ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 132
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Мда, аз питах за списъка с книги, че да поръчам на Дядо Коледа няколко... Изчетох доста по темата и установих, че има поне 10 различни списъка: от 5-6 книги до 12-13  Shocked
Наши приятелчета - миналогодишни първолаци, също споделиха различни списъци, така че явно всеки учител прави каквото си иска.

Гледам много коментирате лягането. Моето диване не спи на обед от 3-годишен, с мнооого редки изключения като е бил болен или нещо такова. Ляга около 21 часа и едвам става в 7.00-7.10. Вчера споделил с баба си, че не може да се наспива, което е направо невероятно изказване за него - вечно кипи от енергия. Та ще опитаме да ляга половин час по-рано, пък да видим.

# 91
Здравейте!
Наистина има мнооого различни списъци. И аз поразпитах комшийчета от нашето училище и ми дадоха различни неща. Явно си зависи от госпожата.  newsm78
Уф, и аз май се опитвам да се разболея - едно гърло ме мъчи.  Rolling Eyes Пък и ми е слаб имунитета, заради кърменето.  Sad Пак заради него трябва да внимавам с какво се лекувам.  Cry Пък и малката я мъчат зъби май и не ни остави да спим тази нощ.  newsm78 Мрън.  Tired

# 92
Добро утро,

Sise_to пробвай с чай от чубрица за кашлицата. Аз имам чувството че точно този чай помогна на Стефи преди време.
Стефи пък от вчера е с температура и зачервено гърло, днес си е вкъщи. Малкия пък е с разтройство. Няма и месец от как боледуваха и сега пак. Стефи ми беше толкова здрава в градината,  а сега не знам какво става.

Home rider и моята е същата с четенето. Вчера са започнали да сричат с буквата "м".Г-жата я похвалила и тя много се радва.

# 93
  • Sofia
Всеки с неговото си...   Wink
Моята пък вчера обяви, че ѝ е скучно по четене. Решихме да си носи книжка, пък да видим.
Иначе въпросните списъци... от сега и аз не я виждам Гушкан да прочете всичко, но пък има време де. И определено не бих я карала да чете, нещо което не ѝ върви. Ще ѝ го прочета аз, ако е нужно, пък тя ще си чете книжки, които иска.
Днес приятелката ѝ има РД и се чудеше дали щяло да има торта. Че някой си като имал нямало. Пък в ПГ колко много имало...
Иначе най-много и' харесвало по английски и хореография.
Вчера взеха "Л" и 7ца.

Вчера като съм писала "онзи" списък в скобите съм забравила да го сложа и сега вече не го намирам.
Беше стор.бг книгата и дадено съдържанието ѝ ("Български народни приказки"). Изчерпана е. Но повече не успявам да я намеря.  Whistling

Ние имаме тези два тома,
Скрит текст:

а и тази и вероятно тях ще ползваме.

Болните да оздравяват!

# 94
  • Варна
Айде и аз да се похваля и да се оплача едновременно Rolling Eyes Снощи като прибирах Маша, възпитателката ни даде за подпис "контролни" по БЕ и Математика. И на двете има "Отлично", като на БЕ няма нито една грешка (35т.), а на математиката имаше на две места подчертано и поравено и 33т. Реално учителката не е разчела краснописа на Маша Confused За което изобщо не я обвинявам, разбира се! Наистина е писала с левия си крак! И говорих, и обяснявах как това писане през пръсти ще ѝ изиграе лоша шега и колко е важно да пише четливо, обаче ефекта е 0. Не ми се мисли какво ще е в горните класове Rolling Eyes
За четенето - четоха снощи с нейната приятелка (която е в съседния клас) от букварчето. Всичко беше прекрасно, докато в един момент мойта хубавица не изтърси: "Ох, бе мноо са тъпи тия текстове! Мими уми Еми, дрън-дрън! И после пак ми обяснявай колко е хубаво да се чете! Глупости!". Предложих ѝ да си четат от някоя книжка, за да видят колко е интересно наистина, взех да обяснявам, че букварчето е за тренировка, обаче на второто изречение ми стана ясно, че никой не ме слуша... Изобщо - някакъв пуберски период я е треснал, опитва се да се прави на интересна (особено пред публика), тръшка врати, отговаря, сърди се Confused
Ох, май повечко се оплаках отколкото се похвалих, ама такова ми е настроението в момента.

# 95
Изобщо - някакъв пуберски период я е треснал, опитва се да се прави на интересна (особено пред публика), тръшка врати, отговаря, сърди се Confused
Мислех,че сме само ние, но сега си отдъхвам - хвърля химикали и моливи, лежи на земята и се инати, избухва лесно. Накарах я да си поправи една цифра от домашното вчера, което писала в занималнята - тръшна се на земята и се въргаля до второ пришествие, но не го поправи...

# 96
Ахаха, разсмяхте ме с този пуберски период. И при нас го има. Хвърля тетрадки понякога. Оставям я да се наинати. Забелязвам как хем ги хвърля с яд, хем се самоконтролира и гледа да не се скъсат. И ме поглежда с крайчеца на окото дали ще ѝ се скарам, но аз си мълча  Whistling

# 97
  • Варна
Ох, девойки как ме успокоихте, ако знаете! Hug
При нас от седмица-две е проблема - вечно за нещо ще се намуси, ще се разциври, с крак ще тропне, врата ще блъсне... мъмори недоволно, абе тийн! С баща ѝ все ѝ говорим, обясняваме, но на моменти не ми издържат нервичките и почвам и аз да викам. Embarassed А най-много ме дразни като започне да говори на пук и едно такова жаргонно ли как да го опиша и аз не знам. Например: "Кво му е грозното пък на тва?! Мноо хубавко съм си го написала, аре стига ся!". Направо ми иде да я хвана за кльощавата бяла гушка Close

# 98
Пак съм ви изпуснала!
На патерици, но от сърце желая здраве на именниците!
сисето, мимка-8, желая бързо оздравяване на дечицата ви. В класа на сина ми от понеделник децата намаляват, днес от 24 бяха 16, другите са в болничен. Явно пак върлува някой вирус.
Жасмин, Морена, благодаря за списъците, които сте показали. Някои от книжките сме ги чели, а сега вече имам идея и за подарък от белия дядо- определено ще е Басните на Езоп и Пипи дългото чорапче- поне на мен ми бяха любими.
Светли, и моят син в ДГ не спеше, сега е много енергичен, но откакто почна училище сам желае да поспива час, час и половина на обед, когато има възможност.

Относно дневния режим: става около 6,30, ляга си към 21,30. В понеделник, сряда и петък е на айкидо по час и половина и тогава не спи на обед, в тези дни заспива вечер за 3-5 мин. Във вторник и четвъртък си поспива на обед и затова вечер четем книжки и заспиването става към 22,00 до към 22,30.

Моето момче от края на септември редуваше дни с хрема, дни само със запушен нос, спокойни дни, дни с кашляне, после пак спокойни дни. В понеделник направихме снимка на синусите, оказа се,че е със синузит и антибиотикът беше неизбежен.

# 99
  • Бургас
Мдааа, и Мария промени говора си Mr. Green. Постоянно се чува "Аре стига бе,човече." или пък се обръща към нас с "хорца" Crossing Arms
Днес нещо й се загуби гласа, та на обяд ще я взимам. Ще пишем домашните вкъщи Twisted Evil
А снощи пък реши задачките от СМТ и 10 я затрудни, та обясних как да я реши. На прословутата 6 задача на първия пример написа 4-5=0 Wink

# 100
Уф, чудя се къде изчезнахте, пък то имало нова тема и 7 страници изписани  ooooh!
Морена, благодаря за темата   bouquet
За лягането - моята също си ляга към 21.00 - 21.30, но преди 22 часа не заспива. Сутрин едвам отлепва към 7.10...
За четенето - чете каквото й харесва. Dive, право е детето, че са тъпи текстовете в буквара. Вчера отивам да проверя малката дали е заспала и я заварвам да чете... моята книга. "Майстора на куполи" на Елиф Шафак  Crazy
За отсъствията - и аз като Донси понякога давам медицинска бележка без да е била болна щерката. Сега планирам в началото на годината да отидем на ски за една седмица. С тези техните ваканции от по три дни, пак някаква бележка ще се пише явно.
Отчетох се. На имениците - честито на патерица. На болните - скорошно оздравяване Simple Smile 

# 101
  • София
Просто си е стрес за децата тръгването на училище. Вече им е преминала еуфорията и са наясно, че това ги чака занапред, което е леко безнадежно. Нормална реакция - да се бунтуват.

По отношение на четенето и при нас е същия проблем, тази дума ми е трудна, не може ли с по- лесни и т.н. Но аз си знам чавето и му давам да пише. Първо пише дума по дума и после изчита изречението. Кръстословиците и игрите с думи от крокотак също помагат.

Като гледам списъка с книгите, се сещам за един след 3 клас от сто заглавия, толкова се пънах да намеря книгите и да ги прочета. Успях някъде една трета от книгите да прочета и то за нищо. И схванах идеята- списъка е да те ориентира, ако сам не можеш да си избереш заглавия за четене. Книги обогатяващи речника на човек (в наши дни много зависи от редакцията) и подходящи за възраста. Вижте, че още в първи клас, когато би трябвало децата да са горе долу на едно ниво, нещата се различават. Както и интересите и т.н. И като финал няма никакво значение кои точно Народни приказки ще прочете, както и кое на Ангел Каралийчев, всичките са хубави и е важно нещо да успее да прочете, да иска да чете, пък било то и извън списъка.

При нас проблема е с говора е така "любимото" ми Мекане. Ще ходимЕ, ще играемЕ и т.н., направо полудявам, когато нещо е научено и усвоено, отива на училище и се разваля.

# 102
  • sf
Ох, този жаргон  ooooh!
Моят напоследък каквото и да ми каже все добавя "маце"  ooooh! и като му се скарам, отговаря "е кво толкова, ти си си маце"  hahaha

# 103
На прословутата 6 задача на първия пример написа 4-5=0 Wink

Този турнир за 1 клас се оказа нелеп - четох, че на децата в някакво училище им разяснявали какво да пишат, плюс (по мое мнение) сгрешената задача 6.1.2, плюс тази последната, която изобщо не е за тяхната възраст. На тази 6-та задача, моят е мислел да напише: 4-5=-1 , после се отказал. Нищо, поне това, което си е решил, е било със собствени сили и без подсказване, много съм доволна от него. А кой какво знае наистина, ще се види в бъдеще на сериозните състезания.
Магическите триъгълници ги разглеждахме в последствие и ги научи. Вече знае - като трябва малък сбор от повтарящи се числа (1,1,1,2,2,2), слага малките числа по върховете и обратното. При поредица от числа (1,2,3,4,5,6) слага 1, 2 и 3 по върховете, а 4, 5 и 6 ги позиционира така, че 6 да е между 1 и 2, а 4 да е между най-голямия сбор (2+3). и т.н.

Иначе, днес ще е голяма радост вкъщи: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/ … bd38330c02e75b683

Ето видео за констуктора: https://www.youtube.com/watch?v=T9mNt_2uUvk

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 11:48 от Анонимен

# 104
  • Бургас
Ох, този жаргон  ooooh!
Моят напоследък каквото и да ми каже все добавя "маце"  ooooh! и като му се скарам, отговаря "е кво толкова, ти си си маце"  hahaha
Joy Joy
Донси, много е забавен

Общи условия

Активация на акаунт