на сина ми има любовни трепети, но той засега е само страничен наблюдател и ни клюкари вечер кой кого харесва, с кого ходи и в кого е влюбен...Той още си бленува по молдовската любима, макар да не са се чували скоро в скайп...
Аз правя някакъв опит да се разболея и отивам да взимам спешни мерки, че тъкмо цяла седмица никой не е боледувал у дома...
Жасмин, хич не мога да си представя сина ми да прочете и половината от тези книги сам, а предполагам, че това ще е изискването, а не ние да му ги четем...?
Лека вечер!

# 83
  • Sofia
Ох, като го гледам тоЯ списък и си мисля, че трябва освен книгата и изданието да пишат. Че то това "Български народни приказки"  нищо не ми говори... кои точно се има предвид?!  Пък и все се различават списъците разбира се. Ето и тук един примерен (та и до 5клас).
Не че много ще се съобразявам със списъци де.  Laughing

10, 11 и 12 и без това съм ги предвидила за четене в близко време.
3, 5 и 6 са четени
8 сме го почнали, 7 ще следва
остават: 1 (чели сме доста от този списък), 2, 4 и 9 (това за сефте го чувам)

# 84
  • sf
Виктор днес се записал в училищната библиотека и си взел книжка. Смешното е ,че я имаме и вкъщи  hahaha

# 85
  • София
Честито на именниците и благодаря за пожеланията за моята именничка. Тя беше много щастлива днес, че е черпила в училище и двата първи класа са дошли да я поздравят. Всъщност на нея май за първи път и се случва да е единствената Виктория. Simple Smile За лягането -заспива късно - към 22 и става много рано в 6.30. Опитвам да я слагам по-рано но не иска. При нас децата готвят Коледно тържество -ще бъде на 23 декември в някаква театрална зала и ще показват уменията си в допълнителните си занимания. Другат седмица пък ще ходи на състезание по рисуване от СБНУ.

# 86
  • София
Виктор днес се записал в училищната библиотека и си взел книжка. Смешното е ,че я имаме и вкъщи  hahaha

Joy
Нищо, че я имате, Донси!
Това си е похвално за детето!

# 87
Лили на морското дъно я има в аудио вариант - драматизация. Нико много я харесва.

# 88
  • София
Добро утро!  Coffee

На мен ми е рано още за списъци за лятото.  Peace
Ники е с кашлица и днес ще остане с татко си, пък утре и вдругиден аз ще си взема болничен. Надявам се до неделята да се оправи, че много трудно с тези болнични. Бабешки рецепти прилагам всякакви, дано да имат ефект.  Praynig

# 89
  • София
На този етап изчитането на толкова книги ми се вижда миясия невъзможна. Моето дете срича, но още  е много далеч от четенето. Раздразнява се като думата е по-сложна и не може да я срече и зарязва бързо четенето.

"Приказен свят" на А. Каралийчев също според мен трябва да се уточни. Аз си спомням от моето детство, че бяха 3 тома,  а сега има по-съкратени версии, поне това което съм гледала на издателство "Пан".

Общи условия

Активация на акаунт