ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 114
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • sf
Днес с Виктор  имаме имен ден  Mr. Green Той занесе бонбони да почерпи децата, много се вълнуваше  hahaha това защото рд му е през лятото и не черпи.
Аз няма да слагам картинки, пийте по едно виртуално за наше здраве  Joy Hug

# 61
Донси, да сте живи и здрави двамата! Все така с чувство за хумор Simple Smile

Миналата година моята искаше да черпи в училище по случай рождения ден на баба си hahaha Харесвало ѝ било да черпи, а нейният бил далече. Някакво дете пък черпило за рд на котката си Simple Smile

# 62
donsita, да сте живи и здрави!   bouquet

# 63
Добро утро,

Вчера г-жата оставила бележка в раницата на Стефи, на която пише състезание по Любословие, такса 6 лв. На въпроса към Стефи, г-жата обясни ли нещо, не. Изнамерих инфо за него http://lyuboslovie2011.wix.com/sustezanie
Някой от мамите с по-големи дечица дали ще може да каже нещо повече.

Моята си ляга много рано вечер по нейно желание към 8/8,30 часа.

Честит имен ден на Виктор! Да носи името с много здраве и късмет.

# 64
Нас са ни пратили инфо за това състезание. Само не разбрах в училище по време на часовете ли ще се провежда? Ако е така, бих я пратила, защото има желание.

# 65
  • Варна
Снощи и аз дадох задачите от софийското състезание. Резултатът ме изуми. Досега съм смятала, че синът ми се справя чудесно с математиката, не се е запъвал на нищо, което са му давали в училище.
Оказа се обаче, че детето за пръв път вижда така поднесени задачи и 5 минути ги гледа сащисано. Особено от 6 задача нататък откровено ми каза, че не разбира какво трябва да направи. Като седнахме да ги разглеждаме двамата се ориентира лека-полека, но пак му беше трудно.
Та изводът за мен е, че в нашето училище още не са ги запознали с подобен тип задачи. Което много ме учудва - очаквах, че поне в клуба (който е извънкласна форма за напреднали) правят точно това. Сега се взех бележка, разпечатах доста такива стари състезания и почваме по малко да работим по тях вкъщи.
Благодаря за линковете, ако не бяхте вие щях да си тъна в заблуда колко сме напред по математика  Thinking.

# 66
  • В офиса
Честит имен ден на всички Викторовци и Виктории. Бъдете здрави и щастливи.

В учебно време се провежда. Май имаше някакво разместване на часовете, че да е за всички паралелки в един час. От класа на дъщеря ми всички явили се бяха минали на 2ри кръг. На него пък бяха обрали призовите места. Само не помня награди дали е имало. За грамоти се сещам...

# 67
  • Sofia
Донси, честито да ви е името и на теб, и на Виктор, късмет да ви носи!  bouquet
Честито на всички именници!

И мен ме заинтругува това Любословие. На обед ще питам класната. Благодаря за инфото, Мимка!  Hug

Светли, в у-ще освен ако не е по ЗИП/СИП/друго подобно няма такива разнообразни задачи, та дори и в тях. И в сборниците няма разнообразие, все една повторяемост...  Sad

Нонич, благодаря! Hug

# 68
Има ли други такива състезания по български език през годината? Навсякъде се говори основно за математически.
Честит имен ден на Донсита и момчето и. Здрави и силни да са!

# 69
  • София
Честит имен ден на момчето на Донсита и на теб също. (учениите с предимство Grinning) Все така енергични и пълни с усмивки.

По отношение на лягането, стремим се да е в 21 30. Но след плуване и ние не смогваме преди 22 00. Сутрин става в 7 00 и определено не винаги му стига, въпреки че това са над 8 часа сън. А и следобед не виси в училище, а при баба.

От неделя аз се залежах с вирус, та цялата тежест в образованието е на дядовци и татко. И пак се почна, ма да ми се обядат половин час по рано, а не пет минути по- рано, ама .. ама .. ей хора говорете си, не ме занимавайте, възрастни хора решавайте си проблемите помежду си, не съм ви буфер. Направо ми иде да се гръмна.

# 70
  • Варна
Светли, в у-ще освен ако не е по ЗИП/СИП/друго подобно няма такива разнообразни задачи, та дори и в тях. И в сборниците няма разнообразие, все една повторяемост...  Sad
Да, Морена, съгласна съм. Но той ходи на ЗИП и отделно на клуб по математика, т.е. има 10-на часа математика седмично (не съм ги броила, горе-долу). Клубът беше обявен точно за напреднали, които ще се подготвят за състезания. Затова бях изумена от това, че не е виждал такива задачи...
Както и да е, взех нещата присърце  Wink

# 71
  • на Мелмак
Има ли други такива състезания по български език през годината? Навсякъде се говори основно за математически.
Честит имен ден на Донсита и момчето и. Здрави и силни да са!

Ето един сайт :

http://www.sbnu.org/tests.php

На мен ми хареса „Аз, природата и светът”

Честит Имен Ден на Празнуващите  smile3525

# 72
  • Sofia
Разбирам те, Светли, аз също бих била изненадана неприятно при таква констатация.

Забравих да пиша... Гушкан ляга до към 21ч. Ставаме сутрин в 6.50ч. Почти 10 часа нощен сън. Пък и следобед нали спи - около час и половина... Simple Smile

# 73
  • В офиса
Светли, аз пък не бих бързала с изводите. Виждам, че си от Варна. Там имат страхотна школа с много добра преподавателка. Наблюдавам резултатите на децата от випуска на дъщеря ми, които от 3-4 клас винаги са с много впечатляващи класирания.
Редно е една добра школа да има методология, по която работи. И по тази методология, ако се работи постоянно, резултатите не закъсняват. Състезанията никога не трябва да с самоцел, а път, по който се минава и се надгражда малко по малко. Мен за това ме беше яд, че пък в нашето у-ще в часовете по зан. математика (каквито 1-ви клас нямат), се наблягаше на задачи от минали турнири. Ами тях детето може да си ги реши вкъщи само. От тази година вече работят с преподавател със система и предполагам ще се усети след време. Страшно малко са тези деца, които от 1-ви клас до края са винаги по челните места.
Вземи и разгледай тетрадките в тази школа, поинтересувай се от класиранията на другите деца, не само първокласници и тогава прави изводите.

# 74
  • Перник
Честит празник на всички именници! Да сте живи и здрави!

При нас лягането е проблем от край време. Калоян рядко си ляга преди 23 часа. Става в 7:05.
Трябва да го пробвам на някой тест, да видим дали ще се справи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт