ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 178
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Сега като пише mmm_  за неполучения робот, се сетих, че отдавна се каня да питам за соларния конструктор 6 в 1, който беше препоръчан тук. Пазя го за имения ден на Ники, но много калпав китайски боклук му се струва на мъжа ми и смята, че и 10 лв са много за него. Има ли някой изпробвал го вече?  newsm78  А иначе за бг пощите мога ферман да напиша.  ooooh!

За протокола: нашите са на Р и от миналата седмица не са взимали нова буква, упражняват се, а по математика са на 10.

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашите са на малка р и на 9 Simple Smile
той нали пак беше болен в петък, та в събота и неделя наваксвахме у дома.
писахме, смятахме, правихме упражнения, диктовки...
днес имаме забележка: "пиши само зададеното от учителите!"

Laughing

# 227
  • В светлината на слънцето
Забравих да напиша за буквата - на й са. Туй за протокола. Grinning

# 228
Лулумба, честито ви четене  Simple Smile
St Dobri, вашите учители бият по буквоядство. Няма угодия-или не може да се навакса, или твърде много упражнения ooooh!
Нашите минаха 10 и К. Краснописът й е леко "гаргамелест" от време на време, но не се втелясвам.

# 229
..... Краснописът й е леко "гаргамелест" от време на време, но не се втелясвам.
Joy Joy Joy

# 230
  • В светлината на слънцето
Аз за краснопис дори и не мечтая на този етап.  Crazy Поне се научи да събира буквите в полето и да се старае да ги изписва красиво като за него. Grinning

# 231
  • Варна
Здравейте! Ние сме на голямо Р и си имаме доста главоболия с него, на мен поне ми прилича на Ф както ги карат да го пишат, все не ми харесва, а детето твърди, че госпожата така е показала. Сигурно е така. Само се питам, какъв е смисълът. Аз престанах да пиша доста букви по учебник, щом започнах да пиша на латиница. При нашите деца това ще стане още другата година, съвсем ще им дойде баир според мен такава разлика.
Иначе сме на 10 и много чудно, имаме затруднения със смятането с 9 и 10. А иначе смята до 20 ...  Thinking Днес ще търся някакви допълнителни помагала със задачи, да се упражнява вкъщи.

# 232
  • sf
Днес ще правят нещо си по ДБТ  Rolling Eyes замина с една торба клонки, листа, кестени и тем подобни. Представям си какво ще стане в стаята, когато всички деца си изсипят материалите  hahaha
Забравих да му сложа картоф, ама дано не ми се сърди  Joy

# 233
  • на Мелмак
Привет и от нас !

Дъщеря ми се старае да пише красиво , но много бърза и нещо не й се получават винаги нещата .
Сега сме на обяснения защо не трябва да се бърза Laughing.
Друг път пък от старание така ги криви , че не й се разбира .

Относно извън класните занимания - поиска да ходи на английски , защото и нейната приятелка ходи , отделно е на таекуондо , отказа обаче плуването - било я страх , ще се пробваме пак на пролет .

Хубав ден на всички !

# 234
  • ГОре на черешата...
Лу, честито ви прочитане!
Андриан са на 9 и главната Н, за мен пише много добре, има още какво да се желае, но отчитам факта, че е с очила и пише с лявата ръка. Апропо, в петък сме на очен, да видим какво е положението, че ме притеснява лекото излизане под долен ред, ако трябва да направим корекция на стъклата.
Отделно ходихме и на ортодонт - и той като батко си ще носи шина, ще изчакаме само да израстат хубаво горните зъбки.
Иначе за училището - справя се отлично, обожава математиката и все иска да му давам задачи, накрая ми писна и му връчих един сборник, но втора част - събиране и изваждане до 20 с преминаване - решава си самичък по 4-5 листа, ей така, с кеф Grinning. Тетрадките му са чисти и прегледни, всяко домашно е отбелязано. В Училища Европа вече пишат и четат, така че част от българските букви ги е научил предварително Wink.
Все по-често се налага да се оправя сам и с това се справя, понякога батко му наглежда какво е свършил. Само камината не им давам да палят още, но умеят да я поддържат когато се налага.
Така, похвалих си гарджетата  Blush. Оплакванията - другия път Mr. Green.

# 235
  • Варна
Ох, девойки, не отваряйте темата за краснописа, че тия дни ми е черно пред очите! Tired Взеха вче 10 и главното Р. Обаче то Р ли е или гъба атомна - никой не знае! Ужас някакъв. Нищо общо с оригинала! И показвах снощи и държах ръчичката и какво ли не. За пръв път се упражнява у дома да пише букви (задачки и диктовки е правила, но само букви не е писала.) След малко идва и ми вика: "Виж, мамо, нарисувах едно Р близначе на твоето!" Пък те толкова близначета, колкото съм аз с Анджелина Джоли! ooooh! Много ми вдигна нервите ей! Хем има самочувствие, че се е справила перфектно, хем като ѝ кажеш, че не е много хубаво, почва да реве и да се тръшка, че толкова можела, че щом не ми харесва, значи тя е най-тъпата, най-смотаната и нищо не може да прави като хората! Shocked Никой не ѝ говори така, от къде ѝ идват на ум тези приказки просто не знам!
Иначе домашни няма кой знае колко като гледам - да се събират по 2 странички на предмет, най-много по 3. От какво толкова се изнервя и уморява това дете вече не знам!
Вчера се е паднала темата "Аз обичам да спортувам" на състезанието. Рисувала е гимнастички и балерини! (очаквам точки в едноцифрено число по този случай). Не са имали физическо, вместо него говорили за жертвите по пътищата.  Shocked
В голямото междучасие минал някакъв писател, който им казал да си носят утре по 5 лв за книжката за Хитрата лисица (поне така обясни Маша). И на това се ядосах! Миналата седмица правили проблем на мъжа ми, че влязал да вземе детето от занималня по-рано (към 14:00ч), а сега някакъв чичко ще го пускат от стая в стая да иска пари на децата! Отделно снощи и класната се обади, да сме ходели в четвъртък да я вземем в 16:40, защото щяла да ни казва нещо за Коледното тържество! Сякаш не стига, че се счупвам от бързане да я взема всеки ден в 17:00, ами сега и по-рано да съм идела! #Cussing out
Искам ваканция! Ако може лятна...

# 236
  • sf
Хм, това с писателя ме разби  ooooh! Интересно дали дели с директорката  Joy
Много обичам да купувам книги, ама така, по този начи няма да стане и не бих купила , малко на инат  Crossing Arms
Виктор рисувал на състезанието плувци  hahaha дали ще им видим рисунките,че ми е любопитно какво е измислил, иначе не очаквам постижения  Joy
Писането му е под всякаква критика  Rolling Eyes

# 237
  • ГОре на черешата...
Хем има самочувствие, че се е справила перфектно, хем като ѝ кажеш, че не е много хубаво, почва да реве и да се тръшка, че толкова можела, че щом не ми харесва, значи тя е най-тъпата, най-смотаната и нищо не може да прави като хората!

Ей тези две малки думички ги забравете - всичките останали епитети, които идват на малката главица, са провокирани от тях.
Правилната оценка е - "Постарала си се, сигурна съм, че следващият път ще стане още по-добре." Всяка една оценка трябва да бъде позитивно поднесена Peace.

За 5-те лв и писателя - нали не вярвате, че някой ще задължи децата да купят книжката Grinning? Казали са цената просто.

Рисунките няма как да се видят - веднага след състезанието минава човек от СБНУ и взема работите за проверка.

# 238
Интересен начин да си продаваш книгите. Че и по 5лв да носят. Не е ли който иска  ooooh!

Моята е рисувала момичета, играещи футбол Joy И аз не очаквам постижения, въпреки че планът ѝ е да става художничка hahaha

Дайв, казвай ѝ, че е по-хубаво от предното и че с още упражнения, ще стане още по-прекрасно. Така няма да се натъртва на "не е много хубаво".
едит: Писали сме заедно с Мариета.

Ако не е грешно, не давам да трие, за да се упражнява в бързина. Каквото  такова. Най-много не ѝ се разбира, когато се насъберат много букви с едно до друго г, и.

Друго се сетих. Междинната закуска сутрин само за първолаците ли е или продължава и в горните класове?

# 239
  • София
Аз също се опитвам да насърчавам. Това ти се получи много хубаво постарай се всичките да са като него. Вместо, това не е толкова хубаво. Общо взето да акцентирам на хубавото, но да става ясно, че има и такива които не са съвсем добре без да се натъртва.

От вчера са с пропуски в училище. Още едно нещо, което трябва да не загубим или забравим.  Simple Smile

От събота играем на монопол, първата игра още не сме я завършили. Много съм доволна, как почна да се оправя с парите. Сигурна съм, че вече е готов и за истински пари в магазина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт