Мацки сбрани сме от сой, скоро мами – четен брой (бъдещи мами над 35)

• 22 888
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
 На мен нидерланда ми е приятен и лесен ...предпочитам го пред английският...също е по -богат на думи  Crazy

Те от болницата ми изписаха Фолавит и желязо , но аз се направих на Лилито Иванова и не ги пия  Embarassed

# 706
Ава, от буркан Simple Smile Всеки февруави съм "наказана" на село при свеки да кълцам зелето от бидона, да навивам листа и да прибираме в буркани. Та си имам за цяла година прибрави шкафа. И за салатка и за сърмички. Този линк нещо не се отваря .....

И теб те е ударило на поезия. Ако поетичното настроение е някои от симптомите за бременност, ставаш ми много съмнителна! Заглавията са записани да се ползват тематично после в темичките Simple Smile

Хана, такива схващания са типични за липсата на магнезий. Не помня обаче с какви храни може да се набави. Знам, че тук има магнезиево олио/гел с което може да мажеш там където се схващаш. Надали е негативно при кърмене. На хапчета - запича!

Редактирам се - линка се отвори. Отивам да меся.

# 707
Хана пий каквото казват и ако се притесняваш питай доктор, нали имаш право на преглед след раждането и май е задължителен.
Уанче аз съм Лъв, но то не пречи  Joy
Даре ха дано, че вече ме хваща страх що не става туй бебе  newsm78

# 708
  • На остров
Ава стискаме палци  Hug и за теб и за всички останали  Heart Eyes  Hug

Хана хубав си е англ. , но аз бих научила и френски на твое място Hug .

# 709
Във Вършец сме ходили много пъти. Хотел Ата е най-доброто, което се предлага, ако някой се интересува. И с това се изчерпват общо взето приличните места по нашия край. Не че и Вършец ни е много близо.
За сауните - за жените е супер подходяща, особено тази като нашата, инфраред. Док ми каза да я ползвам максимално, заради детоксикацията, както и че бягащата пътека също е много полезна. За ММ сауната беше забранена.

Ханна, мускулните крампи са липса на магнезий.

# 710
  • В градината...
Питата много лесна, на практика е маслено тесто и лесно се работи. Затова е като памук, защото става като многолисто тесто.

# 711
  • София/Стара Загора
Привет момичета,

Една вечер да не ви нагледам и вие сте писали, писали...

Моята плодова торта нямаше приличен вид, но пък на вкус, много се хареса, иначе изглеждаше малко като бъркана  Joy Joy, защото ми бяха много тънки купешките блатове и тя се разпадаше, но другият път, ще си ги правя сама, още повече че кумата в момента пости и не можа да хапне и само преглъщаше и се "дразнеше" докато й обясняваха каква била на вкус....така че няма вид за показване  Mr. Green

и аз имам афинитет към ученето на езици, сега съм се насочила към иалианския, та да видим докога ще ми е ентусиазмът

ММ току-що претака зелето, а колко обичам зелеви сърми и кисело зеле с месце на фурнааа  Mr. Green

ама нали ще трябва да минавам на диета и много голямо ограничени, та да видим какво ще се яде  Thinking

аз пък всеки път съм се чудила какво количество да сложа в хлебопекарната, имам функция за месене на тесто, но никога не съм я използвала по тази причина и си меся на ръка, че ми е най-лесно  Joy

като заговорихте за СПА и на мен ми се приходи, ама ..друг път

отивам да готвя лещичка и после пак ще ви нагледам  Hug Hug

# 712
Коригирам си поста от сутринта - доволните булки месят баница .... ама по-късно Simple Smile

И аз съм за сега доволна от тестото на памук погачата. Половината е просто пита, другата половина навих на роло и сложих плънка от сиренце и яйце. Сега втасват.

# 713
Малко късно се включвам, аз правих тестото с 2 суп. лъжици захар, за да не сладни като кифла.

Ей ама сме работни бей Simple Smile!

# 714
 Леле като ви чета с това месене и готвене #Crazyтя майка ми е така събота и неделя -пити,баници,мекици..На мен Вършец ми е на 20 км,лятото ходихме и то бяха панаирните дни,та си изкарахме готино,даже оркестъра на Горан Брегович свири едната вечер,аз не си падам но заради ММ ги слушах.Иначе на мен АТА не ми харесва,бяхме в МЕДИКУС и останах доволна Peace

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 14:02 от gerito2012

# 715
  • В градината...
Даре, а рулото ще го режеш ли после?

# 716
Ами аз го нарязах на дебели няколко пръста охлюви и наредих един до друг в тава. С разстояние де, да има къде да втасват.  newsm78 Ама нещо нищо не втасва ........... А мая със сигурност сложих - проверих в кофата, имам хвърлена опаковка от мая. Че един път така бях забравила, та после премесвах с бакпулвер ...... блейка  Joy

Скрит текст:

# 717
Даре и моята втаса по-бавно, но е вече готова.Ама като те гледам на този радиатор - не знам друг път за колко втасва?Аз я слагам във фурната на 60 градуса с фолио отгоре.

Един поздрав от мен в неделния следобед - много любим, лека му пръст.

http://www.youtube.com/watch?v=awkOIz8PEWI

# 718
Обичайно за 30-40 минути във фурната, покрита с кърпа, без да съм включила нищо си втасва тестото. Ама като видях, че за 20 мин не е чуло - преместих върху радиатора. Бе или ще стане, или няма да стане Simple Smile То май като е по-мазно тестото и втасва по-бавно.

Много благодаря за поздрава   bouquet

# 719
Хана, аз раждах с епидурал, писала съм и преди, но не съм имала такива оплаквания. На мен също ми изписаха за един месец желязо и си го пих. Не знам защо имаш такива крампи, кога си на доктор след раждането? Моят преглед беше 40 дена след раждането, т.е. като свършат лохиите. Може тогава да попиташ, ако можеш да търпиш дотогава.

Мира, за лимеца не знам какво да си мисля, не купуваш ли от едно и също място и една и съща опаковка? Питаш ме за Моника- ами добре е, още нямаме 5 кг, почти сме толкова. Започна много да се  усмихва. Нон стоп рита с краката и мята ръцете, но още не посяга, може би след месец ще започне. Най- обича като се храни. ММ казва от нейно име като идва момента: "Мамо, Ша Та ям!"

И при нас курсовете по език са безплатни, но на мен много трудно ми се отдават езиците. Виждам зор с езика. Аз ходих 2 години, оправям се, но общо взето ми е трудно. Блазе ти Уанче, че говориш без трудности!

Аз си купувам зелеви листа в буркан- български. Даже онзи ден правих сърмички.Слагам ги в  крок пота на слабата степен и така цяла нощ. На сутринта изключвам и са мозък! И боба така правя.

Айде, сега пък памук погача. Е, как ще ги сваля тез 6 кила? Отказвам погачата.......засега....

Ава, и на мен много ми харесват заглавията!

Общи условия

Активация на акаунт